Foto & Video I Gianni Infantino, selfie-uri ZÂMBITOARE lângă sicriul lui Pele

Legendarul fotbalist brazilian Pele s-a stins din viață pe 29 decembrie, la 82 de ani.

În ultima zi de priveghi, sicriul lui Pele a fost depus pe stadionul lui Santos FC, clubul pentru care a făcut istorie între 1956 şi 1975.

Personalităţi din toată lumea au venit să-şi ia adio de la cel considerat cel mai mare fotbalist din istorie. Printre ei, şi preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

Chiar dacă coada de oameni s-a întins pe câţiva kilometri în jurul stadionului şi aceștia au aşteptat ore în şir pentru a ajunge lângă sicriul depus pe arenă, oficialul FIFA a intrat pe un culoar separat, destinat celebrităţilor, dar a fost recunoscut de mulţi dintre cei ajunşi lângă sicriu.

Primit de mulţi ca o ”vedetă”, Gianni Infantino (52 de ani), a fost solicitat la poze şi preşedintele FIFA a acceptat să facă selfie-uri chiar lângă sicriul lui Pele.

De multe ori zâmbitor, imaginea oferită de preşedintele FIFA a fost în contrast puternic cu solemnitatea momentului.

Gianni Infantino le-a recomandat ţărilor să aibă măcar un stadion cu numele lui Pele

În semn de omagiu, preşedintele FIFA a declarat că le-a recomandat ţărilor afiliate să denumească măcar o arenă importantă cu numele lui Pele, astfel încât legendarul fotbalist să nu fie niciodată uitat.

”Pele este etern, iar FIFA îi va aduce un omagiu Regelui! Am cerut tuturor federaţiilor din lume să se ţină un moment de reculegere în memoria lui, înaintea meciurilor.

Şi pot să spun acum că le vom cere celor 211 federaţii afiliate să redenumească un stadion, în memoria lui Pele.

În fiecare ţară trebuie să existe un stadion cu numele lui. Generaţiile viitoare trebuie să îşi amintească de Pele!”, a declarat Gianni Infantino.

Video I Pele a fost condus pe ultimul drum

Pele a murit pe 29 decembrie

Pele este considerat de mulți specialiști cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. Născut pe 23 octombrie 1940, legendarul brazilian a debutat la profesioniști la vârsta de 15 ani, în tricoul lui Santos, și, la 16 ani făcea parte deja din echipa națională a Braziliei.

A câștigat 21 de trofee cu Santos și este în continuare singurul jucător cu trei Cupe Mondiale în palmares (1958, 1962, 1970).

Pele este cel mai bun marcator din naționala Braziliei, cu 77 de goluri în 92 de selecții, al egalitate cu Neymar, care a înscris însă cele 77 de goluri în mai multe selecții, 124.

CITESTE SI:

Temerile lui Ovidiu Burcă înaintea reluării campionatului: ”Eu va trebui să-i privesc în ochi”

Video I Robert Moldoveanu și-a găsit echipă, după ce Hagi la pus pe liber

Cerințele lui Ovidiu Burcă, pentru promovarea în Liga 1

3 gânduri despre &8222;Foto & Video I Gianni Infantino, selfie-uri ZÂMBITOARE lângă sicriul lui Pele&8221;

Lasă un răspuns