Viitorul lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev a fost decis: ”Contractul nostru este construit pe baza unor termeni”

Dinamo Kiev are un start de sezon dezamăgitor în campionatul Ucrainei.

Trupa antrenată de reputatul tehnician român Mircea Lucescu (77 de ani), este abia pe locul 8, cu doar 10 puncte obţinute în şapte jocuri și 4 înfrângeri în Europa League (după tot atâtea meciuri).

Chestionat cu privire la situaţia dificilă în care se află echipa, patronul lui Dinamo Kiev a infirmat zvonurile care dădeau ca sigură o plecare a antrenorului de pe banca legendarei echipe ucrainene.

”Contractul lui Lucescu nu include nicio clauză financiară dacă îl concediez sau dacă pleacă singur. Contractul nostru este construit pe baza unor termeni între domni. Lucescu poate pleca în orice moment, dar nu poate pleca fără să fie învingător. Dacă Lucescu pleacă de la Dinamo, atunci pleacă doar ca învingător. El face totul bine.

Dumnezeu să dea ca toţi antrenorii tineri să lucreze ca el. Lucescu se gândeşte la fotbal 24 de ore pe zi. Lucescu va lucra la Dinamo cât va putea sau până când spune că nu va putea să mai dea nimic acestei echipe. Este nevoie de o scurtă pauză şi Lucescu va readuce echipa la nivelul anterior. Sunt sigur de asta”, a fost poziţia finanţatorului pentru ua-football.com.

Reacția lui Mircea Lucescu după egalul cu Vorskla Poltava

Dinamo Kiev, a remizat duminică pe teren propriu, scor 1-1, în fața celor de la Vorskla Poltava, într-un meci din etapa a 9-a a campionatului Ucrainei.

Mircea Lucescu este convins că elevii săi meritau mai mult de la partida cu Vorskla Poltava, dar explică și faptul că greșelile individuale ale jucătorilor sai au privat echipa de încă două puncte în clasament.

”Am pierdut două puncte. Adversarul s-a arătat a fi o echipă extrem de motivată. Asta nu a reușit să o demonstreze Vorskla în ultimele două meciuri.

Ceea ce o dovedește încă o dată este ceea ce le spun în mod constant jucătorilor mei: toți adversarii evoluează cu noi într-un mod special și aproape întotdeauna în meciul împotriva noastră practică cel mai puternic joc. Trebuie să fim pregătiți pentru asta.

A fost un joc dur. Din punct de vedere fizic, am arătat bine astăzi. Dar în ceea ce privește concentrarea, totul a fost exact la fel ca în meciurile anterioare

Un număr mare de greșeli, în special în linia de mijloc. Am făcut multe greșeli și am ratat multe goluri.

Acestea sunt lucruri mici, dar ele alcătuiesc jocul, rezultatul. Ca în meciurile precedente, totul a fost din nou decis prin greșeli individuale.

Este important cât de repede putem ieși din această stare. Jucătorii sunt dominați de rezultat, iar asta nu face decât să mărească rigiditatea.

Acest lucru duce la o lipsă de curaj în momentele cruciale în care trebuie să-ți asumi riscuri – frica de a-ți asuma riscuri și de a face greșeli iese în prim-plan.

Se simte și absența jucătorilor cheie – Bushchan, Zabarny și cu atât mai mult, Shaparenko.

În această situație, responsabilitatea specială revine celor mai experimentați jucători – Tsygankov, Sidorchuk și Buyalsky. Acest lucru le creează dificultăți.

Greșelile de arbitru duc și la nervozitate. Astăzi au fost momente care puteau fi interpretate mai clar. În favoarea noastră.

Aceste momente afectează jucătorii și din punct de vedere pur psihologic. Jocul nostru suferă de asta. De aici aceste erori și nervozitate”, a spus Mircea Lucescu, potrivit sport.ua.

Mircea Lucescu, apărat de jucători: ”Oamenii nu văd ce a făcut pentru echipă”

Mijlocașul Mykola Shaparenko îi ia apărarea tehnicianului în vârstă de 77 de ani și a afirmat că rezultatele au fost influențate de situaţia din ţară. În plus, mulţi dintre jucătorii străini au părăsit echipa în această vară.

”Lucescu dă sfaturi tuturor, iar toată lumea îl ascultă. Și a fost un rezultat imediat ce a venit. Dar acum cu o astfel de situație în țară, băieții sunt obosiți, rezultatele sunt aproape aceleași.

Experții știu întotdeauna. Când Dinamo Kiev a câștigat timp de 2 ani, nimeni nu a spus nimic. 3 meciuri pierdute, iar criticile sunt deja în curs. Întotdeauna este așa.

Oamenii nu văd ce a făcut Lucescu pentru Dinamo Kiev în 2 ani, când totul era bine în țară și am jucat, și am luat trofee. Toată lumea a uitat de asta, iar acum nu vor decât să ne facă rău cu această critică. Puțin sprijin”, a declarat Mykola Shaparenko, potrivit sport.ua.

În urma rezultatului din această rundă, Dinamo Kiev se află pe locul opt în campionat, cu 10 puncte adunate până în prezent, în timp ce Vorskla Poltava se află pe poziția a 12-a, cu opt puncte din nouă partide jucate.

Liderul campionatului din Ucraina este Dnipro-1, cu 22 de puncte din opt partide disputate până acum.

Venit în iulie 2020 la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a cucerit titlul, Cupa şi Supercupa Ucrainei şi a bifat 50 de victorii în cele 86 de meciuri petrecute pe banca tehnică a echipei.

CITESTE SI:

Video I Ovidiu Burcă, țintește cele trei puncte cu Slatina. Decizia finală în cazul lui Vali Lazăr

Verdict medical după accidentarea lui Antonio Bordușanu în partida cu Metaloglobus

Handbal I ”Dulăii” promit un meci mare în Liga Campionilor: ”Suporterii noștri ne vor da putere”

3 gânduri despre &8222;Viitorul lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev a fost decis: ”Contractul nostru este construit pe baza unor termeni”&8221;

Lasă un răspuns