Video I Dorin Iacob, detalii importante despre planul de reorganizare. Ce urmează în ziua decisivă

Dinamo este la un pas de a-şi schimba acţionarul majoritar. Asociaţia Peluza Cătălin Hîldan este aproape de a avea 99,17% din acţiunile clubului în timp ce, Dorin Şerdean poate pierde aproape tot, de la 72,87% la doar 0,75%.

Asta după ce, vineri dimineață, planul de reorganizare modificat întocmit de administratorul judiciar RTZ a trecut de votul creditorilor, iar acum mai urmează un pas de urmat, aprobarea în instanţă, de către judecătorul sindic.

Dacă judecătorul sindic îşi va da girul pentru planul de reorganizare modificat, pe data de 24 octombrie, Asociaţia Peluza Cătălin Hîldan va deveni acţionarul majoritar al lui Dinamo, cu 99,17%, iar toţi ceilalţi acţionari vor rămâne cu un procent de acţiuni infime la Dinamo.

Dorin Iacob, tatăl administratorului special de la Dinamo a oferit detalii importante despre votul de astăzi din Adunarea Creditorilor .

”Nu trebuie să întrăm în amănunte tehnice, domnul Zăvăleanu este mai indicat pentru o discuție tehnică. Este un moment important, s-a întâmplat un lucru sănătos, acest plan de reorganizare, modificarea de plan mai bine zis, este un lucru dorit în sensul în care, doar un astfel de moment poate să ajute la refacerea sănătoasă a firmei, a lui SC Dinamo 1948 SA. Vorbim despre o companie aflată în dificultate, procedura de insolvență duce la însănătoșire situației economice și juridice a firmei, asta permite refacerea activității echipei de fotbal și finanțarea acestui SA, în condiții foarte clar juridic și economic. Asta a fost scopul modificării acestui plan de reorganizare.

Votul creditorilor este în felul următor, votul creditorilor a fost influențat de ANAF, bugetari și unul din actionarii, anume PCH, care prin programul DDB, a fost singurul acționar care a și investit la Dinamo, a adus bani în club. Asta e diferența mare între acționarul cu 20% și ceilalți acționari, care nu au fost activi în ce privește activitatea clubului. Există niște condițîi legale prin care anumiți creditori și în anumite condiții poate fi transformată creanțq în acțiuni. Un exemplu ar fi ca datoriile să fie garantate, cum e cazul aici, la ANAF nu se pune problema, nu se face așa ceva, dar și creditorii curenți, după declanșarea de insolvență. Rațiunile cu care s-a făcut planul de anul trecut, nu are rost să mai revenim la momentul respectiv, pierderea licenței și alte detalii.

Întotodeauna la un plan de reorganizare rămân creditori nemulțumiți, sunt cei chirografari, furnizorii, salariați, o parte din jucători, ori aici o să fie o nemulțumire și când este un plan când le dai posibilitatea de a recupera acești bani, votează negativ. Nu este un vot politic, pe ponderi, este vot pe categorii, dar și pe majoritate în cazul lui Dinamo. ANAF a votat pozitiv și are peste un milion, PCH cu 3 milioane și ceva, ating și pragul de majoritate, dacă ar conta, dar nu asta este legea așa. Legea spune o treime din creditori pot să voteze un plan să meargă mai departe. Vă dau acest exemplu, știu că sunt persoane care se agită care transmit idei și dubii.

Rămân și 1.5 milioane de euro datorii curente, nu fac parte din plan, sunt din activitatea curentă, dar fac parte din cotidian. Stabilitatea masei credale este stabilită de anul trecut, decizia este diferită față de anul trecut. Chestiunea care pare delicată, dar juridic este cea mai simplă este situația actualilor acționari și a capitalului de 40 de milioane de lei care există în actele companiei. Legea în cazul companiilor care întră în insolvență, asigură acest procedeu, când se constată că o compania are datoriile mai mari decât activele, capitalul de 40 de milioane de lei este negativ față de datoriile clubului, 8 milioane de euro, legea prevede reducerea capitalului social la minim, aproximativ 90 000 de lei.

Capitalul social se reduce de la 40 de milioane la 90 000 de lei, dar în momentul nr 1, domnul Dinu deține aceeași pondere, Serdean, PCH, Badea la fel. Noi puteam fi în situația de a face doar asta, fără a se face vreo majorare, dacă Serdean ar fi avut abilitatea, intelepciunea de a fi vândut acele acțiuni, noi am fi fost într-o altă situație, ar fi luat investitorul direct de la el, investitorul ar fi dat bani deja până acum, nu spun ce ar fi însemnat pentru club, noul plan de reorganizare nu ar fi trebuit să se treacă și prin majorare de capital. Dar domnul Serdean nu a vândut acțiunile, dar tot se făcea reducerea de capital social, este normal și se întâmplă la toate societățile comerciale, care au activele în minus.

Valoarea unei acțiuni la orice societatea este dată de valoarea în întreg a societății, demult nu mai este 100 valoarea unei acțiuni la Dinamo”, a declarat Dorin Iacob la Radio Dinamo1948.

Dorin Iacob, consultant al administratorului special și persoană direct implicată în procesul de a găsi investitori la Dinamo, a vorbit și despre contestații și cine poate să le depună.

