Dinamo deschide porțiile stadionul ”Arcul de Triumf”! Răzvan Zăvăleanu, reacționează și aduce noi detalii despre stadionul Dinamo

În prima zi a acestei luni, conducerea le-a adus suporterilor dinamoviști, o veste mare. Aceea că, Dinamo va juca pe ”Arcul de Triumf” meciul cu Sepsi, din grupele Cupei României, programat pe 8 noiembrie de la ora 21:00 și că va fi primul meci de fotbal intercluburi găzduit de arena de lângă mănăstirea Cașin, care are o capacitate de 8.000 de locuri!

Totodată, ”câinii” speră în continuare că va avea, cât mai curând, un stadion nou în Ștefan cel Mare.Termenul pentru demolarea ”bătrânului” stadion Dinamo a fost deja depășit. Momentan, nu este cunoscută o dată exactă la care va începe procedura de demolare, care depinde exclusiv de Compania Națională de Investiții.

Directorul acestei entități, Adrian Cefalan aruncând ”pisica moartă” în curea lui Dinamo, la aproape șapte luni după ce termenele anticipate de acesta au fost deja depășite.

Administratorul judiciar al lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu a intervenit în această speță și anunță că Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, lucrează zilnic pentru noua arenă a lui Dinamo.

”Nu am mai multe informații decât aveți dumneavoastră, este o chestie în curtea Ministerului de Interne și a Clubului Sportiv Dinamo. Comandantul Ionuț Popa este foarte implicat în acest proiect, nu este nicio zi în care nu se ocupă de el.

Din câte am înțeles, sunt tot felul de etape procedurale care trebuie depășite, este destul de birocratică această procedură. Având în vedere strădaniile domnului comandant și a oamenilor din jurul său, lucrul ăsta va fi făcut până la urmă”, a spus Răzvan Zăvăleanu, la emisiunea Ora Exactă în Sport.

Termenele anticipate de Adrian Cefalan în luna martie pentru demolarea stadionului și apariția unei machete oficiale în spațiul public au fost deja depășite

”Demolarea trebuie să o facă clubul Dinamo după ce iese Hotărârea de Guvern. În cazul în care nu reușești să te încadrezi în termenul inițial, se poate da o decalare. Cu siguranță, licitația se va finaliza mult mai devreme. Demolarea nu depinde de CNI, dar există o lege a sportului că pentru demolarea unei baze sportive trebuie să faci dovada că vei construi tot o bază sportivă.

Pașii, cum am spus-o, sunt studiul de fezabilitate, etapele de aprobare. În momentul în care există Hotărârea de Guvern și se aprobă sumele necesare construirii stadionului, CNI demarează procedura de proiectare și execuție, iar Dinamo trebuie să demareze procedura de demolare a stadionului.

Poate să facă acest lucru chiar și anterior emiterii Hotărârii de Guvern, introducând în caietul de sarcini și în contract o clauză cum că se va începe ordinul de începere a lucrărilor de demolare după aprobarea indicatorilor pentru noul stadion”, spune Adrian Cefalan.

Mai pe scurt, șeful CNI estimează că în luna februarie vom afla exact cum va arăta noua arenă din Ștefan cel Mare.

”În momentul inițial (n.r. – în luna martie a acestui an), către CNI era predat stadionul din spate, Velodromul. S-a transmis către CNI hotărârea de predare a amplasamentului pentru noua locație, s-a solicitat un nou certificat de urbanism, pentru că trebuie unul nou dacă s-a schimbat amplasamentul. Cei de la Dinamo au refăcut nota conceptuală și tema de proiectare, cea care stă la baza procedurii de achiziție. Au fost șase firme de proiectare înscrise pentru a face acest studiu de fezabilitate.

S-a finalizat evaluarea tehnică, evaluarea financiară. Probabil, în perioada imediat următoare, colegii vor declara un câștigător. Fiind șase ofertați, trebuie să aștepți zece zile, dacă unul vrea să conteste. Din momentul în care se semnează contractul, proiectantul va avea trei luni, cred că atât era termenul, pentru întocmirea studiului de fezabilitate și de obținere a avizelor solicitate prin certificatul de ubanism.

Până la sfârșitul acestui an, ăștia ar fi pașii! Semnarea contractului, emiterea ordinului de începere a serviciilor de proiectare, demararea procedurii de obținere a tuturor avizelor care au fost solicitate prin certificatul de urbanism și întocmirea acestui studiu de fezabilitate, care reprezintă conceptul viitorului stadion.

La începutul anului viitor! (n.r. – când va apărea proiectul stadionului Dinamo). Dacă nu sunt contestații, repet, proiectantul are cam trei luni. Să spunem că în octombrie sau noiembrie semnăm contractul, cam în februarie vom avea un concept și niște randări 3D”, a mai spus Cefalan.

CITESTE SI:

Csíkszereda – Dinamo I Cum vede Răzvan Patriche întâlnirea de la Miercurea Ciuc

Duel între FC și CS Dinamo în sezonul viitor? Ipoteză comentată de Răzvan Zăvăleanu

Video I Vlad Iacob a făcut calculele pentru accederea în play-off

4 gânduri despre &8222;Dinamo deschide porțiile stadionul ”Arcul de Triumf”! Răzvan Zăvăleanu, reacționează și aduce noi detalii despre stadionul Dinamo&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s