Dinamo București, echipa cu cei mai mulți jucători din propria pepinieră. Rezultatele studiului

Dinamo se află într-un punct critic al existenței. Duminică, 29 mai, echipa noastră joacă returul barajului de promovare/retrogradare din Liga 1 și pleacă cu un handicap de 2 goluri, după partida de pe ”Cluj Arena”.

Sezonul acesta a fost presărat cu multe inconstanțe pentru „câini”. Restanțe, interdicție la transferuri, 54 de jucători rulați de-a lungul sezonului competițional și 5 antrenori la cârma echipei au dus pe Dinamo pe locul 14, ultimul de baraj.

Acest inconstanțe s-au abătut și la nivel de Centrul de Copii și Juniori acolo unde, Dinamo, formație renumită la nivel juvenil, a jucat o singură semifinală la Liga Elitelor. La categoria U19, juniorii antrenați de Gheorghe Mihali s-au oprit în faza semifinalelor după ce au fost învinși, în dublă manșă, de Universitatea Cluj.

Totuși, conform CIES Football Observatory, în urma unui studiu realizat la nivelul a 40 de ligi de pe glob, Dinamo a fost echipa din Liga 1 care a folosit cei mai mulți jucători crescuți în propria pepinieră, 20 de la număr. Unii dintre aceștia debutaseră și în stagiunile trecute, pe când alții au bifat primele minute în acest sezon. Cel mai notabil jucător U21 din ”haită” a fost Antonio Bordușanu, cu un gol și două pase decisive în 17 partide.

Acești 20 de jucători au însemnat, de-a lungul stagiunii 2021-2022, atât în sezonul regular, cât și în play-out (35 de etape, conform studiului), un procent de 41,1% din minutele totale disputate de jucătorii dinamoviști. Universitatea Craiova se clasează pe locul 2, cu 9 jucători și 29,5% minute, pe când Farul are 15 jucători cu 28,4% minute.

În capătul opus sunt FC Botoșani și FCSB, ambele cu câte 3 jucători care au contorizat sub 1% din minute. Deși CS Mioveni a folosit doar un singur jucător produs de club, acesta a bifat 1,9% din minute.

Cine sunt cei de la CIES Football Observatory

CIES Football Observatory este un grup de cercetători din cadrul Centrului Internaional de Studii asupra Sportului, localizați în Neuchatel, Elveția. Aceștia sunt specializați în analize statistice din fotbal, fiind creat în anul 2005 de către Dr. Raffaele Poli și Dr. Loic Ravenel.

Încă de la prima apariție, CIES Football Observatory a devenit un punct de referință pentru analiza demografică pentru tot ceea ce înseamnă munca de piață a jucătorului de fotbal, analize tehnice ale performanțelor fotbaliștilor și o evaluare științifică a valorii de transfer.

CIES Football Observatory a fost, în mod regulat, mandadat de organizații de prestigiu precum, printre altele, FIFA sau UEFA, forurile conducătoare la nivel global, respectiv european, dar și de cluburi precum Chelsea, Atletico de Madrid sau Benfica Lisabona.

CITESTE SI:

”Câinii” au o nouă primă de joc pentru baraj. Anunțul conduceri dinamoviste

A venit momentul ca acționarii să își facă DATORIA: ”Dacă nu vor veni cu bani, există remedii legale”

Marius Niculae, despre diferențele dintre ”momentul Liberec” și ”momentul Cluj”

3 gânduri despre &8222;Dinamo București, echipa cu cei mai mulți jucători din propria pepinieră. Rezultatele studiului&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s