Rodion Cămătaru e sigur că Liga 1 va avea mult de suferit după retrogradarea lui Dinamo: ”E o zi tristă pentru fotbal”

Rodion Cămătaru, fostul mare atacant de la Dinamo, a reacționat după retrogradarea istorică a lui Dinamo și a fost extrem de surprins că jucătorii lui Dusan Uhrin nu au reușit să o învingă la baraj pe Universitatea Cluj și acuză golul primit rapid de Eșanu.

Mai mult, Cămătaru consideră că echipa noastră va avea forța să promoveze în viitorul sezon din Liga 2.

”E o zi tristă pentru fotbal. Un campionat fără Dinamo e mai slab din toate punctele de vedere. Și ca imagine, ca orice. Putem să ne consolăm că sunt multe echipe de tradiție care au pățit asta, precum Milan sau Juventus. Eu nu cred că e o catastrofă nucleară. A fost și Craiova în liga a patra. Important e să fie de scurtă durată și la anul să promoveze din nou.

Eu zic că deocamdată e prematur să vorbim. Totul e de la bani. Depinde cine se va implica acolo, pentru că sunt și datorii mari. E greu de spus cine sunt vinovații, dar sunt multe lucruri greșite. De la spanioli a plecat totul. Au adus un batalion de jucători cu contracte imense și apoi au fugit. Asta i-a îngropat.

Faptul că nu au mai avut bani să plătească acei jucători i-a forțat să aducă mulți jucători și nu s-a putut face o echipă. Omogenitatea o dă timpul, nu poți să joci de pe o săptămână pe alta. Atâta au putut momentan și asta e valoarea lotului. Să iei un asemenea gol, într-un astfel de meci…”, a spus Rodion Cămătaru, potrivit fanatik.ro.

Fosta Gheată de Aur a Europei, e de părere că Dusan Uhrin nu are nicio vină pentru această situație și consideră că Mircea Rednic ar fi trebuit să fie lăsat să continue pe banca lui Dinamo.

”Trebuie să renunțe la mulți jucători și până la urmă toate problemele se leagă de bani. Când sunt bani te organizezi foarte repede, când nu sunt e foarte greu. Nu putem să dăm vina pe Uhrin. El a încercat, dar a venit deja la tăiatul capului.

Schimbarea multor antrenori nu a fost deloc bună. Rednic știa foarte bine situația și se implica din toate punctele de vedere, inclusiv financiar. Poate ar fi reușit să salveze echipa. Eu m-am gândit că vor trece de U Cluj. Dar au pornit prost și au luat un gol ușor de la kilometrul 14! Era foarte greu de întors rezultatul.

Sunt sigur că Dinamo se va organiza și va promova la anul. Cred că se vor bate cu Steaua pentru primele două locuri. E normal ca suporterii Stelei să se bucure, mai ales că se vor întâlni acum în Liga 2”, a mai spus Rodion Cămătaru pentru sursa mai sus citată.

Rodion Cămătaru a fost premiat cu trofeul „Gheata de Aur” de către L’Equipe, peste Anton Polster, fotbalistul Austriei Viena. În cele din urmă, francezii i-au retras trofeul atacantului român, iar arhivele îl păstrează pe Polster drept câștigătorul premiului în acel sezon.

Rodion Cămătaru reușise să înscrie nu mai puțin de 26 de goluri în ultimele 10 etape, mai puțin într-un meci cu Steaua, iar jurnaliștii de la L’Equipe, atenționați și de către austrieci, au decis că trofeul nu a fost câștigat într-un mod corect de către fostul atacant al „câinilor”.

  • 63 de ani are Rodion Cămătaru
  • 20 de goluri a înscris Rodion Cămătaru în ultimele 6 etape
  • 44 de goluri a marcat Rodion Cămătaru în sezonul 1986/1987, în timp ce austriacul Toni Polster a avut „doar” 39 de goluri

CITESTE SI:

Adrian Mihalcea acuză „situația dezastruoasă de management” de la Dinamo

Video I Florentin Petre, mesaj emoționant pentru suporterii lui Dinamo

Cornel Șfaițer: ”Indiferent de liga în care va juca, Dinamo nu va muri”

3 gânduri despre &8222;Rodion Cămătaru e sigur că Liga 1 va avea mult de suferit după retrogradarea lui Dinamo: ”E o zi tristă pentru fotbal”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s