Ioan Ovidiu Sabău a prefațat barajul “U” Cluj – Dinamo: ”În mod normal, n-ar trebui să se întâmple asta”

Dinamo a încheiat play-out-ul Ligii 1 pe locul opt și va juca la barajul de menținere în prima divizie împotriva lui U Cluj.

Prima manșă a barajului se joacă pe stadionul „Cluj Arena”, sâmbătă, 21 mai, de la ora 20.30. Returul se va disputa la o săptămână și o zi distanță, 29 mai, pe stadionul Dinamo.

Fostul mare internațional român Ioan Ovidiu Sabău a jucat patru ani la “U” Cluj-Napoca (în două perioade) și doi la Dinamo. El a prefațat barajul dintre cele două formații pentru Liga 1, declarând că nu îi vede favoriți pe ”câini”.

Ioan Ovidiu Sabău afirmă că starea de spirit și entuziasmul s-au deteriorat la echipa clujeană, dar jucătorii de la Dinamo nu mai au motivație.

”Eu nu văd Dinamo favorită. Sunt convins că vor fi meciuri echilibrate. Cred că cei de la U Cluj vor fi mai motivați decât cei de la Dinamo. Sunt mult mai legați de ceea ce înseamnă obiectiv.

Din punct de vedere financiar n-au avut nicio problemă, au stabilitate, siguranța viitorului. Au fost respectați. Dincolo, la Dinamo, nu știu câtă motivație mai au jucătorii, când nu știu dacă vor mai rămâne. Asta ar fi logic.

E adevărat, la U Cluj lucrurile nu au mai funcționat în ultima perioadă. Toată lumea se aștepta să promoveze direct, mai ales după cele două victorii cu Chiajna și cu Petrolul, în care echipa a jucat foarte bine. Lotul este unul echilibrat.

Starea de spirit și entuziasmul s-au deteriorat după înfrângerile cu Unirea Slobozia și cu Hermannstadt. Au apărut nemulțumirile, suporterii au contestat jucătorii.

Nu-i ușor pentru antrenorul Eric Lincar să gestioneze momentul și presiunea care s-a creat”, a declarat el, conform gsp.ro.

Ioan Ovidiu Sabău este de părere că unii jucători tineri de la “U” Cluj-Napoca să se blocheze când aud numele lui Dinamo. ”În mod normal, n-ar trebui să se întâmple asta când analizezi jocul și situația de la Dinamo.

La cum arată anumiți jucători de la Dinamo, eu să fiu la ‘U’ Cluj aș juca cu multă, multă dezinvoltură și încredere. Aș juca de la egal la egal.

Important este ca Lincar și jucătorii să creadă în șansele de promovare, să lupte pentru asta. Va conta mult starea de spirit de la ora meciurilor, forma sportivă, dar și norocul.

Clar, publicul va umple stadionul la Cluj. Va fi spectacol în tribune, mai ales că galeriile celor două echipe sunt înfrățite. Fiecare își va susține însă favoriții”, a mai spus Sabău.

2 gânduri despre &8222;Ioan Ovidiu Sabău a prefațat barajul “U” Cluj – Dinamo: ”În mod normal, n-ar trebui să se întâmple asta”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s