Video I Debut cu stângul al handbaliștilor tricolori în campania de calificare la EURO. Nicu Negru, principalul marcator al României

România a pierdut cu Austria, scor 32-36, în primul meci din grupa de calificare la Campionatul European din 2024 (Germania).

Naționala condusă de Xavi Pascual a început aseară campania de calificare la un turneu final al Campionatului European după o pauză de 26 de ani. În 1996 tricolorii semnau cea mai recentă prezență la întrecerea continentală, una peste care s-a așternut însă un strat gros de praf.

Și au început contra Austriei, în deplasare, la Graz, prima înfruntare dintr-o grupă, 4, în care se mai află Ucraina și Insulele Feroe. Doar primele două echipe din fiecare serie merg direct la Euro, acestora alăturându-li-se cele mai bune 4 formații de pe locul 3. Tricolorii au deschis scorul aseară, prin interul dreapta Humet, însă gazdele au replicat rapid și au trecut în față, 2-1.

Până în minutul 10, tabela s-a păstrat în echilibru, 6-6, apoi austriecii au prins aripi. Jucătorii lui Pascual au început să plătească prețul greșelilor comise în atac, acolo unde au ratat fază după fază până când adversarii s-au distanțat la 10-6. Ecartul a rămas în aceleași limite încă o bucată de timp, după care s-a mărit, ajungând la un apăsător 18-11 la pauză.

În partea a doua, românii au pornit bine, cu trei goluri consecutive semnate de Grigoraș, două, și Negru. Nu mai erau 7 goluri în spate, ci doar 4, iar pe măsură ce au trecut minutele au venit și la trei lungimi, 19-22 (min. 41). A fost diferența cea mai redusă pe care au obținut-o tricolorii într-o repriză secundă vizibil mai echilibrată decât prima. Tot Grigoraș și Negru au fost în prim-plan la finalizare, însă reușitele centrului Bizău sau ale Dedu au fost și ele binevenite.

Finalul a adus o doză de emoție, când tricolorii s-au apropiat la trei lungimi, 32-35, însă nu a mai fost timp suficient, doar un minut și jumătate, pentru mai mult. S-a încheiat cu 36-32 partida în favoarea gazdelor, dar repriza a doua a fost câștigată de handbaliștii lui Pasqui, 21-18. Păcat de partea întâi și de diferența prea mare de recuperat!

Naturalizat recent şi convocat în premieră la lotul României, dinamovistul Ante Kuduz nu a putut fi trecut pe foaia oficială de joc, după ce cartea de identitate şi paşaportul nu au fost eliberate la timp pentru înscrierea la EHF.

Pentru România, au marcat în meciul cu Austria: Nicu Negru 11 goluri, Javier Humet 5, Demis Grigoraș 5, Octavian Bizău 3, Ionuț Nistor 2, Andrei Buzle 2, Gabriel Ilie 1, Dan Racoțea 1, Călin Dedu 1, Adrian Rotaru 1.

  • Handbaliștii dinamoviști au marcat 21 dintre cele 32 de goluri ale primei reprezentative.

Video I Austria – România 36-32 (18-11)

România este în grupa 4, cu Austria, Ucraina și Insulele Feroe.

Primele două echipe se califică la EURO, alături de cele mai bune 4 locuri 3 din cele 8 grupe.

Naționala României joacă următorul meci duminică, la București, în sala Dinamo, contra Ucrainei, de la ora 16:30. E nevoie de o victorie, partidele din grupe urmând să se reia apoi la anul, în luna martie.

CITESTE SI:

Video I Alin Buleică, noi detalii despre operația suferită. Cum decurge recuperarea + mesaj pentru suporterii dinamoviști

Dinamo a respins cererea de plată formulată de Steliano Filip

Dinamo a reacționat după ce TAS a întors decizia FRF

3 gânduri despre &8222;Video I Debut cu stângul al handbaliștilor tricolori în campania de calificare la EURO. Nicu Negru, principalul marcator al României&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s