Handbal I Khalifa Ghedbane, eroul lui Dinamo: ”A fost multă presiune pe mine”

Campioana la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, a remizat joi, pe teren propriu, cu formaţia maghiară Veszprem HC, scor 31-31 (13-16), în etapa a zecea din grupa A a Ligii Campionilor, ultima din 2022.

Principalii marcatori pentru Dinamo au fost Akimenko – 7 goluri, Zeinelabedin – 6, iar de la oaspeţi s-a remarcat Vailupau – 7 reuşite.

Veszprem nu a uitat, probabil, că în sezonul trecut, la București pierdea în fața ”dulăilor”, 29-31. Ungurii au venit deciși la București ca să obțină punctele puse în joc și pentru a trece pe primul loc în clasament, după ce liderul PSG pierduse la Paris, miercuri, 33-37 cu Magdeburg.

Au fost minute echilibrate în startul jocului, până la 8-8 (minutul 17. Mai devreme, în minutul 8, jocul s-a oprit în Sala Polivalentă, suporterii s-au ridicat în picioare și au aplaudat vreme de un minute. În amintirea fostului mare handbalist, Marian Cozma, pivotul care în cariera sa a plecat de la Dinamo la Veszprem. Iubit de-o potrivă de ambele echipe, numărul 8 avea să-și găsească sfârșitul pe 8 februarie 2009, fiind ucis într-un bar din Veszprem.

Finalul reprizei avea să le apaărțină ungurilor. Nenadic, Vailupau, Elisson au marcat gol după gol și s-au desprins la 14-10, 16-11, pentru ca la pauză Veszprem să intre în avantaj, 16-13.

Dinamo a început furibund repriza a doua cu un 5-0 de efect și ungurii erau cei care trebuiau să alerge acum după egalare la 18-16. Evoluția celor două echipe a continuat ca un roller-coaster, cu suișuri și coborâșuri și cu cele două echipe aflându-se, pe rând, la conducere. Mai întîi , 19-18 și 20-19 Dinamo, apoi 22-20 Veszprem, 24-23, 27-26.

Finalul a fost foarte echilibrat, niciuna dintre protagonist nemaireușind să se desprindă. La 30-30, Alex Pascual a ratat singur cu portarul Coralles, dar de partea cealaltă și Ghedbane a avut câtvea intervenții de effect. Nenadic a mai înscris o dată și a dus iar Veszprem în față, 31-30, dar pivotul Mamdouh Shebib nu a fost de acord. A egalat când mai erau 30 de secunde!

Veszprem a căutat golul victoriei, antrenorul Momir Ilic a cerut time-out, le-a explicat băieților săi schema de joc, dar aceasta nu a ieșit. Același Nenadic s-a înălțat, dar mingea nu a vrut să intre. Khalifa Ghedbane nu a știut câteva secunde unde se află balonul. A răsuflat ușurat când l-a găsit în spate, dar nu trecuse de linia porții!

Eroul dintre buturile echipei noastre, Khalifa Ghedbane a tras primele concluzi la finalul partidei:

”Ne-am așteptat să fie o partidă dificilă și chiar a fost. Veszprem e o echipă mare, ne-am pregătit pentru ea, ne doream două puncte. Nu am început bine meciul, dar în a doua repriză am jucat bine. Cred că a fost bine că am jucat 7 contra 6, asta ne-a adus înapoi în meci. Important este că nu am pierdut acest meci și în mod normal ne-am asigurat prezența în faza eliminatorie.

Sperăm ca la anul să mai adunăm puncte. La ultima fază a fost multă presiune pe mine, am fost 40 de minute pe bancă, dar sunt fericit că am apărat acea minge.

A fost greu să jucăm la ei acasă, cu arena plină. Aici ne-au ajutat pe noi fanii, de aceea nu putem spune că acest egal e ca o victorie pentru că fanii noștri meritau și ei două puncte”, a spus Ghedbane.

Meciurile din Liga Campionilor se reiau în februarie, iar Dinamo București mai are patru meciuri de jucat în Grupa A.

MAI SUNT DE DISPUTAT

08.02.2023 Porto-Dinamo;
16.02.2023 PSG-Dinamo;
23.02.2023 Dinamo-GOG Gudme;
02.03.3023 Magdeburg-Dinamo.

MECIURILE JUCATE DE DINAMO

Dinamo-Magdeburg 28-30;
GOG Gudme-Dinamo 38-38;
Veszprem-Dinamo 33-30;
Dinamo-FC Porto 32-27;
Dinamo-PSG 29-36;
PPD Zagreb-Dinamo 28-29;
Dinamo-Wisla Plock 32-27;
Wisla Plock-Dinamo 26-28;
Dinamo-PPD Zagreb 27-27;
Dinamo-Veszprem 31-31.

CITESTE SI:

Video I Ousmane N’Doye nu a uitat de câinii roșii: ”Dinamo este echipa mea!”

Handbal I Valentin Ghionea, i-a atitudine și trage un semnal de alarmă: ”Sper ca cei în măsură să facă asta să fie atenți”

DDB, o nouă infuzie de capital în club: ”Noi mai avem soluții!”

3 gânduri despre &8222;Handbal I Khalifa Ghedbane, eroul lui Dinamo: ”A fost multă presiune pe mine”&8221;

Lasă un răspuns