Oficial I O fostă campioană a României cere să se retragă din campionat

În 2016 a câștigat titlul în Liga 1, acum este în pragul desființării.

Astra Giurgiu, campioana Ligii 1 în 2016, a cerut Federaţiei Române de Fotbal să se retragă din campionat. Ajunşi în Liga 3, giurgiuvenii au o serie dezastruoasă de rezultate şi nu mai doresc să continue în competiţie, făcând o cerere oficială în acest sens.

Echipa patronata de Ioan Nicolae a cucerit campionatul României în anul 2016, cu Marius Şumudică la cârmă. Din acel moment însă, Astra a luat-o la vale, ajungând până în Liga 3. Cu o serie absolut ruşinoasă de rezultate, clubul, aflat în insolvenţă, a luat decizia de a părăsi timpuriu competiţia din al treia divizie.

Printre acestea, formaţia din Giurgiu susţine că FIFA i-a impus abuziv să plătească datoriile către jucători ca Wutrich, Boe-Kane, Ngapout şi Montini, deşi aceştia nu s-au înscris la masa credală, dar şi faptul că nu poate alcătui un lot complet de jucători pentru continuarea sezonului competiţional din cauza datoriilor financiare.

Astra Giurgiu, a trimis o cerere către FRF prin care solicită să nu mai fie programată în următoarele etape.

”Având în vedere faptul că FIFA ne-a impus sancţiunea interdicţiei de a înregistra jucători, clubul a ajuns în situaţia de a nu-şi putea constitui lotul. Ne aflăm în situaţia ingrată de a nu putea ieşi din acest impas, deşi nu datorăm sumele reclamate.

Nu putem scăpa de sancţiunea impusă abuziv de FIFA şi suntem în situaţia de a nu avea un lot complet de jucători. În acest condiţii, ne vedem nevoiţi să solicităm retragerea din Campionatul Naţional Liga a 3-a”, se arată în comunicatul oficial al clubului din Giurgiu.

Astra are un sezon absolut ruşinos. După opt etape scurse din Liga 3, astralii sunt pe ultimul loc, cu zero puncte şi cu un golaversaj de neconceput: 0-78.

Printre eşecuri se numără unele care vor rămâne în istorie. 0-13 cu Dinamo, 0-19 cu CS Tunari sau 0-12 cu Aninoasa, meci care a fost întrerupt definitiv în minutul 47 din cauza numărului insuficient de jucători pe care se mai putea baza în repriza a doua.

Astra Giurgiu a încasat aproape 80 de goluri în primele 8 etape din Liga a 3-a:

0-10 cu Real Bradu;
0-3 cu Popești-Leordeni;
0-3 cu Muscelul Câmpulung;
0-13 cu CS Dinamo;
0-19 cu Tunari;
0-12 cu Unirea Bascov;
0-6 cu Flacăra Moreni;
0-12 cu Pucioasa.

CITESTE SI:

Info I Tragerea la sorți a grupelor turneului final EURO U21 din România

Avancronică I Dinamo București – FCU Craiova

Președintele lui Metaloglobus explică mutarea meciului cu Dinamo de pe stadionul din Pantelimon

4 gânduri despre &8222;Oficial I O fostă campioană a României cere să se retragă din campionat&8221;

Lasă un răspuns