Natație I România, din nou medaliată la Campionatele Europene! Cursă fabuloasă la 4X100 de metri liber mixt pentru David Popovici și compania

România a cucerit a treia medalie, miercuri seara, la Campionatul European de înot pentru juniori de la Otopeni.

David Popovici, Ștefan Cozma, Anastasia Bako și Irina-Ana Preda au calificat România în finala de la proba de 4X100 de metri liber mixt. În urma unor decizii tactice, componența ștafetei a fost schimbată, iar România a câștigat medali de argint, după o cursă fabuloasă, pierdută după ultimul schimb.

România termina a doua zi de la Europenele de la Otopeni cu două medalii. Înotătorul legitimat la CS Dinamo, David Popovici a obținut aurul la cursa de 200 de metri liber. Apoi, pe seară, copilul teribil al sportului românesc a participat la ștafeta de 4X100 de metri liber mixt. România a dominat de la un capăt la altul cursa, dar a ratat aurul pe ultimii metri.

România a obținut al doilea timp al finalei de 4X100 de metri liber, ștafeta combinată. David Popovici, Patrick Dinu, Bianca Costea și Rebecca Diaconescu au luat startul în finala probei. Cei patru au dat din brațe incredibil, au dominat cursa și au fost la câteva bătăi de medaliile de aur.

Ștafeta cimbinată a României a terminat în cele din urmă pe poziția a doua. Ungaria a câștigat aurul, iar Polonia a terminat pe locul 3.

Reacția lui David Popovici după ce a devenit campion european de juniori la 200 m liber

”Mi s-a făcut pielea de găină. Îmi venea să plâng când am intrat. Am așteptat cu nerăbdare să treiesc acest concurs. Am venit să-mi fac țara să sară, să le ridic așteptările spectatorilor. Sunt sigur că mulți sunt geloși pe ceea ce simt eu acum. Am onoarea să fiu eu. La probele individuale e vorba de adevăr. Mi-ar plăcea și mai mult să facem asta și cu componenții ștafetei”, a spus David Popovici, după ce a cucerit aurul la Otopeni.

David Popovici a fost susținut de cei dragi la Otopeni: ”Le mulțumesc, mă bucur că sunt aici, fără ajutorul lor nu aș fi fost aici”, a transmis David Popovici.

CITESTE SI:

Natație I David Popovici este campion european de juniori la 200 m liber

O nouă plecare din Ștefan cel Mare: ”Am avut o discuție cu familia și am decis ca este mai bine să plec”

Prima reacţie a Ministrul Sportului, după ce a fost pus la colț de mama lui Robert Glinţă după gafa de la aeroport

4 gânduri despre &8222;Natație I România, din nou medaliată la Campionatele Europene! Cursă fabuloasă la 4X100 de metri liber mixt pentru David Popovici și compania&8221;

Lasă un răspuns