Video I David Popovici, discurs de campion: ”Sunt un tip banal, capabil să facă lucruri extraordinare!”

David Popovici a cucerit miercuri, 22 iunie, medalia de aur la proba de 100 m liber, desfășurată la Budapeste.

Tânărul care a scris o nouă filă de istorie pentru natația din România a avut un discurs de modestie și a subliniat că speră că i-a făcut pe toți românii mândri prin performanța sa.

Înotătorul dinamovist David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, miercuri, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 47 sec 58/100. Popovici (17 ani) a fost urmat în finală de francezul Maxime Grousset, 47 sec 64/100, şi de canadianul Joshua Liendo Edwards, 47 sec 71/100. La doar 17 ani, David Popovici a reușit să intre în istorie prin performanța sa. Luni, 20 iunie, David obținuse medalia de aur și în proba de 200 de metri liber.

După ce și-a trecut în palmares încă o victorie impresionantă, adolescentul de doar 17 ani a avut un discurs plin de modestie și a menționat că speră că toți românii sunt mândri de reușita sa pentru care s-a antrenat din greu. Întrebat cum va reacționa și cum se va comporta acum că numele său va fi cunoscut de o lume întreagă, David a oferit un răspuns surprinzător.

”Sper că v-am făcut pe toţi mândri şi mă bucur că milioane de români au urmărit finala. Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit foarte tare, dar am fost în stare competiţională bună şi mă bucur că pot să mă surprind. Înotul este un sport foarte sănătors şi fotbalul la fel, susţin orice sport. Îmi place să mi se spună Racheta din România, da. Cum sunt eu? Un puşti ca înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extrordinare şi inspiră oameni”, a spus Popovici la TVR.

”Sportivul dinamovist David Popovici a cucerit în această seară al doilea titlu mondial la Budapesta! Elevul lui Adrian Rădulescu s-a impus de o manieră entuziasmantă în finala probei de 100 de metri liber, probabil cea mai spectaculoasă probă a înotului! David a parcurs cele două lungimi de bazin în 47,58 secunde…

Este a doua medalie de aur a lui David Popovici după cea de la 200 de metri liber. Performanța lui David este unică în istoria natației românești!”, a fost mesajul CS Dinamo.

În toată istoria acestei competiții, doar un singur om a mai reuși să câștige probele de 100 de metri și de 200 de metri ale aceleiași ediții. Este vorba despre americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru la campionatul desfășurat la Belgrad în anul 1973.

CITESTE SI:

Foto I O nouă plecare din Ștefan cel Mare! Fotbalistul ce a impresionat la Dinamo și-a găsit echipă

Ricardo Grigore, rupe tăcerea: ”Am fost dat la o parte de toată lumea de la masă”

David Popovici a uimit din NOU! Prima reacție a supercampionului nostru

2 gânduri despre &8222;Video I David Popovici, discurs de campion: ”Sunt un tip banal, capabil să facă lucruri extraordinare!”&8221;

Lasă un răspuns