David Popovici ia startul la CM de înot din Melbourne. Dinamovistul și-a anunțat obiectivul și probele la care va concura

David Popovici (18 ani) se pregătește să ia parte la Campionatele Mondiale de Natație în bazin scurt, programate la Melbourne, Australia, în intervalul 13-18 decembrie, iar înainte de startul competiției a primit o nouă poreclă măgulitoare.

Jurnaliștii din presa australiană sunt nerăbdători să îl vadă pe viu pe David Popovici, iar renumita publicație The Daily Telegraph i-a dedicat recent un amplu material.

”David Popovici, magicianul înotului, vine în Australia să-l readucă la tăcere pe Kyle Chalmers”, au titrat australienii.

Înainte de a lua startul la ultima competiție majoră din 2022, sportivul legitimat la CS Dinamo a vorbit într-o conferință de presă despre obiectivul pe care și l-a propus la Mondialele în bazin scurt și recunoaște că are o rivalitate față de australianul Kyle Chalmers.

Fenomenul natației mondiale urmează să debuteze în cadrul competiției australiene, cea care încheie anul 2022 pentru Popovici și acesta și-a anunțat obiectivul de a ajunge în finala cursei, cu toate că nu se simte “în apele sale” atunci când concurează în bazin scurt, pentru că felul său de a performa este făcut pentru curse mai lungi, viteza fiind punctul său forte.

De asemenea, David a vorbit despre eventuala rivalitate pe care ar avea-o cu Kyle Chalmers, australianul care deține recordul mondial la cursa de 100 de metri în bazin scurt, însă a spus că este mai degrabă un duel de la distanță când vine vorba de bazin lung, pentru că acolo se văd mai bine capacitățile de înot rapid ale unui sportiv.

“Nu trebuie să mă ascund de nimeni când spun că nu îmi plac cursele scurte. Eu sunt construit pentru cursele lungi. Startul și întoarcerile sunt mult mai intense într-un bazin scurt, deci este o posibilitate uriașă de a aduna informații și de a câștiga experiență pentru a ajunge la cea mai bună versiune a mea.

Normal, este o rivalitate între mine și Kyle, dar rivalitatea este doar pe bazinul lung. Kyle deține recordul la cursele în bazin scurt, iar eu dețin recordul mondial la cel lung. Deci, probabil că această rivalitate va fi reală peste câțiva ani. Obiectivul meu e să mă calific în finală. Atunci când ai un culoar în finală, ai o șansă.

Este foarte frumos aici. Voiam să ajung în Australia de foarte mult timp. Cultura sportului e foarte importantă în Australia. Copiii și adulții se bucură de un stil de viață sănătos, legat și de înot și de sporturile în apă. Oamenii de aici sunt foarte deschiși și prietenoși. E foarte frumos să văd atâta verdeață și să fiu aici vara. Sunt sigur că va fi unul dintre concursurile mele preferate”, a declarat Popovici.

De asemenea, un alt înotător al clubului Dinamo, Robert Glință, va spera pentru medalii la competiția din Melbourne, pentru că în trecut și-a îmbogățit palmaresul la 100 metri spate cu o medalie de argint și 3 medalii de bronz.

46,86 este recordul lui David Popovici în proba de 100 metri liber, obținut în bazin olimpic la CE de la Roma în 2022

44,84 este recordul lui Kyle Chalmers în proba de 100 metri liber, obținut în bazin scurt la Cupa Mondială de la Kazan în 2021

Întrecerea nu este transmisă de vreo televizune din România, dar poate fi urmărită online

CITESTE SI:

Fost jucător la FCSB și Rapid, impresionat de fanii dinamoviști: ”Aceasta este realitatea, am toată aprecierea pentru ei”

Video I Florentin Petre, ”intervenție” împotriva fiului său

Iulian Roșu, despre programul dinamoviștilor în pauza competițională

3 gânduri despre &8222;David Popovici ia startul la CM de înot din Melbourne. Dinamovistul și-a anunțat obiectivul și probele la care va concura&8221;

Lasă un răspuns