Temerile lui Ovidiu Burcă înaintea reluării campionatului: ”Eu va trebui să-i privesc în ochi”

Dinamo își reia antrenamentele și începe pregătirea părții a doua a sezonului de Liga 2 la începutul săptămânii următoare, luni, 9 ianuarie 2023.

Dinamo nu trece printr-o perioadă foarte bună din punct de vedere administrativ, însă pe plan sportiv continuă pregătirea pentru reluarea campionatului. După 16 etape, Dinamo se află pe locul opt în clasament, cu 24 de puncte și are șanse destul de mari pentru a prinde un loc de play-off.

Cu toate acestea, Ovidiu Burcă este îngrijorat de partea administrativă și financiară. Antrenorul lui Dinamo a vorbit despre principalele probleme de la echipă și cum ar putea să îi afecteze pe jucători.

”Orice este posibil, dar cred că se vor prezenta toţi jucătorii. Mă tem doar că va trebui să mă întâlnesc cu ei şi o să-i văd foarte dezamăgiţi, iar eu va trebui să-i privesc în ochi, asta e temerea mea, sper să găsim soluţii.

Poate vom găsi înţelegere chiar la domnul Şerdean, nu ştiu când e următorul termen pentru aprobarea planului de reorganizare.

Vreau să trag un semnal de alarmă către toţi cei care sunt implicaţi în acest club. Acest club merită, e numele în joc, e vorba despre tradiţia acestui club, merită o şansă şi merită să fie salvat.

Un scenariu pozitiv ar fi să găsim o persoană sau un grup de oameni care să vină să ajute la însănătoşirea financiară a clubului, pentru că altfel nu există viitor.

Dacă se realizează acest lucru, putem să ne calificăm în play-off şi să şi promovăm chiar din primul an. E un scenariu poate fantasmagoric, dar avem speranţe”, a spus Burcă într-un interviu pentru Orange Sport.

Într-o altă intervenție pentru Radio Dinamo 1948, Ovidiu Burcă afirmă că și-ar fi dorit un cantonament în afara țării pentru jucătorii săi, în Turcia, însă din cauza problemelor financiare s-a optat pentru varianta de pregătire la propria bază, la Săftica.

Antrenorul își face griji că din cauza terenurilor slabe calitativ pe timp de iarnă în România jucătorii ar putea suferi accidentări.

”Am sperat că lucrurile se vor așeza, că vom putea merge într-un cantonament de pregătire în Antalya, unde terenurile de antrenament sunt foarte bune, clima bună. În principiu, dacă jucătorii vor face tot ce le-am cerut în vacanță, începem să lucrăm cu mingea și ne trebuie terenuri bune. Planificăm un cantonament local, rămânem la Săftica.

O să ne ajustăm, o să încropim în funcție de vreme, de terenurile pe care le avem la dispoziție. Terenurile de iarbă nu sunt practicabile în perioada în care vom avea noi pregătirea de iarnă, trebuie să găsim terenuri sintetice de dimensiuni normale, de calitate bună, terenurile sintetice pot face mult rău jucătorilor. Încercăm să ne ferim de accidentări, este volum mare de lucru, era important să fie mers undeva cu condiții bune, o să încercăm să ne ajustăm planificările pe ceea ce înseamnă Săftica și organizare la nivel intern”, a mai spus antrenorul echipei Dinamo la Radio Dinamo 1948.

Altfel, cum Dinamo are interdicție la transferuri, Burcă își face, momentan, planurile doar cu jucătorii pe care îi are la dispoziție.

”Cred că orice antrenor își dorește, dacă este posibil, să își îmbunătățească lotul calitativ. În momentul de față nu ne putem gândi la asta, nu putem face supoziții. Nu mă gândesc foarte mult, am în cap câteva poziții unde am putea să ridicăm calitatea, dar deocamdată planificăm cu lotul actual”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Dinamo se reunește la Săftica, la începutul lunii ianuarie

Ovidiu Burcă a luat hotărârea ca Dinamo să rămână în oraș pentru antrenamente și va pleca în jurul Bucureștiului doar pentru partide amicale.

Reunirea va avea loc în prima parte a lunii ianuarie, la 9, iar staff-ul tehnic condus de Ovidiu Burcă nu a luat în calcul nici măcar posibilitatea de a face cantonamentul în altă zonă a României, cu atât mai puțin să plece din țară, în Bulgaria sau Turcia, așa cum au obișnuit în ultimele perioade de pregătire formațiile din Liga 2.

La Săftica se va reuni Dinamo, unde va petrece mare parte din zilele de pregătire, iar pentru anumite partide de verificare va ieși în apropierea Bucureștiului. Antrenorul ”câinilor” a concluzionat că are toate condițiile necesare ”acasă” și că nu e nevoie de o deplasare pentru jucătorii săi, pentru a fi în formă maximă înaintea ultimelor runde.

”Puteam să iau în calcul să facem la munte undeva unde am fi avut un teren bun, să facem cu mingea.

S-au schimbat metodele de antrenament, nu mai este vremea să alergăm pe dealuri, facem preponderent cu mingea. Mai ales că va fi o perioadă lungă până la reluarea partidelor oficiale”, a spus Ovidiu Burcă.

