Dorin Șerdean, dezvăluiri despre salariile date de Bogdan Bălănescu în ”perioada Cortacero”

Dorin Șerdean, care a vorbit public pentru prima dată după ce a preluat pachetul majoritar de acțiuni de la Cortacero, a dat detalii extrem de interesante despre ce s-a întâmplat la Dinamo în acea perioadă de tristă amintire pentru fani.

Arădeanul a dezvăluit că Bogdan Bălănescu, din poziția sa de director executiv al clubului din Ștefan cel Mare la momentul când acesta a fost preluat de Pablo Cortacero, este cel care a semnat contractele exorbitante care s-au făcut la echipa alb-roșie în acea perioadă.

”(n.r. De ce nu s-a opus transferurilor pe sume mari? Dacă a avut semne de întrebare) Normal că mi-am pus. (n.r. Cine a semnat acele contracte?) Directorul general al clubului. Da, domnul Bălănescu. L-a întrebat și pe Rufo Collado și pe Cortacero (n.r. dacă există garanții) Rufo Collado a venit în România pe 15 iunie. Și în acea noapte am fost la aeroport să îl așteptăm pe domnul Cortacero.

(n.r. Dacă știa de aceste salarii). Îți dai seama că îți pui niște întrebări. Tu acoperi postul de portar cu 45.000 de euro. Normal că eram nemulțumiți. Cornel Țălnar a fost primul care s-a opus și i-a dat mesaj lui Cortacero. Și acum e cel mai înjurat, că e amicul meu și că noi l-am adus pe Cortacero.

(n.r. Ce rol a avut Contra?) Era în discuții din luna mai 2020, pe relația pe care o avea cu domnul Melero. Evident că era o lovitură, un antrenor cu CV bun, un dinamovist cu pedigree, ar fi fost foarte bun în proiectul acesta. Mai departe nu pot să va spun ce rol a avut.

(n.r. despre contracte) În momentul semnării nu știam. Da, bineînțeles (n.r.că semnau fără el). Era un birou de scouting și se închideau acolo, după ce le-am cumpărat eu o imprimantă din banii mei, că nu există în club. În iulie 2020 noi ne-am bucurat. Cu 300.000 dați în acel moment, cu acei bani Dinamo și-a luat licență pentru campionatul următor. Acum, că ulterior s-a încărcat clubul… Asta, da
Dar datorită acelor bani s-a luat licența pentru campionatul următor.

Erau acolo înăuntru în departamentul de scouting. Marius Iorga, Rufo Collado și încă doi spanioli. Ei se închideau acolo, urmăreau jucători și ieșeau afară cu câte un contract, mergeau la Bălănescu în birou și semnau contractele. Noi ne luam cu mâinile de cap. Nu mi-aș dori să fiu eu în postura celui care a semnat contractele (n.r. Bogdan Bălănescu). Sper să aibă ceva la mână. E ceva de care eu nu știu, acea hârtie eu nu am văzut-o niciodată.

(n.r. Cine e principalul vinovat?) În ultimii doi ani, dacă dăm timpul înapoi, în iunie 2020, societatea asta înregistra la acel moment o datorie de 3.8 milioane de euro. Ne-am bucurat că a venit atunci, s-au plătit datoriile, s-a luat licența. Nu s-a plecat de pe 0. Las pe fiecare să creadă cine e vinovat. Sunt mai mulți vinovați. Au fost și în presă oameni de fotbal care au spus de vinovați în ultmii 20 de ani, 10 ani, doi ani. A fost un concurs de împrejurări”, a spus Dorin Șerdean pentru prietenii noștri de la PlaySport.

Acționarul majoritar al lui Dinamo pune condiții pentru a renunța

”Să nu uitați un lucru. Nu Dorin Serdean i-a vândut Dinamo lui Pablo Cortacero. Eu am fost la câteva întâlniri dintre ei, Negoiță și Cortacero. Nu eram în situația să cer situația fondurilor. Ce să îi cer lui Cortacero? Eu eram un suporter dinamovist care și-a dorit să salveze clubul lui de suflet.

Dacă vedeți fișa postului. Eu am fost în situația în care … Cortacero a negociat la sânge cu mine și salariul. Eu am un proces cu Dinamo pentru a-mi dovedi onoarea și demnitatea. Salariul a fost de 9.700 lei net. Cred că cel mai mic dintre președintii din Liga 1.

Dacă știam că nu mai vin nici banii și o să fiu și înjurat… Nu aș mai fi luat decizia asta. A negociat la sânge cu mine și lucrul asta. Pablo Cortacero. Dacă vedeți fișa postului, eu nu puteam să iau nicio decizie. Eu am avut… nu mi s-a dat putere, despre asta este vorba”, a declarat Dorin Șerdean.

În cadrul emisiunii, Dorin Serdean a mai afirmat și: ”Am avut discuții în acționariatul societății. Am avut discuții. Am vorbit cu domnul Badea. I-am zis că nu vreau să mai fiu înjurat, m-ar înjură oamenii dacă mai fac… Pentru mine este important să meargă înainte Dinamo. Noi acum suntem în situația în care Dinamo este în Liga a doua, sunt supărat pentru acest lucru. Mi-aș fi dorit să am un investitor serios. Sunt două luni de când caut alt acționar. Au fost discuții, continuăm, dar ne-a lovit retrogradarea.

Aveam o șansă în plus dacă Dinamo rămânea în Liga 1. Sunt optimist. Eu aștept și am speranță că fiecare din cei care ne văd să înțeleagă situația, să reevalueze situația. Trebuie să ne revenim, suntem în liga a doua, nu vorbim acum de vinovați. Aveți în față o persoană care stăpânește acest procent de acțiuni, dar nu îmi permit să duc mai departe Dinamo. Am avut discuții și le am cu potențiali investitori. Sunt acționar care a lucrat până acum la cumpărarea și răscumpărarea acțiunilor și sunt în situația în care sunt”.

Mai mult, Dorin Serdean a afirmat că renuntă la acțiuni în momentul în care un investitor va oferi 5 milioane de euro pentru stingerea datoriilor și 5 milioane pentru a asigura activitatea curentă, însă fără a specifica ce parte din această sumă i se cuvine:

”Dacă există un investitor interesat, da. M-aș bucura să găsim un investitor, să avem 5+5 milioane de euro. Ca să ieșim din insolvență. Sunt deschis, dar în condițiile pe care vi le-am spus”.

CITESTE SI:

Răzvan Zăvăleanu, dă asigurări: ”Suntem pe cale să rezolvăm problema!”

Video I Acționarul majoritar al lui Dinamo pune condiții pentru a renunța

Vlad Morar și-a găsit echipă! : ”A fost o presiune mare”

2 gânduri despre &8222;Dorin Șerdean, dezvăluiri despre salariile date de Bogdan Bălănescu în ”perioada Cortacero”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s