Video I Ionuț Lupescu pune tunurile pe șefii lui Dinamo. Nu exclude o revenire în Ștefan cel Mare

Dinamo a pierdut barajul de menținere/promovare în Liga 1, contra celor de la Universitatea Cluj, și va juca pentru prima dată în istoria de 74 de ani în Liga a 2-a.

Ionuț Lupescu (53 de ani) a avut o reacție dură după retrogradarea istorică a lui Dinamo. Fostul mare jucător al lui Dinamo a criticat în termeni duri conducerea lui Dinamo din ultimii ani.

„Kaizerul” spune că Dinamo a fost tâlhărită în ultimii ani de persoanaje care și-au bătut joc de adevărații fani ai lui Dinamo. Fostul internațional nu s-a ferit de cuvinte nici când a vorbit despre Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar al lui Dinamo, singurul om din conducere care a vorbit după retrogradarea echipei.

„Sentimente de amărăciune, de supărare, de tristețe pentru că, în ultimii ani, câteva persoane și-au bătut joc de acest club. Am și sentimentul de furie pentru cei care au condus clubul în ultimii ani și mă deranjează. Ca om care ai crescut acolo, nu îți pică bine când vezi că un club ca Dinamo nu reușește să se mențină în Liga 1.

Eu pot doar să-i felicit pe Nicolae Badea, pe Elias, pe Iuliu Mureșan – unii au încercat demult să distrugă clubul, alții au reușit mai repede, într-un an – și toți tâlharii care au fost în ultimii 15-20 de ani pe la Dinamo. Mi-a zis un mare dinamovist că, atunci când am spus că au fost cămătari la acest club, am fost prea blând cu ei. Din păcate, a avut dreptate. Acest club a fost tâlhărit și iată că s-a ajuns unde s-a ajuns pe spinarea suporterilor, să-și bată joc și să ajungă în Liga 2.

Eu am plecat de la Dinamo în 2001 pentru că nu eram pe aceeași lungime de undă cu conducătorii care erau la vremea respectivă. De atunci, lucrurile au luat-o în jos. E păcat, nu merita Dinamo să ajungă în halul ăsta. Am văzut meciul și declarația domnului Zăvăleanu, care era pe undeva surprins de toată situația. Când ai un club ca acesta să nu știi ce te va aștepta? Planifici pe două căi, retrogradezi sau rămâi în Liga 1. Planul trebuia făcut. A dat dovadă încă o dată că acest club a fost condus pe interese și cu foarte multe amatorism.

Bine, nu domnul Zăvăleanu e de vină, el e un administrator. Ceilalți, de plan sportiv și economic. Când schimbi 53 de jucători într-un an înseamnă că este amatorism foarte mare. Înseamnă că au fost bani dacă au trecut atât de mulți jucători pe la Dinamo. Au fost oameni care nu s-au priceput și asta a fost marea problemă”, a spus Ionuț Lupescu, la Digisport.

În ceea ce privește viitorul lui Dinamo, Lupescu spune că singura salvare pentru club este DDB-ul: „Important este să revină cât se poate de repede în Liga 1, dar pentru Dinamo cel mai important lucru la ora actuală este să dispară din acționariat Lotus, să dispară ceilalți care sunt acționari acolo. Nu, DDB nu. DDB înseamnă peste 15.000 de suporteri care au donat foarte mulți bani. DDB e singura soluție momentan pentru Liga 2. Va trebui să găsim și mai mulți membri pentru a susține. Probabil asta va fi singura sursă de venit în Liga 2”.

Ionuț Lupescu nu exclude o revenire la Dinamo și a fost dezamăgit de faptul că n-a mai fost dorit în Ștefan cel Mare. Așteaptă însă construirea unui club curat, care să înlocuiească debandada din acest final de sezon.

”N-am mai fost solicitat! Trebuie să fie o societate curată și trebuie lucrat de acum, iar cu oamenii de acum este imposibil. Deocamdată, la Dinamo este debandadă! Trebuie să fie un singur Dinamo, să ai și ajutorul Ministerului. Mă doare sufletul, am copilărit în Parcul Sportiv Dinamo. Acolo a fost copilăria mea, de aceea sunt și puțin furios. Am putea însă să revenim și să ajutăm clubul. Dinamo nu merita să ajungă în halul acesta”, a mai spus Ionuț Lupescu.

@doar_dinamo_official

Ionut Lupescu a vorbit despre viitorul clubului Dinamo, despre DDB si despre vinovatii pentru situatia echipei.

♬ original sound – Doar_Dinamo_Official

Ionuț Lupescu (74 de meciuri și 6 goluri la echipa națională) a jucat la Dinamo în trei perioade diferite: 1986-1990, 1998-2000 și 2000-2002. „Kaiserul” are în palmares trei titluri și trei Cupe ale României cu Dinamo București.

CITESTE SI:

Rodion Cămătaru e sigur că Liga 1 va avea mult de suferit după retrogradarea lui Dinamo: ”E o zi tristă pentru fotbal”

Adrian Mihalcea acuză „situația dezastruoasă de management” de la Dinamo

Video I Florentin Petre, mesaj emoționant pentru suporterii lui Dinamo

3 gânduri despre &8222;Video I Ionuț Lupescu pune tunurile pe șefii lui Dinamo. Nu exclude o revenire în Ștefan cel Mare&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s