Video I Decizie istorică anunțată de Ministerul Sportului: ”Sportivii români trebuie susținuți și prioritizați”

Ministerul Sportului a anunţat joi că, începând cu sezonul 2022-2023, impune obligativitatea unei ponderi de 40% a sportivilor români la competiţiile naţionale în sporturile de echipă.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat un ordin care va fi impusă prin schimbarea regulamentelor în toate sporturile de echipă, inclusiv în fotbal.

“Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat ordinul care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023″, se menţionează pe pagina oficială a ministerului.

Eduard Novak a transmis un mesaj intitulat: “Sportul, prioritate naţională”. Într-un clip video, ministrul a menţionat că decizia a luat-o după ce s-a sfătuit cu federaţiile sportive naţionale.

“După ce m-am sfătuit cu toate federaţiile sportive, am emis un ordin de ministru privind ponderea de participare a sportivilor de performanţă români la nivel de seniori şi juniori la toate competiţiile sportive naţionale oficiale.

Astfel, începând cu sezonul competiţional 2022-2023 această pondere nu poate fi mai mică de 40% din totalul sportivilor participanţi care pot evolua în teren pe parcursul unui meci pentru fiecare echipă. Deci minimum 40% dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români.

Iar federaţiile sportive naţionale au obligaţia să respecte prevederile acestui ordin de ministru. Este o decizie care va ajuta cu siguranţă echipele naţionale ale României la sporturile de echipă. Mulţumesc tuturor federaţiilor pentru susţinerea acestei decizii şi succes în implementarea ei”, a declarat Eduard Novak.

@doar_dinamo_official

Decizie istorică anunțată de Ministerul Sportului: ”Sportivii români trebuie susținuți și prioritizați”

♬ original sound – Doar_Dinamo_Official

CITESTE SI:

Neluţ Roşu a efectuat vizita medicală alături de ”câini”. Detalii despre semnarea contractului

Răzvan Patriche, detalii din sânul echipei: ”Nu este totul adevărat din tot ce apare”

Rapid sfidează interdicția la transferuri și se interesează de un jucător din Ștefan cel Mare

3 gânduri despre &8222;Video I Decizie istorică anunțată de Ministerul Sportului: ”Sportivii români trebuie susținuți și prioritizați”&8221;

Lasă un răspuns