A venit și nota de plată după Dinamo – Steaua

Derby-ul dintre Dinamo şi Steaua s-a lăsat cu mai multe incidente. Galeriile celor două echipe au avut mai multe conflicte.

Ultrașii celor două s-au bătut înainte, la pauză și după meci, au folosit materiale pirotehnice, din cauza cărora startul meciului a fost întârziat, fapte ce au adus amenzi.

Jandarmeria Capitalei a anunţat că a aplicat amenzi în valoare totală de 89.000 de lei şi au fost întocmite 8 dosare penale, dar ancheta continuă.

Dinamo, ca echipă organizatoare, a fost amendată cu 60.000 de lei, în timp ce firma de pază a primit o amendă de 20.000 de lei.

De asemenea, mai mulţi suporteri au fost amendaţi în urma acestor incidente, cu o valoare totală de 9.000 de lei.

Au fost deschise 8 dosare penale, în care sunt anchetate 10 persoane, dar, potrivit Jandarmeriei, cercetările continuă şi vor fi identificaţi şi alţi suporteri care au provocat incidente grave.

În urma acestor incidente, doi jandarmi au fost răniţi, dar n-au avut nevoie de transport la spital.

”În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 86.750 lei, după cum urmează: – 12 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare; – 9 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare;

12 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare;

9 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare;

Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru șase fapte de natură penală, cinci dintre acestea prevăzute de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare și una prevăzută de Codul Penal – Ultraj”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.

Derby-ul Dinamo – Steaua a fost incendiar, la propriu

Startul partidei a fost amânat cu 7 minute după ce ultraşii Stelei au aprins zeci de torţe în tribune. Multe dintre ele au fost aruncate în teren.

De asemenea, steliştii au aruncat cu torţe şi petarde înspre spectatorii de la tribuna a 2-a, unde se aflau suporterii lui Dinamo.

Incidentele nu s-au oprit însă aici. Suporterii Stelei s-au luat la bătaie cu jandarmii, pe care i-au atacat cu scaune rupte, instinctoare, petarde şi fumigene.

CITESTE SI:

Rugby I Dinamo, parteneriat istoric!Rugby I Dinamo, parteneriat istoric!

Răzvan Patriche, reacționează după eșecul de pe Arena Națională

Vlad Iacob, după eșecul cu Steaua: ”Lucrurile bune se construiesc în timp”

3 gânduri despre &8222;A venit și nota de plată după Dinamo – Steaua&8221;

Lasă un răspuns