Pe locul 8 se află Dinamo în Liga 2, cu 24 de puncte, la două puncte de ocupanta locului 6, Gloria Buzău. Însă, e la distanță de numai trei puncte de locul 13, Viitorul Pandurii, astfel că formația lui Burcă poate pica poziții bune în cazul în care nu va reuși să obțină toate punctele în rundele rămase de jucat în 2023, în sezonul regular.

”Câinii” vor mai juca în sezonul regular al diviziei a doua cu Unirea Constanța (acasă), CS Comunal Șelimbăr (deplasare), Poli Timișoara (acasă).

Transferurile sunt din nou blocate, printr-o decizie oficială a FIFA, detaliu ce pune o piedică uriașă

Vlad Iacob iese la atac chiar în prima zi a lui 2023

Administratorul special al lui Dinamo, Vlad Iacob a prezentat obiectivele pe care echipa noastră și le propune în noul an, dar a și lansat un atac la adresa celor pe care îi consideră ”nocivi”. Chiar dacă nu a dat nume, mai mult ca sigur că Iacob i-a vizat pe Dorin Șerdean ori Nicolae Badea.

”2022 a fost un an dificil. Un an în care am văzut, mai bine ca oricând, că drumul spre iad e pavat cu bune intenții. Ideile sau planurile unora dintre dinamoviști, oricât de bine intenționate ar fi, nu sunt suficiente sau sunt de-a dreptul nocive pentru Dinamo. Cei care au făcut cel mai mult rău clubului Dinamo sunt, din păcate, „dinamoviști”.

Unii sunt dinamoviști până când vine vorba de bani – buzunarul lor primează. Alții sunt dinamoviști până la propriul orgoliu – ideile lor primează. Ultimii dinamoviști nocivi, dar nu cei din urmă, sunt cei ai căror opinii, adesea ilogice, lipsite de competență sau pline de disonanță cognitivă, primează, în detrimentul clubului – chiar dacă aceștia nu dețin o educație aferentă sau o înțelegere suficient de bună a managementului, business-ului, dreptului sau a altor domenii relevante pentru club, aceștia își exprimă cu convingere ideile și încearcă să și le impună, în spațiul public.

În ciuda tuturor adversităților, adesea venite din rândul unor presupuși dinamoviști și în ciuda dificultăților cu care ne-am confruntat în această primă parte a sezonului, am reușit să ținem clubul în viață. Mai mult decât atât, chiar dacă situația economică internă este mai dificilă ca oricând, suntem la doar două puncte de Top 6 și avem șanse reale pentru a ne clasa pe un loc de play-off, după următoarele trei etape. Pentru realizările din 2022, vreau să le mulțumesc în primul rând suporterilor – atât celor din programul DDB, cât și celor care au fost alături de club în orice mod – fără ei, clubul de fotbal Dinamo nu ar mai fi existat.

Le mulțumesc tuturor jucătorilor noștri pentru dedicare și pentru că au început să arate ce înseamnă spiritul lui Dinamo, în teren. Le mulțumesc tuturor celor din staff-ul tehnic și lui Ovidiu Burcă, pentru că au acceptat această provocare, alături de mine. Le mulțumesc celor din management, din departamentele administrative ale clubului și celor din Academia de copii și juniori – Dinamo trăiește astăzi și datorită lor.

Ca să ne realizăm visul – acela de a reconstrui clubul după cele mai bune principii și de a-l readuce în vârful fotbalului românesc, avem nevoie de câteva elemente esențiale, în 2023.

În Noul An, trebuie să fim determinați, dar să respectăm emoțiile, gândurile și dorințele celorlalți. Să ne urmăm motivația, spre visul nostru, dar să fim altruiști și să îi ajutăm și pe cei de lângă noi. Să inovăm și să arătam că lucrurile bune pot fi făcute și cu transparență, la lumină, conferind încrederea pe care toți suporterii dinamoviști și-o doresc de atât de mult timp.

Toți cei care își doresc cu adevărat binele lui Dinamo trebuie să înțeleagă că e nevoie de unitate mai mult ca oricând. Pentru a putea salva clubul și pentru a-l readuce acolo unde îi este locul, avem nevoie de voi – de toți cei care vă doriți cu adevărat binele lui Dinamo.

La Mulți Ani!”, sună mesajul scris de Vlad Iacob pe pagina de Facebook a lui Dinamo.

În prezent, acțiunile clubului Dinamo sunt împărțite după cum urmează:

Firma Lotus (Dorin Șerdean) – 72,8758%

DDB – 20,0610%

CS FC Dinamo (Nicolae Badea) – 7,031%,

Cornel Dinu – 0,013%

Clubul Dinamo se află în insolvență din iunie 2021. În această vară, administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu și administratorul special Vlad Iacob au căutat investitori importanți, dar n-au ajuns la niciun acord.

CITESTE SI:

Video I Robert Moldoveanu și-a găsit echipă, după ce Hagi la pus pe liber

Cerințele lui Ovidiu Burcă, pentru promovarea în Liga 1

Comunitatea etnică maghiară din Transilvania a pierdut o cincime din populaţia sa

3 gânduri despre &8222;Temerile lui Ovidiu Burcă înaintea reluării campionatului: ”Eu va trebui să-i privesc în ochi”&8221;

Lasă un răspuns