CNI a făcut primul pas în vederea construirii noului stadion ”Dinamo”

Inaugurat în 1951, stadionul ”Dinamo” este una dintre cele mai vechi din fotbalul românesc.

Acesta a cunoscut peste 70 de ani de activitate sportivă continuă. La începutul acestui an a venit marea veste pentru suporterul dinamovist: construirea unui nou stadion în „Groapă”. Reprezentanții CS Dinamo au segmentat complexul sportiv, iar după realizarea acestui lucru, au trimis actele neceare către CNI.

În urmă cu o lună, ministrul de Interne Lucian Bode arăta că statul a predat la cheie CNI proiectul pentru construcția noului stadion Dinamo, care se va ocupa de toate fazele aferente construcției, astfel încât , în 2024, acesta să fie deschis.

”Am predat și tema de proiectare, certificatul de urbanism, toate documentele necesare pentru ca CNI să demareze procedura de demolare și de construcție. Noi estimăm că în 2024, noul stadion, cu o capacitate de aproximativ 25.000 de locuri, să fie gata.”, a spus Lucian Bode.

Compania Națională de Investiții, aflată în subordonarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a lansat în SICAP un contract de 1,02 milioane lei pentru realizarea studiului de fezabilitate a studiului topografic a celui geotehnic și prezentare 3D pentru proiectul „Arenă multifuncțională stadion Clubul Sportiv Dinamo, Șoseaua Ștefan cel Mare 7-9”.

Este primul pas în construirea stadionului, ulterior, pe baza concluziilor relevate de aceste studii, se bugetează și se face proiectul tehnic de construcție a obiectivului, conform Economedia.

Echipa noastră a retrogradat pentru prima oară în 74 de ani de existență. Pe lângă faptul că echipa din „Groapă” se află în insolvență, o bună parte din sponsorizările avute în prima ligă, precum și drepturile de televiziune se vor reduce considerabil.

Actualul stadion din Ștefan cel Mare datează din 1951 și a fost, de-a lungul timpului, modernizat în mai multe etape. Arena din Complexul Sportiv „Dinamo” are 15.300 de locuri iar acest sezon, se pare, a fost ultimul după peste 70 de ani de activitate sportivă continuă.

CITESTE SI:

Ionuț Negoiță, înapoi la Dinamo: “În proporţie de 90 la sută voi fi”

Răzvan Zăvăleanu, ultimele detalii despre situația lui Ahmed Bani

Video I Nu suntem singurii! Drama unei foste campioane a Spaniei

6 gânduri despre &8222;CNI a făcut primul pas în vederea construirii noului stadion ”Dinamo”&8221;

Lasă un răspuns