Ionuț Lupescu, prima reacție după ce Zăvăleanu a încercat să-l aducă la Dinamo

Ionuț Lupescu nu mai ocupă funcția de director tehnic al Federației Saudite de Fotbal, poziție pe care a avut-o timp de aproape doi ani. În toamna anului 2020, fostul component al ”Generației de Aur” a renunțat la funcția pe care o deținea de mai mult timp în fruntea UEFA pentru a pune umărul la dezvoltarea fotbalului din Arabia Saudită.

La aflarea știrii, Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar al lui Dinamo, și-ar fi dorit să îl aducă pe Ionuț Lupescu în conducerea clubului, în locul lui Iuliu Mureșan, care va părăsi oficial clubul în curând, însă “Kaiserul” a transmis că nu este interesat să revină în fotbalul românesc.

Fost jucător în Ștefan cel Mare, Ionuț Lupescu spune că are alte planuri. Mai mult, fostul internațional dezvăluie că nu a fost dorit niciodată în conducerea lui Dinamo de oamenii care care iau decizii la clubul din Ștefan cel Mare.

“Eu nu știu, nu am niciun plan. M-a sunat astăzi Răzvan Zăvăleanu să mă invite la unul dintre cele două meciuri din baraj, dar eu nu sunt în țară, ajung pe la mijlocul lunii iunie, dar asta a fost tot. (n.r – Întrebat dacă ar fi tentat de o venire la Dinamo) Nu. În primul rând, eu am alte planuri. În al doilea rând, nu cred că la Dinamo decide Răzvan Zăvăleanu decide cine să vină, ci probabil sunt alții în Consiliul de Administrație.

Nu, nu am în plan nimic legat de România, nici de UEFA, unde am fost aproape 10 ani. Vreau să încerc ceva nou, e un singur lucru pe care nu l-am făcut în fotbal. Deocamdată nu știu, vreau să-mi iau puțin timp să mă relaxez, iar după aceea vom vedea.

Eu știu că toți suporterii dinamoviști m-au dorit de fiecare dată, în fiecare an aproape, dar de când am plecat de la Dinamo, din 2001, eu n-am fost niciodată dorit la Dinamo de cineva care era în conducerea clubului și lua decizii. Trebuie să spun și asta foarte clar, nu poți să mergi la un club care nu îți oferă posibilitatea. Cu domnul Badea nu am vorbit”, a spus Ionuț Lupescu, la Digisport.

Ionuț Lupescu (74 de meciuri și 6 goluri la echipa națională) a jucat la Dinamo în trei perioade diferite: 1986-1990, 1998-2000 și 2000-2002. “Kaiserul” are în palmares trei titluri și trei Cupe ale României cu formația bucureșteană.

Iuliu Mureșan e istorie!

Iuliu Mureşan este istorie la Dinamo. Administratorul special a semnat rezilierea cu echipa noastră chiar înainte de baraj.

El este încă în acte, dar oficializarea plecării va avea loc după baraj. Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar de la Dinamo, şi colaborator al lui Iuliu Mureşan în ultimul sezon la “câini”, a explicat motivele pentru care Mureșan a plecat de la echipă.

“Este foarte supărat şi dezamăgit de tot ceea ce s-a întâmplat. Nu a putut să lucreze aşa cum dânsul credea că trebuie să o facă. Au fost o mulţime de factori care i-au influenţat munca şi atunci când nu poţi fi stăpânul propriilor tale decizii, este greu să îţi faci munca.

A fost poreclit în toate felurile. A fost demonizat. Până la urmă a acceptat să vină la Dinamo într-o situaţie foarte grea şi şi-a dat interesul. Cât a fost la Dinamo, am auzit tot felul de înjurături care mai de care mai scârboase la adresa domniei sale.

Mi-e greu să îmi dau seama cum de a rezistat atâta timp. Nu va mai rămâne, orice s-ar întâmpla la baraj”, a motivat Zăvăleanu.

Răzvan Zăvăleanu, a anunțat când și modificarea lui Iuliu Mureșan și cine vor decide următorul administrator special

”Iuliu Mureșan va pleca după baraj. Nu a plecat încă, dar nu mai participă activ la viața echipei. Dacă va pleca, acționarii vor decide cine va fi următorul administrator special. Teoretic, Dorin Șerdean are cele mai mari șanse de a fi numit.

Nu știu dacă așa va fi, vom vedea. Pe plan administrativ, acum discut cu persoanele care au ajutat echipa cu bani, sponsorii și DDB, finanțatorul principal. Domnul Badea nu este printre acei oameni. Pe plan sportiv, se ocupă Dusan Uhrin și domnul Matei, directorul sportiv.

Eram foarte optimist privind discuțiile cu potențialii investitori. Dar optimismul meu s-a suprapus cu notificarea privind interdicția de a folosi sigla. A fost o întâmplare că a venit acum. Dar a venit în cel mai nefericit mod. Am simțit o reticență majoră din partea investitorilor străini.

Nu s-a închis discuția, dar mi s-a părut că a existat o dorință de retragere. Oamenii au zis că nu contează dacă Dinamo rămâne sau nu în Liga 1, dar ar fi un element important”, a mai spus Răzvan Zăvăleanu.

CITESTE SI:

”Din noul campionat, îl vom revedea pe teren” – Conducerea lui Dinamo anunță prelungirea contractului primului dinamovist

Decizia luată în cazul Irobiso

Nicolae Badea, prima reacție după dineul organizat cu jucătorii de la Dinamo

5 gânduri despre &8222;Ionuț Lupescu, prima reacție după ce Zăvăleanu a încercat să-l aducă la Dinamo&8221;

Lasă un răspuns