Video I Iulian Roșu, despre progresul să la Dinamo

Iulian Roșu (28 de ani), unul dintre puținii jucători care au avut un randament satisfăcător la Dinamo, a vorbit despre progresul înregistrat în ultimele săptămâni și cum a reușit să își schimbe situația în cadrul lotului.

Mijlocașul este un jucător care a avut mult până să își primească șansa, dar care a impresionat cu adevărat în ultimele săptămâni.

”În ultimele luni am intrat într-un proces de dezvoltare mentală, din anumite discuții cu Mister, fiind psiholog, mi-a expus anumite puncte pe care a trebuit să mă focusez, am încercat să le aplic. Încerc să fiu cât de receptiv pot.

Nu vreau să fiu lipsit de tact și să nu fiu echilibrat, mai mult noi ca echipă cred că ne-am dezvoltat destul de bine și mi-a fost mult mai ușor să mă integrez într-o echipă care a jucat din ce în ce mai bine și să practice un fotbal frumos, ofensiv, cu posesie.

Eu nu am folosit până acum un mental coach sau tactici de acest gen, am încercat să mă focusez pe ce pot eu să controlez și din discuțiile avute să extrag ce este mai bun, pentru că eu am avut de învățat mai mult la greu până acum și după evenimentul din campionat cu Slobozia a trebuit să schimb ceva, pentru că nu fizic aveam o problemă, ci de ordin mental.

În viață ai două alegeri: ori să stai să-ți plângi de milă ori să încerci să pui capul în pământ, să faci ce depinde de tine. Eu nu sunt mai important decât echipa. Nu este vorba de un individ, ci de un colectiv”, a declarat în cadrul uni interviu pentru emisiunea dedicată suporterilor dinamoviști. ”Dinamo 7/9” de la PlaySport.

Mijlocașul de 28 de ani a evoluat de 7 ori pentru Dinamo în Liga 1 și de 3 ori în Cupa României. A marcat și de 4 ori în tricoul roș-albilor. Acum, ținta este calificarea în play-off: ”Ne dorim să prindem play-off-ul, pentru că acesta este obiectivul nostru, dar mă bucură că noi de la etapă la etapă creștem, ne dezvoltăm, ne împrietenim repede. Să faci o familie în câteva luni de zile este meritul celor de aici, de la oamenii care au grijă de stadion, de echipă până la ultimul jucător din echipă.

Echipa este cea mai importantă. Suntem implicați în această luptă, trebuie să fim echilibrați și să ne focusăm pe ce avem de făcut. Nu vreau să mă gândesc la scenariul negru, încercăm să ne facem treaba și să jucăm și cu sufletul, nu doar cu picioarele”, a mai declarat.

Iulian Roșu a semnat cu Dinamo în vară, într-o perioada de incertitudine. Era un jucător cu un C.V. destul de interesant, un fotbalist trecut pe la FCSB, Rapid sau Astra, cu destul de multe meciuri în prima ligă, dar mai degrabă în liga a doua. Însă dacă ne uităm pe traiectoria carierei, nu părea că vine pe un trend ascendent.
În primele etape, Iulian Roșu nu prindea nici măcar banca de rezerve.

Primele lui minute, dacă pot fi numite minute, au venit în meciul cu Unirea Slobozia din campionat, când a fost eliminat după un singur minut de joc. Părea că este final de drum pentru mijlocașul central de 28 de ani. Însă Burcă nu a renunțat și după acel moment, i-a oferit și mai mult credit.

Primul meci că titular a fost în Cupa României în partida cu Craiova, încheiată la egalitate 0-0 și după o prestație foarte bună, în care era aproape să și marcheze, Iulian Roșu a început să primească tot mai mult credit din partea lui Ovidiu Burcă.

A început să între tot mai mult în teren, a intrat cu Metaloglobus și Slatina câte un sfert de oră, dar partida care i-a schimbat situația, a fost meciul din Cupa României cu Sepsi. A intrat în partea a doua și a revitalizat un atac suferind, reușind să creeze primul gol, să marcheze, practic să fie ”one man show” în atac. A fost răsplătit cu un loc în primul 11 cu Dumbrăvița și a marcat un nou gol.

Titular cu Iași, a fost din nou titular la Brașov și a marcat un gol superb, dar tot el a obținut lovitura de pedeapsă în minutul 13. Din nou decisiv. A marcat cu Slobozia din nou.

CITESTE SI:

Tribunalul București a decis!

Video I Reacția lui Saeid Heidaridad după duelul cu Zagreb

Xavi Pascual, după remiza cu PPD Zagreb: ”Am obținut un punct într-un moment complicat”

3 gânduri despre &8222;Video I Iulian Roșu, despre progresul să la Dinamo&8221;

Lasă un răspuns