Dorin Iacob, dezvăluie pașii pe care Dinamo trebuie să-i urmeze în viitorul apropiat: ”Este obligatoriu!”

Dinamo și-a revenit din punct de vedere sportiv și este implicată în lupta pentru play-off în Liga 2, din punct de vedere financiar, clubul întâmpină probleme serioase.

Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, a vorbit din postura de consilier al fiului său, despre toate evenimentele care s-au petrecut în ultimele luni la echipă (n.r. planul de reorganizare depus de RTZ pe 21 septembrie, respingerea planului, relația dintre Răzvan Zăvăleanu și Vlad Iacob, implicarea lui Andrei Nicolescu la Dinamo).

Dorin Iacob a explicat pașii pe care clubul dorește să-i urmeze în viitorul apropiat, necesitatea unui nou plan de reorganizare modificat, a vorbit despre posibili investitori, dar și despre eventualitatea implicarării CS Dinamo la SC Dinamo 1948 SA.

”În cazul de față, apelul pentru o sentință dată, pe care tu ai pierdut-o, este obligatoriu. Nu făcea domnul Zăvăleanu apel, ar fi făcut Badea sau Șerdean. Însă, acest proces durează. Are viața lui și calea lui. Juridic vorbind, cu planul de reorganizare respins, nu a câștigat nimeni.

Asta pe de-o parte. Pe de altă parte, dacă ar fi trecut planul, ar fi fost bun. De asemenea, legat de acest apel, expertiza pe care o dau mulți specialiști este că are șanse foarte mici să treacă. Parcursul apelului poate fi lung și ne poate duce undeva spre aprilie.

Este un proces de lungă durată care se poate complica foarte mult. Judecătoarea de la instanță poate spune că se abține, că nu mai stă în acest dosar, ținând cont că s-a mai pronunțat o dată și că l-a respins. În acest timp, Dinamo este o companie cu datorii de zece milioane de euro înregistrate, din care opt milioane la masa credală, care nu poate fi finanțată.

(n.r. refacerea planului de reorganizare) Dar trebuie un plan care să conțină elementele minimum necesare și solide în așa fel încât să nu ne mai trezim cu contestații care să țină. Contestații vor fi, evident, dar planul trebuie să fie solid. Trebuie, într-o perioadă cât mai scurtă de timp, să obținem acel haircut care să reducă masa credală la la 1,5 milioane de euro”, a declarat Dorin Iacob pentru playsport.ro.

Dorin Iacob a vorbit și despre investitorii de la Certinvest: ”Ca să înțeleagă lumea, aceștia sunt pregătiți să aloce sume de bani pentru Dinamo, pentru o companie care ar urma să fie gestionată de specialiști. Dar, în același timp, nu vor fi patroni. Nu va mai fi ca pe vremuri, cu Badea, Borcea, Turcu și alții.

Este un fond de investiții impersonal: unii vin cu banii, alții fac management-ul. Ipotetic, dacă ar fi cinci investitori interesați, n-ar însemna cinci patroni. Ei ar urma să vină în momentul în care avem acel haircut, în momentul în care avem stabilitate juridică. Atunci intră banii. Totul depinde de aceste două aspecte.

Investitorii cu care am discutat și care sunt, momentan, în stand-by, cât or mai sta, vin să investească la Dinamo. Acest brand nu poate fi împărțit în două. Vorbim de Dinamo cu secția de handbal, cu Popovici, dar și cu fotbalul. Ca entități, sunt separate, dar brand-ul acesta trebuie să fie unificat. Investitorii vor ca CS Dinamo să le fie partener în interiorul clubului, să aibă acțiuni. De asemenea, investitorii doresc și ca DDB-ul să aibă acțiuni semnificative.

Certinvest este o companie specializată în piața de capital care organizează constituirea unui fond de investiții. Adună investitori, îi pune într-o companie care este creată special și în care investitorii vin cu banii, cu un anumit obiectiv. În cazul de față, Dinamo. S-au făcut pași în acest sens. Există investitori”, a mai spus Dorin Iacob.

Ovidiu Burcă este optimist. Ce spune despre situația de la Dinamo

Dinamo se pregătește de startul pregătirilor din pauza competițională de iarnă.

”Câinii” și-au revenit din punct de vedere sportiv și sunt implicați în lupta pentru play-off în Liga 2, însă din punct de vedere financiar, clubul întâmpină probleme serioase.

Ovidiu Burcă este un om optimist și nu renunță, chiar dacă situația este destul de grea în momentul de față. Antrenorul lui Dinamo recunoaște faptul că sunt probleme la echipă, dar spune că Dinamo va lupta în continuare și se va găsi o soluție.

”Deși sunt niște probleme, întârzieri salariale, noi vom rezista, majoritatea celor care am venit la Dinamo nu am venit pentru aspectul material, am făcut din cu totul alte motive. Toată lumea și-a pus încrederea că va trece planul de reorganizare, nu a trecut, dacă ar fi trecut, erau tăiate datoriile, devenea un proiect interesant pentru cei care ar fi dorit să investească la Dinamo.

Există pași și se lucrează, în perioada următoare vor ajunge la un numitor comun. Atât Vlad, și Zăvăleanu, au făcut sacrificii, au dat bani, Vlad nu are salariu, nu văd de ce nu s-ar înțelege pentru binele lui Dinamo.

