Anunțul ministrului de Interne, despre situația stadionului Dinamo

Ministrul Lucian Bode a oferit ultimele detalii despre construirea unui nou stadion Dinamo.

Dinamo ar trebui să beneficieze de un stadion nou în 2025, chiar dacă nu au început lucrările pentru demolarea arenei existente.

Conform CNI, lucrările la stadionul Dinamo vor dura între 18 și 24 de luni, iar costul investiției se va ridica la aproximativ 90-100 de milioane de euro.

Arena ar urma să aibă o capacitate de 25.000 de locuri, spre deosebire de 15.032 de locuri cât are în momentul de față.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a oferit marți ultimele detalii despre această situație. Acesta s-a limitat să spună că vechiul stadion din ”Ștefan cel Mare” va fi demolat în anul următor, iar lucrările pentru noua arenă vor începe ”cel târziu la finalul anului 2023”. Arena va costa 350 de milioane de lei, adică aproximativ 70 de milioane de euro.

”Am spus de la preluarea mandatului că un obiectiv al meu este acela de a realiza un complex sportiv modern pe actualul amplasament al stadionului Dinamo. Suntem în acest moment într-o situație fericită în care, zilele trecute, s-a finalizat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate. Termenul este stabilit prin contract, 90 de zile, valoarea contractului este de 800.000 de lei.

În 90 de zile, antreprenorul se angajează să pună pe masă un document din care să rezulte toată documentația pentru demolarea actualului stadion. Noi estimăm că vom putea să construim un complex sportiv pe actualul amplasament al stadionului Dinamo, de aproximativ 25.000 de locuri, valoarea lui fiind estimată de noi la 350 de milioane de lei.

În acest an, evident că demolarea stadionului actual se va realiza. Cred că proiectarea se va realiza în etapa. Estimez că în doi ani și jumătate, maxim trei ani, putem să vorbim despre un complex sportiv nou, modern, la Dinamo. La finalul acestui an, noi sperăm să avem finalizată demolarea, proiectul tehnic și să începem efectiv lucrările cel târziu la finalul anului 2023”, a spus Lucian Bode, prezent la Gala Sportului Dinamovist.

Bode spune că MAI a alocat deja bugetul pentru procedurile de demolare ale vechiului stadion: ”După ce finalizăm studiul de fezabilitate, demolarea este în obligația noastră. Noi am bugetat acest lucru în bugetul Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2023, nu avem niciun impediment”.

CITESTE SI:

Răzvan Zăvăleanu a reacționat după ce planul de reorganizare a fost respins

Veste proastă din partea judecătorului sindic

Președintele CS Dinamo anunță obiectivul ”dulăilor” în Liga Campionilor

3 gânduri despre &8222;Anunțul ministrului de Interne, despre situația stadionului Dinamo&8221;

Lasă un răspuns