”Vor fi contestații, de ce nu, sunt analizate și predictibile contestațiile, unele nu vor avea sens din start, dar se va face și puțin spectacol, se va crea dubii, vor fi avocații care să dea interviuri, lucrurile sunt de victimizare, dar va spun că avem liniștea și cunoașterea pe ce stăm. Planul domnului Zăvăleanu presupune o validare de instanță, dar cel mai important moment a fost acesta. Vom ajunge la instanță, creditorii care nu vor mai primi bani vor ajunge să depună contestații, misiunea în orice procedura de insolvență este să ajute societatea, scăpând-o de datoriile din urmă pentru a o relansa.

Majorarea de capital care va face din PCH deținătorul de acțiuni se face concomitent, pare spectaculoasă, de la 90 000 vii cu 8 milioane peste acei bani, atunci acțiunile sunt în dreptul PCH, 99%. Din nou suntem în situația în care capitalul social dpdv al terminologiei, dar sunt niște bani care s-au băgat în trecutul apropiat și de un singur acționar, din tot grupul. Singurul acționar care a ținut steagul sus, iată că și legea îi găsește condițiile ca el să preia pachetul de acțiuni. E frumos ca suporterii să aducă banii, dar alții să culeagă roadele? Oricine ar vrea să facă așa afaceri, să se numească deținător majoritar a ceva, fără a băga bani.

Sigur, momentul juridic este 24, un termen stabilit, este pe masa judecătorului sindic, i se adaugă votul. Planul este pe masa celor care vor să îl conteste, votul nu aduce nimic în plus sau în minus, dacă votul de azi era negativ, nu mai aveam despre ce discuta. Cei care au vrut să facă o strategie, au făcut deja pe baza planului depus la tribunal, doar intrăm în altă etapă. Cei care doresc să conteste, vor depune contestațiile, ele ajung la instanță și pe masa judecătorului pe data de 24.

Nici eu nu îmi doresc ca avocații noștri să se judece pe data de 24, ar fi o încălcare de procedură. Nu se va putea stabili în 24 ceva prin instanță, nu este vorba că nu este bun planul, e o logică de procedură, în sistemul juridic, important este să respecți procedura, se poate anula tot altfel. Este dat un alt termen de instanța de insolvență, pe data de 7 noiembrie, între 24 octombrie și 7 noiembrie se analizează de către instanță contestațiile, nu se analizează în sala în data de 24, nu ar fi de dorit așa ceva, ar fi un exces de zel al judecătorului.

Cei care vor să sicaneze, pot să depună contestațiile în ultima zi, în consecință, nu poate să existe ideea ca judecătorul să citească a doua zi și să spună opinia. Se depun în ultima zi ca avocatii lui Dinamo să nu ia act de ce a contestat, toate chichițele avocățești, clar în 24 nu se întâmplă nimic, dar din 24 vom știi exact ce s-a depus.

Unele vor fi depuse înainte, ne vom pregăti, avem suficient de multe analize, cam știm ce s-ar putea contesta, chiar dacă nu au șanse, vor contesta. Domnul Badea este obligat să conteste pentru că cele 7% deținute de asociație, înseamnă pentru domnia sa pierderea a 2,8 milioane de lei, fiind societatea în insolvență, ASC FC Dinamo1948, ești în situația în care trebuie conteste, să aibă bună credință față de patrimoniu, el trebuie să se ducă. Domnul Badea s-a exprimat în consecință.

Dacă poate fi o altă amânare: ,,Când vorbim de domeniul juridic, e posibil orice, că mai e nevoie de un termen, se poate solicita expertiză, să dispară un avocat, dar la instanțele de insolvență deobicei aceste lucruri nu se pot întâmplă cu mare ușurință.

Au fost cazuri, dar aveau alte resorturi că șicană de prelungire a termenului. Se poate întâmpla, eu zic că în mică măsură, dar se poate întâmpla. Ziua de astăzi e foarte importantă pentru cei care se uită la noi cu interesul de a investi, îi pot numi doar privitori foarte avizați, 24 octombrie este un moment clar și sănătos, știm ce s-a contestat, ce s-a dorit, cum să ne apărăm. Slăbiciunea din 24 poate veni de la un creditor foarte justificat că nu a fost satisfăcut încă de anul trecut când s-a stabilit masă credală, doar așa s-ar putea încurca judecată pe decizia de astăzi a masei credale. Lucrurile legate de capital nu există emoții, există posibilitatea unora de a contesta.

Noi și posibilii investitori care stau și analizează, urmăresc acest demers, vor avea foarte clară și situația lui Dinamo în ziua din 24, când contestațiile vor fi indexate, de aceea este un moment care crează certitudine acolo unde trebuie, dar se așteaptă validarea de instanța pe data de 7”, a mai spus Dorin Iacob.

CITESTE SI:

Video I Dorin Șerdean, prima reacție după aprobarea planului de reorganizare modificat al lui Dinamo

Sistemul VAR va fi folosit şi în Cupa României. Acestea sunt partidele care vor beneficia de asistență video

CCA a anunțat arbitrul de la Dinamo – Ripensia

4 gânduri despre &8222;Video I Dorin Iacob, detalii importante despre planul de reorganizare. Ce urmează în ziua decisivă&8221;

Lasă un răspuns