Video I Se dau cărțile pe față: ”Se știu lucrurile acestea”

Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, și-a spus opinia, din cauza căruia clubul din Ștefan cel Mare, se află în insolvență.

Tehnicianul în vârstă de 42 de ani, i-a condamnat pe foștii conducători ai clubului: ”Am ajuns aici pentru că înaintea noastră la nivel administrativ, de acționariat, lucrurile nu au stat foarte bine”.

”Sunt convins (n.r. că pot să fac lucruri mari), altfel nu aș fi venit. Un lucru mare pentru noi ar fi să mergem la Iași și să câștigăm, să luăm cele trei puncte. Nu aș vrea să fac planuri pe un termen atât de lung. Am spus că de la săptămână la săptămână o să ne setăm obiective, o să luăm fiecare meci în parte.

Suntem într-o situație în care nu putem planifica. Știți bine, instabilitate financiară. Mi-aș dori să facem planuri pe termene și mai lungi. Am mers de la săptămână la săptămână. Visez cu ochii deschiși să readucem echipa în prima ligă, să avem un stadion al nostru. Să visezi nu costă nimic, dar trebuie să fim realiști. Dar următorul pas este următorul meci.

Nu am nicio presiune, am doar presiunea de a face lucrurile din ce în ce mai bine. Nu există drame, cel puțin la fotbal. Nu există întâmplare. Cu tot respectul, nu este o întâmplare că Dinamo a retrogradat.

În vestiarul lui Dinamo, lucrurile nu au fost cum trebuia să fie în ultimii ani. Nu vreau să fac eu analiza, nu e rolul meu, nu judecăm noi pe nimeni. Am ajuns aici pentru că înaintea noastră la nivel administrativ, de acționariat, lucrurile nu au stat foarte bine. Se știu lucrurile acestea”, a declarat Ovidiu Burcă, în cadrul emisiunii de la PlaySport dedicate suporterilor dinamoviști, ”Dinamo 7/9”.

Burcă a dezvăluit ce l-a determinat să aleagă Dinamo: ”Aș fi regretat toată viața”

Ovidiu Burcă a vorbit despre momentul numirii sale în funcția de antrenor și a explicat că, din punct de vedere rațional, a fost o decizie destul de grea, întrucât situația clubului după retrogradare era una foarte delicată, dar că, din punct de vedere emoțional, nu a putut să refuze chemarea de a pune umărul la revenirea ”câinilor” în prim-planul fotbalului românesc.

Totodată, s-a arătat foarte mulțumit de faptul că, în linii mari, din punct de vedere sportiv, a reușit să redreseze lucrurile, iar Dinamo a ajuns să aibă șanse destul de mari la accederea în play-off-ul de promovare în Liga 1.

”A fost o perioadă destul de complicată. Știți foarte bine care era situația când am venit la club. Lucrurile în esență nu s-au schimbat foarte mult, dar am reușit să stabilizam situația.

Startul a fost foarte greu pentru că veneam după unul dintre cele mai grele momente din istoria clubului, această retrogradare, care se anunța de mai multă vreme, era doar o chestiune de timp ca Dinamo să retrogradeze. Deja toată lumea știe ce s-a întâmplat în ultimii ani. A fost foarte mult de lucru pentru a stabiliza lotul de jucători.

Au și venit câțiva jucători. Cred că am stabilizat lucrurile. A fost foarte mult de muncă, am început foarte târziu treaba, am avut această presiune extraordinară a timpului. La Dinamo nu te așteaptă nimeni, toată lumea avea așteptări, în parte nefondate. Momentul pe care l-a traversat clubul odată cu retrogradarea a fost unul catastrofal.

Lucrurile cred că s-au stabilizat, cel puțin din punct de vedere sportiv. Echipa are deja o formă. Dacă acum ceva timp, veniseră câțiva jucători noi, în vestiar a fost o furtună, dar avem o ierarhie, ne cunoaștem din ce în ce mai bine, iar lucrurile sunt în momentul de față pe un făgaș normal.

(n.r. jucătorii) Erau foarte demoralizati, o stare de spirit la pământ. Suporterii au fost extrem de dezamăgiți. Foarte mulți prieteni, inclusiv de-ai mei, care au zis că nu mai vor să audă de echipă, a fost un moment greu. Acum cred că lumea acceptă noua situație. Jucătorii și-au redobândit starea de spirit pe care o pierduseră și începem să vedem primele raze de lumină după o perioadă foarte complicată.

A fost o perioadă în care am analizat foarte bine tot ce se întâmplă la Dinamo, am vrut să înțeleg foarte clar care era momentul pe care îl traversa Dinamo. Poate că nu m-aș fi înhămat niciodată. Dar în lupta asta între logică și ceea ce îți spune inima, am ales partea asta sentimentală. Cred că aș fi regretat toată viața dacă nu aș fi venit în momentul acesta la Dinamo. Inima a spus că trebuie să iau decizia și să mă alătur lui Dinamo”, a spus Ovidiu Burcă la emisiunea ”Dinamo 7/9”.

CITESTE SI:

Video I Ovidiu Burcă, a dezvăluit de ce a ales Dinamo: ”Aș fi regretat toată viața”

Ovidiu Burcă a făcut analiza celor patru luni pe banca lui Dinamo: ”Rezultatele nu sunt întâmplătoare”

Video I Gino Iorgulescu intervine după declarațiile halucinante ale fiul său: ”Sunt un om foarte amărât!”

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Video I Se dau cărțile pe față: ”Se știu lucrurile acestea”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s