A venit momentul ca acționarii să își facă DATORIA: ”Dacă nu vor veni cu bani, există remedii legale”

Sezonul dezastruos de Liga 1 a adus-o pe Dinamo în situația de a juca pentru prima oară la barajul de menținere/promovare în prima ligă, cu Universitatea Cluj. ”Câinii” au pierdut cu 2-0 la Cluj și sunt mai aproape ca niciodată de o retrogradare, prima din istoria de 74 de ani a clubului.

O retrogradare ar putea fi echivalentul dezastrului în ”Ștefan cel Mare”, pentru că planul de reorganizare al clubului ar fi dat complet peste cap. Dinamo ar pierde banii din drepturile TV și, probabil, alte contracte de sponsorizare.

Administratorul judiciar al lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu a vorbit despre situația financiară a clubului și spune că a purtat discuții cu reprezentanții unui fond de investiții, dar lucrurile s-au împotmolit. Răzvan Zăvăleanu a dezvăluit că a notificat acționarii clubului pentru a contribui la datoriile pe care le-a acumulat Dinamo de-a lungul ultimilor ani.

”Noi tocmai i-am notificat pe acționari, în ideea că le solicităm să vină cu anumite sume de bani. Așteptăm răspunsul lor acum. (Dorin Șerdean, acționar principal?) Lotus, da. Da, evident că de nivelul milioanelor de euro. Potrivit echipei la care sunt acționari. Dacă nu vor veni, există remedii legale. Pentru că toți acționarii trebuie să înțeleagă că nu au doar drepturi, ci și obligații.

Când societății îi merge greu, e ca într-o căsătorie: la bine și rău până la moarte. Dacă nu își vor îndeplini datoriile de acționari, avem mijloacele legale la îndemână să suplinim această lipsă de reacție financiară . Evident că și fanii DDB-ului, dar la ei vorbim de sume de bani importante virate în club, în acest an. Cred că nici nu ar mai trebui să aducă astăzi. Sunt puțin înaintea tuturor, potrivit procentului. Păi, au introdus vreo 3 milioane de euro.

(Despre acționarul principal – firma Lotus) Ca să vină procentual, da, 9 milioane de euro, dar nu am cerut asemenea sume. Dar, da, așa ar trebui”, a declarat Răzvan Zăvăleanu, la Digi Sport.

În acest moment, firma Lotus, reprezentată de către Dorin Șerdean, cel care a preluat acțiunile de la Pablo Cortacero, deține 72, 87% dintre acțiuni. Suporterii lui Dinamo, la rândul lor, dețin 20, 06% dintre acțiuni, FC Dinamo (Nicolae Badea) – 7%, iar 0,02% aparțin lui Cornel Dinu.

Așadar, după o logică simplă, dacă DDB a virat 3 milioane de euro în club, cu un procent de doar 20% din club, firma Lotus ar trebui să vireze și ea un total de peste 9 milioane de euro. Chiar dacă nu aceasta este sumă solicitată de Răzvan Zăvăleanu, este una apropiată, de ordinul milioanelor de euro.

Dacă nu își vor respecta obligația, administratorul judiciar dă asigurări că există pârghii legale ca acționarii să fie ”sancționați”.

CITESTE SI:

Marius Niculae, despre diferențele dintre ”momentul Liberec” și ”momentul Cluj”

De ziua lui, Adrian Mihalcea își dorește ca Dinamo să întoarcă scorul din baraj: ”Așa îmi spune inima!”

Andrei Cristea, crede în șansele lui Dinamo în meciul de baraj cu U Cluj: ”Suporterii îi vor ajuta pe jucătorii să câștige”

3 gânduri despre &8222;A venit momentul ca acționarii să își facă DATORIA: ”Dacă nu vor veni cu bani, există remedii legale”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s