Noi, pe partea sportivă, cred că o să rezistăm. Este complicată situația pentru că nu există un acționar majoritar. De foarte mulți ani au făcut suporterii eforturi. Sunt mai puțini față de anii trecuți, pe undeva firesc, după toate problemele apărute, retrogradarea.

Sunt niște întârzieri, normale în fotbalul românesc. O lună și ceva de întârzieri. Noi o să rezistăm, pentru că majoritatea celor care am venit la Dinamo acum nu am făcut-o pentru aspectul material. Eu sunt convins că se va găsi o soluție”, a spus Ovidiu Burcă.

Venirea unor investitori este încă posibilă în opinia tehnicianului, care se bazează pe construirea noului stadion din Ștefan cel Mare. Tehnicianul lui Dinamo a vorbit și despre datoriile exacte pe care le-ar avea clubul dacă s-ar aproba noul plan de reorganizare, cel care a fost respins de judecătorul sindic, decizia constestată de Răzvan Zăvăleanu și RTZ în instanță.

”Toată lumea spune că ar trebui să închidem Dinamo ăsta, oamenii aia tot vor veni să îți ceară banii, vin datoriile din urmă. Au fost mulți care au spus că ar fi bine să lăsăm Dinamo asta să moară, nu e nimic mai fals! Continuitatea sportivă este aici, e un lucru important, ați văzut la Craiova, la Rapid, a fost perioada în care nu au avut activitate, aici nimeni nu poate să spună vreodată că acesta nu este Dinamo.

Există aceste datorii care vor veni indiferent. Să iei de la zero cu o societate nouă, câți bani trebuie să cheltuiești, nu este o soluție viabilă.

Dinamo stârnește încă interes, dacă înțelegi că este un business atipic, poate fi un proiect interesant. În 3 ani de zile va avea un stadion nou, ce ar fi trebuit să se întâmple mai devreme. Cei care validează proiectul, suporterii sunt aici.

Toată lumea a spus că este un dezastru că Dinamo a retrogradat, este un moment zero, este un moment de regenerare. Toți trebuie să salvăm Dinamo, dacă acest Dinamo va dispărea, pentru mulți Dinamo va dispărea cu totul.

Eu mi-am permis să trag un semnal de alarmă, nu m-am certat cu Vlad Iacob, alături de jucători eu am pornit la un drum, am văzut un progres, am văzut meciuri în care și-au dorit foarte mult, sunt atașați de ce fac zi de zi. Mă simt responsabil să trag un semnal de alarmă, am fost trist să știu că vin sărbătorile că unii dintre ei depind de acele salarii.

Avem DDB în spatele nostru, atâta timp cât ei ne susțin, vom rezista. Lucrurile nu au intrat într-o perioadă atât de grea, noi nu am avut lipsuri în primele luni. Eu simt că lucrurile se vor rezolva.

Nu cred că își vor depune memorii din jucătorii actuali, nu pot să garantez 100%, am avut discuții cu toții, înainte să plece acasă de sărbători, am discutat și acum când ne-am revăzut”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Dinamo a stabilit programul de pregătire din 2023

Dinamo este una dintre echipele din Liga 2 care și-au oprit vacanța de iarnă.

Dinamo se bate la play-off!

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Iată, mai jos, adversarii dinamoviștilor în perioada de pregătire:

21 ianuarie: CS Păulești;
25 ianuarie: CSO Plopeni;
28 ianuarie: Progresul Spartac;
1 februarie: CSM Slatina;

4 februarie: Gloria Buzău;
8 februarie: Muscelul Câmpulung Elite;
10 februarie: Unirea Slobozia;
11 februarie: Farul Constanța;
18 februarie: FC Brașov.

Dinamo, a ales Săftica și Buftea

De mâine vor începe antrenamentele, dar Ovidiu Burcă a explicat de ce preferă ca antrenamentele să nu se desfășoare în baza de pregătire de la Săftica:

”Vom rămâne pe plan local, vom rămâne la Săftica. Începând de săptămâna această vor veni și ploi, e diferență între temperaturile dintre noapte și zi. Tot ce am făcut, să dăm cu îngrășământ pe teren, am distruge total gazonul dacă am face antrenamente la Săftica. Va fi îngheț în primele ore ale dimineții, varianta cea mai viabilă este să facem pe teren sintetic.

Am discutat pentru Buftea, antrenamentele tehnico-tactice vor fi la Buftea, partidele amicale încercăm să le facem pe terenuri sintetice. La Buftea este un teren de nouă generație, de bună calitate. La volumul de antrenamente din această perioadă, suprafața de teren este foarte importantă. Nu este bine să schimbi suprafețele de teren, orice schimbare deasă, poate să aducă accidentări dese, cum ar fi tendinita”, a explicat Ovidiu Burcă.

CITESTE SI:

Dorin Șerdean ar fi dispus să accepte o ofertă: ”Mi-a transmis că este dispus să accepte”

“Câinii” sunt la mare căutare în perioada de mercato

Ovidiu Burcă este optimist. Ce spune despre situația de la Dinamo

3 gânduri despre &8222;Dorin Iacob, dezvăluie pașii pe care Dinamo trebuie să-i urmeze în viitorul apropiat: ”Este obligatoriu!”&8221;

Lasă un răspuns