Oficial I Dinamo 1948 ia atitudine după erorile de arbitraj din partida cu Slatina

Partida dintre Dinamo și CSM Slatina, din deschiderea rundei a 12-a a Ligii 2, s-a terminat la egalitate, scor 0-0, deși ”câinii”, gazde în confruntarea care a avut loc la Giurgiu, puteau primi două lovituri de la 11 metri fără probleme.

Cu două puncte în plus, cu siguranță entuziasmul în tabăra dinamovistă ar fi fost și mai mare, în urma rezultatelor pozitive din ultima perioadă, din Liga 2.

La o zi după partidă, oficialii clubului nostru, nu au putut trece peste decizii luate de brigada de arbitraj condusă de Vlad Baban (Iaşi) și le-a comentat.

– O fază în urma căreia Dinamo trebuia să beneficieze de o lovitură de la 11 metri s-a petrecut în minutul 90+5, după ce portarul Ionuț Pop, după cum se vede și în imagine, l-a lovit cu pumnii în cap pe Alexandru Darius Pop, fără ca anterior să atingă balonul.

– În minutul 73, Valentin Borcea a fost faultat în careu de Andrei Trașcu, în urma unei intrări prin alunecare, dar arbitrul central a făcut semn că nu s-a întâmplat nimic.

Astfel, Dinamo 1948 a emis un comunicat de presă:

”Comunicat de presă

Clubul Dinamo 1948 București, prin administratorul special Vlad Iacob, precizează prin intermediul paginilor oficiale de Facebook și Instagram următoarele:

În timpul meciului Metaloglobus București vs Dinamo 1948 București (Liga 2, etapa a 11-a), din 22 octombrie 2022, am constatat că integritatea fizică a jucătorilor noștri a fost pusă în pericol în repetate rânduri.

În conformitate cu articolul 12.1 al IFAB (International Football Association Board), respectiv „utilizarea excesivă a forței este atunci când un jucător depășește utilizarea necesară a forței și/sau pune în pericol siguranța unui adversar și trebuie eliminat”, considerăm că arbitrul Robert Avram din Pitești ar fi trebuit să acorde două cartonașe roșii jucătorilor echipei Metaloglobus București.

Mai întâi, în minutul 66, Deniz Giafer a fost lovit cu cotul în arcadă de Dragoș Huiban (Metaloglobus, numărul 11), fiind scos temporar din teren pentru oprirea hemoragiei. În mod regretabil, arbitrul a sancționat lovirea în plină figură doar cu cartonaș galben și nu a revenit asupra deciziei sale, pentru a acorda cartonașul roșu, nici după ce a observat sângerarea puternică provocată jucătorului nostru.

Două minute mai târziu, Antonio Bordușanu a fost accidentat extrem de grav de Robert Neacșu (Metaloglobus, numărul 22) și, din păcate, arbitrul nu a dictat nici măcar fault într-o fază urmată de ruptură de ligamente încrucișate și menisc pentru jucătorul nostru. O accidentare gravă pentru Antonio Bordușanu, indisponibil pentru următoarele 7-8 luni!

În timpul partidei Dinamo 1948 București vs CSM Slatina (Liga 2, etapa a 12-a), din 27 octombrie 2022, condusă de arbitrul Vlad Baban din Iași, am constatat, din nou, greșeli grave de arbitraj împotriva echipei noastre.

Pe lângă multiplele dueluri fără minge trecute neobservate, în care jucătorii noștri au fost faultați, arbitrul nu a acordat o lovitură de pedeapsă pentru Dinamo 1948 București în minutul 90+4 și a dictat, în mod eronat, lovitură de la colțul terenului.

În ciuda faptului că intervenția portarului Ionuț Pop de la CSM Slatina a fost evident întârziată și că acesta nu a atins mingea, centralul putea constata că direcția balonului a fost schimbată în mod clar de către atacantul dinamovist Alexandru Pop.

Lovitura aplicată lui Alexandru Pop nu a fost în suprafața careului mic și s-a soldat cu o hemoragie la nivelul nasului jucătorului nostru. Din nou, arbitrul putea constata hemoragia și putea reveni la scurt timp asupra deciziei eronate, însă nu a făcut-o.

Constatăm aceste erori regretabile comise împotriva echipei noastre în două etape consecutive în Liga 2 și sperăm că acestea reprezintă doar simple greșeli.

În numele tuturor dinamoviștilor, nu ne-am pierdut speranța că, în următoarele etape rămase de disputat, vom beneficia de un arbitraj echitabil și echidistant, în conformitate cu regulamentul și cu spiritul jocului de fotbal”, se arată în comuncatul emis.

CITESTE SI:

Video I Răzvan Zăvăleanu aduce noi informații despre modificarea planului de reorganizare

”Tricolorii” mici, eșec usturător pe teren propriu

Dezvăluiri I Cum a fost demis, de fapt, Mircea Rednic de la Dinamo: ”Riscai să îți apară suporterii nemulțumiți prin față pe la club”

3 gânduri despre &8222;Oficial I Dinamo 1948 ia atitudine după erorile de arbitraj din partida cu Slatina&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s