Cornel Dinu, reacționează după declarațiile lui iEdi Iordănescu :))

România nu a putut debuta cu dreptul în Liga Națiunilor, după ce a pierdut meciul de pe terenul selecționatei din Muntenegru, scor 0-2, din cadrul grupei 3 a Ligii B.

Cornel Dinu a analizat evoluția jucătorilor naționalei, dar și a lui Iordănescu jr. „Mister” l-a arătat cu degetul pe Edi Iordănescu, pe care-l consideră vinovat, şi a spus că dacă jucătorii nu pot pune în practică ceea ce le cere Iordănescu Jr., atunci mai bine selecţionerul îşi dă demisia.

E simplu, când joacă jnepenii cu brazii, câştigă brazii. Eu rămân stupefiat, nu-mi vine să cred. N-am crezut că se poate ajunge la aşa ceva la echipa naţională. Apărarea a fost dezastru, mijlocul n-a existat, atacul a jucat pentru ei. Să continui cu Chiricheş, să nu-ţi dai seama că… De fapt noi am jucat ca nişte iezi, după mentalitatea lui Edi.

Joci de la început cu Octavian Popescu, care probabil e cel mai în formă jucător. Mitriţă a făcut doar o transformare către munţii care înconjoară Podgorica.

Nu poţi să te iei la bătaie cu nişte oameni care sunt recunoscuţi ca unii dintre cei mai puternici din lume. Şi ca înălţime.

Dacă tu spui că, ceea ce le-ai cerut jucătorilor, nu au respectat în teren, mai bine îţi dai demisia. Vinovaţii nu sunt ei, eşti tu, pentru că trebuia să le ceri ceea ce ştiau să facă. Muntenegru e o echipă de berbeci. Nu te iei la bătaie tu, o mică pietricică, cu stânca. Încerci să treci pe lângă ea. Meciul a fost gândit total greşit.

Criteriile după care el a fost numit nu ţin de fotbal, ci de anumite gusturi politice, influenţă familială”, a spus Cornel Dinu.

Reacția lui Edi Iordănescu după debutul de coșmar din Nations League

„Din păcate, un rezultat prost, dar venit pe un fond de joc prost. Clar merit pentru echipa gazdă, au meritat punctele. E greu de digerat momentul, nu e ușor, din păcate asta înseamnă fotbalul modern, angajament, travaliu, mai puțin călcâie și joc boem.

Dacă în prima repriză n-am avut multe momente bune în ofensivă, macar în defensivă am stat bine. Am avut energie să ducem dueluri, dar în partea a doua ne-am precipitat.

Nu am un răspuns în momentul de față, am văzut o echipă foarte motivată zilele astea, băieții au fost atenți și motivați, dar ce am arătat astăzi a fost trist și nu reușim să ieșim din umbra în care suntem de ceva timp.

Din păcate, ne-a lipsit și curajul. Am fost învățat să-mi asum tot timpul responsabilitatea și o voi face și acum, dar nu mai vreau să se întâmple ca în trecut. E ușor să spun că singura vină e a mea, dar trebuie să analizăm momentul.

Doar dacă facem treaba asta avem o șansă pentru viitor. Dacă nu, mai ratăm o campanie, mai schimbăm un selecționer și vom merge din jos în mai jos. Trebuie să întoarcem această situație în favoarea noastră”, a declarat Edi Iordănescu.

Selecționerul a vorbit și despre cele două greșeli decisive ale lui Vlad Chiricheș (32 de ani).

„E căpitanul echipei, a ieșit cu un mesaj de responsabilitate, e vina tuturor. Poate putea să fie mai inspirat, dar e căpitanul echipei, joacă la nivel înalt, avem nevoie de el în forma lui bună, bine mental și să nu uităm că o înfrângere se pierde în grup, la fel cum vine și o victorie”, a mai adăugat Edi Iordănescu.

Programul partidelor din Liga Națiunilor

Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

  • 7 iunie 2022, 21:45: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA
  • 11 iunie 2022, 21:45: ROMÂNIA – Finlanda
  • 23 septembrie 2022, 21:45: Finlanda – ROMÂNIA

2 gânduri despre &8222;Cornel Dinu, reacționează după declarațiile lui iEdi Iordănescu :))&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s