Adevărul despre datoriile lui Dinamo. Vlad Iacob, detalii despre demersul fiscal al clubului

Dinamo trăiește cea mai neagră perioadă din istoria sa. Echipa a retrogradat în Liga 2 pentru prima oară de la înființare, iar clubul se află în insolvență, existând datorii de opt milioane de euro, confirmate de Vlad Iacob.

Noul administrator special al lui Dinamo a explicat metoda prin care se pot micșora sumele exorbitante de mari, de la opt milioane de euro, ajungându-se undeva la 1.8 milioane.

”Foarte optimist (n.r. – Ești optimist că Dinamo va reduce din datorii?). O asemenea scădere destul de uzuală în cadrul procedurilor de insolvență. Practic, activul companiei este evaluat de către un evaluator autorizat și dacă activul nu permite decât acoperirea unei părți a masei credale, ‘haircutul’ este posibil.

Practic cât timp cutuma este în felul următor: cât timp creditorii pot obține cu un euro sau un leu mai mult decât ar face-o dacă clubul ar intra în faliment, iar activele sale ar fi lichidate, procedura de insolvență poate continua. Bineînțeles cu acceptul creditorilor, dar, cât timp se pot încasa mai mulți bani, judecătorii sindici aprobă astfel de tăieri ale datoriilor.

Datoriile totale ale cluburilor sunt în jur de 8 milioane, de la masa credală sunt de aproximativ șapte, iar acestea pot ajunge undeva pe la valoarea de 1.8 – 1.9 milioane”, a precizat Vlad Iacob.

Cine este principalul acționar a lui Dinamo?

Întrebat cine este proprietar în acte al clubului Dinamo, Vlad Iacob, a oferit un răspuns sincer.

”Acționarul majoritat în momentul de față este compania ”Lotus”, deținută în totalitate de Dorin Șerdean. El este acționarul majoritar, potrivit documentelor.

DDB are puțin peste 20% din acțiunile clubului. Mai este domnul Badea cu peste 7% din acțiu și mai este și domnul Cornel Dinu, care deține o acțiune în cadrul clubului”, a spus administratorul special al lui Dinamo.

Iacob a subliniat că Ionuț Negoiță, fostul acționar al lui Dinamo nu mai are nicio legătură cu clubul nostru.

”Nu, nu mai are nicio legătură. Știu că s-a vehiculat, dar domnul Negoiță nu mai are nicio legătură cu clubul Dinamo”, a mai spus Iacob.

CITESTE SI:

Dinamo le pregătește o surpriză fanilor la Eternul Derby!

Dinamo și-a găsit noua ”casă”! Pe ce stadion vom disputa meciurile de pe teren propriu

Dinamo, activă pe piața transferurilor! Anunțul conducerii

3 gânduri despre &8222;Adevărul despre datoriile lui Dinamo. Vlad Iacob, detalii despre demersul fiscal al clubului&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s