Dinamo, sancționată de Comisia de Disciplină

Comisia de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal a anunțat sancțiunile aplicate cluburilor Dinamo, după meciul de baraj dintre Dinamo și U Cluj, manșa a doua.

Astfel, Comisa din cadrul FRF a decis că organizatorii partidei se fac vinovați de comportarea neregulamentară a spectatorilor, dar și de neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion.

În consecință, Dinamo și Universitatea Cluj vor plăti amenzi în valoare de 100.000 de lei ca urmare a incidentelor petrecute.

Deciziile comisiei:

“În temeiul art 82/1 şi 3/a şi c raportat la art. 83/2/d, clubul AS FC Universitatea Cluj se sancţionează cu penalitate sportivă de 15.000 lei. În temeiul art. 82/2 şi 3/a şi c raportat la art. 83/2/d din RD, SC Dinamo 1948 SA se sancţionează cu penalitate sportivă de 33.750 lei”.

“În temeiul art 82/1 şi 3/a şi c raportat la art. 83/2/d, clubul SC Dinamo 1948 SA se sancţionează cu penalitate sportivă de 50.625 lei”

Articolele invocate în decizii prevăd următoarele:

“Articolul 82 – Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor

1 Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă şi interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcţie de circumstanţe măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica parţial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

3 Comportamentul neregulamentar cuprinde:

introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă;

c) aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc;

Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor

2 Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat:

d) aruncarea cu obiectele prevăzute la art. 82, alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc se sancţionează cu penalitate sportivă de la 10.000 la 60.000 de lei. În cazul săvârşirii unei noi abateri de acelaşi tip, clubul se sancţionează cu o penalitate majorată cu ½ faţă de sancţiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanţionat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei”.

”Câinii” au vrut să intre pe gazon la finalul partidei

Dezamăgiți de neputința favoriților lor, fanii dinamoviști au reacționat vehement după ultimul fluier al arbitrului Adrian Cojocaru.

Pe lângă apostrofări și injuriile îndreptate spre fotbaliștii lui Dusan Uhrin, suporterii s-au dezlănțuit aruncând cu scaune și bucăți din tribună înspre jucători și oficiali, când aceștia se îndreptau spre tunelul de ieșire din teren.

Doar intervenția promptă a forțelor de ordine a făcut ca fanii roș-albilor să nu pătrundă pe suprafața de joc. Speriați de furia maselor din tribune, fotbaliștii dinamoviști au părăsit în grabă terenul și s-au refugiat la vestiare.

Protestele suporterilor roș-albi au continuat până târziu în noapte. Din fericire nu s-au înregistrat victime, iar suporterii recalcitranți, reținuți de forțele de ordine au fost amendați contravențional și eliberați în cel din urmă.

”Câinii” în Dinamo – U Cluj, baraj (meci retur)

CITESTE SI:

DDB nu abandonează Dinamo! Anunțul fanilor dinamoviști

Mutare interesantă făcută de Adrian Mihalcea

Decizie de ultimă oră în privința lui Răzvan Grădinaru și Ricardo Grigore: ”Nu vă ascund că am fost sunat”

3 gânduri despre &8222;Dinamo, sancționată de Comisia de Disciplină&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s