Când ar urma să apară proiectul noului stadion Dinamo

După un sezon de coșmar, dinamoviștii primesc și o veste bună. Planurile pentru ridicarea noului stadion sunt aproape gata și vor fi făcute publice.

În cel mai scurt timp ar urma să apară în spațiul public macheta și toate detaliile proiectului pentru noul stadion din ”Ștefan cel Mare”, anunță președintele CS Dinamo, Ionuț Popa. La aniversarea de 74 de ani a clubului, Lucian Bode a anunțat că ”bătrâna” arenă a lui Dinamo a fost predată către CNI.

Cel mai probabil, până la finalul acestui an va începe procesul de demolare a stadionului. Noul arenă va fi ”cea mai scumpă din țară”, după cum a spus directorul Companiei Națională de Investiții, Adrian Cefalan.

”Din ce am înțeles, săptămâna viitoare CNI va publica studiul de fezabilitate și proiectul. Vor fi publice.

Va fi un prim pas care oferă continuitate și siguranță în ceea ce privește construirea stadionului. Deja se fac cheltuieli pentru proiectare și studii.

Lucrurile au intrat pe un drum normal. Asta e cale firească. Totul e în sarcina Companiei Naționale de Investiții. Așteptăm publicarea anunțului, pentru că asta ne va confirma inițierea demersurilor”, a spus Ionuț Popa, pentru Gazetă.

Lucian Bode, Ministrul de Interne, a completat declarațiile lui Popa. Acesta a precizat că arena va avea o capacitate de aproximativ 25.000 de locuri.

”După un an, un an și jumătate de discuții interminabile, reușim astăzi să predăm decizia clubului, dar pe lângă decizie, am predat și tema de proiectare, certificatul de urbanism, toate documentele necesare pentru ca CNI să demareze procedura și demolare și de construcție.

Noi estimăm că în 2024, noul stadion, cu o capacitate de aproximativ 25.000 de locuri, să fie gata. Aceasta este intenția Companiei Naționale de Investiții, intră minimum 25.000 de locuri”, a spus Lucian Bode.

CITESTE SI:

Răzvan Zăvăleanu, despre întâlnirea cu Dorin Șerdean: ”A fost o discuție normală”

Adrian Ropotan, dispus să se implice la Dinamo: ”Nu știu cât o să stau departe pentru că mă doare”. Conducerea pusă la zid

Probleme pentru Dusan Uhrin înaintea barajului cu U Cluj

5 gânduri despre &8222;Când ar urma să apară proiectul noului stadion Dinamo&8221;

Lasă un răspuns