Audio I Prima reacția a lui Alin Petrache, după scandalul pagubelor de pe Arcul de Triumf: ”Normal că ne-am supărat”

Dinamo a fost primul club de fotbal care a evoluat din postura de gazdă pe arena ”Arcul de Triumf”. Imediat după partidă, o parte din mass-media sportivă din țară, au publicat câteva imagini, care la rândul lor au fost preluate de la unii la alții, informând că suporterii dinamoviști au provocat daune (n.r. 20 de scaune) stadionului, la meciul cu Sepsi OSK, din grupele Cupei României.

După ce a văzut imaginile cu scaunele rupte (nr. 20 de scaune) de pe ”Arcul de Triumf”, Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a vorbit pentru prima oară despre acest subiect.

Chiar dacă ”câinii”, prin vocea administratorului special Vlad Iacob, au anunțat că Dinamo va plăti integral pagubele, Alin Petrache, a reacționat și a spus că Dinamo trebuie să plătească pentru acest comportament.

“Supărarea mea cea mai mare a fost că în 2 ani și jumătate nu am avut un scaun rupt, e normal că ne-am supărat. Vorbim de niște scăpări. Sincer, nu mă deranjează acele scaune rupte, ci faptul că nu am avut nicio problemă în 2 ani și jumătate. Dinamo trebuie să plătească pentru un comportament pe care clubul nu-l îmbrățișează. Astea nu fac onoare sportului.

Înțeleg frustrările oamenilor, dar cred că ar trebui să se înțeleagă că FRR a cheltuit sume care depășesc milioane de euro. Suntem la peste 4,5 milioane de euro investiți pentru a ne bucura de acea arenă. Cineva a făcut studiile de acolo, pentru autorizații, noi am fost acei oameni, mă refer la Federație. Noi nu avem infrastructură în rugby, de asta spun că merităm o arenă a rugby-ului.

Cu siguranță că există oameni care trebuie să fie educați. Și la rugby, acum 10-12 ani, când juca naționala, aveam spectatori care se comportau într-un anume fel. Suporterul de rugby te mai apostrofează, dar elegant. Stadionul Arcul de Triumf se va întoarce în patrimoniul rugby-ului românesc pentru 49 de ani, așa cum am avut și înainte de renovarea și construcția noului proiect. Complexul rămâne la dispoziția sportului românesc, este un complex benefic, clinică de recuperare, de refacere, un hotel”, a spus Alin Petrache, potrivit Sport Total FM.

Vlad Iacob consideră că reacția Federației Române de Rugby: “Este o încercare de a se demonstra că pe Arcul de Triumf nu trebuie să evolueze cluburi de fotbal”

“E regretabil că se produc pagube materiale, fie ele şi minore, aşa cum sunt în cazul de faţă, dar mai regretabilă este manipularea şi escaladarea disproporţionată a unor astfel de situaţii!

Este o încercare de a se demonstra că pe “Arcul de Triumf” nu trebuie să evolueze cluburi de fotbal. E o campanie intenţionată şi nu este în spiritul “fair-play”-ului atât de invocat în sport.

Respect echipele naţionale ale oricărui sport şi felicit Federaţia Română de Rugby pentru calificarea “Stejarilor” la Campionatul Mondial!

Cred însă că bunurile construite din bani publici ar trebui gestionate în interesul publicului, respectând şi cunoscând prioritatea legală pe care meciurile echipelor naţionale o au pe Arena “Arcul De Triumf”. Banii publici sunt realizaţi prin munca a milioane de români şi inclusiv prin munca suporterilor dinamovişti, care, prin dedicarea lor faţă de club, au demonstrat că merită să se bucure de fotbal pe o arenă ultramodernă şi înainte de finalizarea noului Stadion Dinamo.

Puţin peste 20 de scaune au fost deteriorate în urma meciului cu Sepsi Sfântu Gheorghe, iar clubul va achita integral daunele provocate de suporterii noştri. Niciunul dintre acestea nu a fost smuls intenţionat – aşa cum anumite persoane vehiculează în presă – iar toate daunele par accidentale şi cu siguranţă au survenit în momentele de bucurie şi în urma spectacolului oferit de către suporterii dinamovişti.

În privinţa curăţeniei, avem o regulă: vestiarul nostru trebuie să rămână curat, după fiecare meci. Este o regulă pe care am instaurat-o împreună cu Ovidiu Burcă, de când am venit la Dinamo. Cu această ocazie, invităm reprezentanţii mass-media după fiecare partidă pentru a filma în ce condiţii predăm vestiarul la final.

Aseară, după meci, staff-ul şi jucătorii noştri au curăţat integral vestiarul şi au solicitat inclusiv mijloacele necesare pentru a îndepărta iarba rămasă pe podea. Ni s-a transmis că de acest aspect se va ocupa firma de curăţenie. Serviciile de curăţenie au fost parte din contractul de utilizare al arenei, achitat integral de către club”, se arată într-un comunicat emis de administratorului special Vlad Iacob.

CITESTE SI:

Dinamo, răspuns oficial privind investitorul arab a lui Constantin Anghelache

Cosmin Matei reacționează după episodul ”Blatistule!”

Adversar al lui Dinamo, Cristi Munteanu a analizat șansele ”câinilor” în play-off

3 gânduri despre &8222;Audio I Prima reacția a lui Alin Petrache, după scandalul pagubelor de pe Arcul de Triumf: ”Normal că ne-am supărat”&8221;

Lasă un răspuns