Vlad Iacob, anunță cauza amânării planului de reorganizare

Dinamoviștii trebuie să aștepte din nou, parcă la nesfârșit, o decizie în cazul ”Planului de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare”.

Vineri, judecătorul sindic a amânat pronunțarea pentru ziua de marți, 13 decembrie.

Fanii din programul DDB, cel care a susținut și susține financiar Dinamo, sunt principalii acționari, datorită sumelor de bani investite în club, după preluarea acestuia de la Ionuț Negoiță de Pablo Cortacer0.

Odată cu aprobarea planului de reorganizare, Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo ar deveni acționar majoritar 99,17 % (20,06 % în prezent), Lotus Perfect Products (societatea administrată de Dorin Șerdean) se prăbușește la 0,7558 % (72,87% în prezent), Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo (Dinamo – Badea) ajunge la 0,0729% (7,03%- în prezent), iar Cornel Dinu, la 0,003% ( de la 0,0313%).

Urmează reducerea capitalului social subscris vărsat (în prezent în valoare de 41.000.000 lei al SC Dinamo 1948 SA prin reducerea valorii de la 100 lei per acțiune la 0,22 lei per acțiune. Astfel, valoarea capitalului social subscris va fi de 90.200 lei (valoarea minima prevăzută de lege fiind de 90.000).

Potrivit administrator special a lui Dinamo, care a explicat din nou, situația financiară actuală a clubului: ”Sunt mici întârzieri cu salariile, dar nu se compară cu situația unor cluburi din Liga 1”.

Vlad Iacob a subliniat că echipa noastră, are nevoie de aprobarea rapidă a planului de reorganizare.

“Ieri am primit o nouă amânare până marți, 13 decembrie. Așteptăm pronunțarea pe noul plan de reorganizare. Apoi putem intra într-o nouă eră pentru Dinamo.

Există un element foarte important: datoriile curente. Acestea sunt presante pentru club. Investitorii nu vor veni atât timp cât există această incertitudine. Pe planul actual, plățile intră în această iarnă, în luna ianuarie.

Dacă vor exista contestații și litigii, periclităm licențierea. APCH, care operează programul DDB, a ținut clubul în viață în ultimii ani.

Există mici întârzieri cu salariile, dar nu se compară cu situația unor cluburi din Liga 1. Nu sunt salariile la zi, dar nu sunt întârzieri de luni de zile. Ne bazăm pe împrumuturi în continuare, inclusiv de la PCH.

Trebuie să avem certitudine în plan juridic. Vorbim despre un brand imens. Nu avem niciun motiv să credem că doamna judecător are ceva cu Dinamo. A fost foarte încărcată, a avut multe dosare, inclusiv dosarul InterAgro. Acesta este motivul pentru amânare. Avem nevoie de o decizie pozitivă cât mai rapid”, a spus Vlad Iacob, la Digi Sport Matinal.

În prezent, acțiunile clubului Dinamo sunt împărțite după cum urmează:

Firma Lotus (Dorin Șerdean) – 72,8758%
DDB – 20,0610%
CS FC Dinamo (Nicolae Badea) – 7,031%,
Cornel Dinu – 0,013%

CITESTE SI:

Video I Florentin Petre la un pas să semneze cu rivalii: ”Nu a fost numai zvon”

Handbal I S-au pus în vânzare biletele pentru meciul cu Veszprem din Liga Campionilor

Video I Iulian Roșu, despre progresul să la Dinamo

3 gânduri despre &8222;Vlad Iacob, anunță cauza amânării planului de reorganizare&8221;

Lasă un răspuns