Mircea Lucescu, categoric despre situația de la Dinamo. Unde crede că s-a greșit

Retrogradarea lui Dinamo în liga secundă a provocat reacții negative în lumea fotbalului românesc, conducătorii echipei fiind dur criticați pentru situația în care a ajuns clubul. Foști jucători emblematici au avut reacții extrem de dure, acuzând fostele conduceri pentru modul în care au gestionat clubul.

Mircea Lucescu (76 de ani), cel care a fost campion cu Dinamo atât ca jucător, cât și ca antrenor, a comentat retrogradarea dureroasă a echipei, exprimându-și părerea, aceea că ar trebui să se pornească de la zero, astfel încât datoriile care au îngropat clubul să dispară.

Când a fost întrebat despre șansele să ajute într-un fel clubul, așa cum fanii speră, ”Il Luce” a declarat că există oameni tineri care pot prelua echipa și să o readucă pe prima scenă a fotbalului.

”E mai sărac fotbalul românesc fără Dinamo, dar și Dinamo cred că va găsi soluții pentru a reveni. De o altă manieră, în așa fel încât să nu trebuiască să mai stea la cheremul nimănui. Părerea mea a fost și va rămâne că trebuie să facă același lucru pe care l-a făcut și Rapid, să plece de la zero, din divizia a treia, să crească, ca o echipă profesionistă, așa cum stă bine echipelor de brand din România.

Trecând de la an la an cu datorii imense, nici nu știi la cine se duc banii care se se strâng, sunt folosiți mai mult pentru a plăti datoriile decât pentru a ajuta echipa să crească și jucătorii să evolueze la un nivel de performanță, așa cum îi stă bine unei echipe precum Dinamo. E păcat că s-a întâmplat acest lucru, cred că toți cei care au avut această echipă în primire, după anii ’90, sunt răspunzători de situația în care se găsește Dinamo.

Eu am lăsat în 1990 o echipă extraordinară, una dintre cele mai bune echipe din Europa. Sacchi spunea, la cum jucam, dacă mai aveam 2-3 ani, echipa putea să fie la cel mai înalt nivel. Din păcate s-a destrămat, au plecat 10 jucători, iar cei care s-au ocupat de echipă în continuare nu au reușit să păstreze același nivel de performanță.

Eu am o vârstă, sunt atâția oameni tineri legați de Dinamo, cu o dragoste extraordinară pentru Dinamo. Ați văzut și reacția lui Lupescu, sunt atâția oameni care ar putea să preia această echipă, pentru că e nevoie de mult entuziasm pentru a face lucruri și bineînțeles și de ajutor”, a declarat Mircea Lucescu.

Prezent la Amfiteatrul „Auditorium Maximum” din Târgu Jiu, Mircea Lucescu a primit titlul de „Doctor Honoris Causa” cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființarea instituției.

Mircea Lucescu a jucat pentru Dinamo între anii 1963 și 1977 și în 1990. A câștigat șase campionate și o Cupă a României.

Ca antrenor, Mircea Lucescu a pregătit-o pe Dinamo între 1985 și 1990. A câștigat un campionat și două Cupe ale României.

CITESTE SI:

Zăvăleanu, ultimele detalii despre situația financiară a clubului. Ce buget are nevoie Dinamo pentru a promova

Figueiredo respinge acuzațiile că ar fi ajuns la un acord cu U Cluj

Video I Ion Marin, critici dure la adresa conducerii lui Dinamo

4 gânduri despre &8222;Mircea Lucescu, categoric despre situația de la Dinamo. Unde crede că s-a greșit&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s