Dorin Șerdean ar fi dispus să accepte o ofertă: ”Mi-a transmis că este dispus să accepte”

După pronunțarea sentinței, Dorin Șerdean, care a fost președinte la Dinamo în perioada lui Pablo Cortacero, ar trebui să revină la conducerea clubului.

Vlad Iacob și Dorin Șerdean au avut o întâlnire înainte de startul noului an. Administratorului special al lui Dinamo, Vlad Iacob susține că Dorin Șerdean ar fi dispus să accepte o ofertă similară cum a fost cea de la One din vară. Totodată, acesta a explicat în detaliu de ce Dorin Șerdean nu are acces la banii clubului.

”Din ultima discuție pe care am avut-o cu domnul Șerdean, mi-a transmis că este dispus să accepte poziția de acum câteva luni, se referea la acea ofertă din spațiul public, mi-a transmis că vorbește de oferta acceptată acum câteva luni. Cu siguranță se referă la acea oferta pe care o acceptase mult prea târziu pentru Dinamo. Aceasta este poziția domnului Șerdean, eu așa cum am spus, i-am prezentat situația clubului, nevoile de finanțare, i-am arătat care este bugetul, i-am arătat datoriile pentru licențiere.

Am purtat o discuție cu Eduard Galan și ridică un subiect foarte important, știu că este important pentru mulți suporteri, de ce să contribui, să finanțez clubul domnului Serdean. Ce pot să vă spun, Dinamo nu a înregistrat profit, nu are alte metode de a scoate bani din club, în afară de dividende, nu putem vorbi de așa ceva, nu a înregistrat și nici nu va înregistra în viitorul apropiat.

Nu voi aproba cât clubul este în insolvență, nicio plata care să nu fie utillizată decât pentru activitatea curentă, pentru dezvoltarea clubului, pentru clubul Dinamo. Nu voi aproba nicio plată care să ducă bani către actualii acționari. Cu siguranță, nici domnul Zăvăleanu nu va aproba o asemenea plata. Suporterii să aibă încredere totală în aceste lucruri, domnul Serdean nu are opțiune de a scoate bani din club decât cu semnătura mea și a domnului Zăvăleanu.

Suporterii pot contribui cu încredere în DDB, toți banii vor fi utilizați în activitatea clubului, vom acoperi și din datorii, doar când suntem obligați legal, pentru a funcționa, plătim și din datorii. Banii sunt în siguranță și se duc în scopul salvării clubului a continuării activității clubului Dinamo.

Înțeleg frustrarea fanilor, însă ea nu are un obiect în realitate, investim în Dinamo pentru Dinamo, Dorin Șerdean nu ia bani de la Dinamo și nu va lua bani în viitorul apropiat. Dorin Șerdean nu a contribuit cu bani și înțeleg frustrarea suporterilor, avem un acționar majoritar care nu susține activitatea clubului, a declarat că nu poate, dar la un moment dat acea conversie se poate face, dar într-un alt mod, nu trebuie să fie un scenariu obligatoriu.

Trebuie să respectăm dreptul acestora de a participa la o majorare de capital. Trebuie să ținem cont de lege, de viziunea instanței de insolvență. Dacă domnul Șerdean, deși are această opțiune, nu vine cu bani la o majorare de capital, atunci se întâmplă ceea ce prin planul respins să întâmplă și clubul ajunge fie la suporteri, fie la un investitor care vine și face această majorare de capital.

Domnul Șerdean în același mod este diminuat, participația lui este diluată și ajunge sub 1%, singura diferența este că are dreptul să vină cu bani, ca să își păstreze cota, termenul legal este de 30 zile, dacă nu vine cu suma necesară, atunci va fi diluat și acțiunile lui vor reprezenta o mică parte din capitalul social”, a dezvăluit Iacob la Radio Dinamo1948.

Vlad Iacob a abordat și subiectul în care fanii dinamoviști din programul ”Doar Dinamo București”, aveau posibilitatea de a deveni acționari majoritari ai clubului, dacă planul de reorganizare era aprobat de judecătorul sindic.

”Am spus-o, mi-aș fi dorit ca Dinamo să ajungă să fie deținută de suporteri, dacă o asemenea conversie periclitează șansele aprobării unui nou plan sau îl fac contestabil, ar trebui să amânăm pentru moment acest deziderat, să construim un plan de reorganizare care să fie cât mai rapid aprobat și acest plan de reorganizare să aibă în vedere tăierea datoriilor.

Nu e vorba că nu îmi doresc că nu îmi doresc un club finanțat de suporteri, departe de mine, dar dacă acest element ar periclita planul de reorganizare, aici trebuie să se pronunțe specialiștii, instanța s-a pronunțat pe acest element, consider că acest lucru ar trebui amânat cel puțin și nu inclus într-un plan de care avem nevoie urgent.

S-ar putea face ulterior acea conversie, nu ar fi o problemă. Se poate introduce un scenariu de reorganizare prin majorare de capital și majorările de capital pot fi realizate cu aport în natură, prin infuzie de bani, ori prin conversia creanței asociației.

Din discuțiile cu specialiștii, ar fi mult mai bine și mai puțin contestabil dacă domnii Șerdean, Badea și domnul Dinu, ar avea opțiune să contribuie în cadrul acestui scenariu la mărirea de capital. Nu știm dacă o vor face sau nu, este un element care ar fi conferind soliditate planului de reorganizare. Așa cum multe voci ale suporterilor au spus, dacă ar fi vrut să finanțeze clubul, ar fi făcut-o până acum”, a mai spus administratorului special al lui Dinamo.

CITESTE SI:

“Câinii” sunt la mare căutare în perioada de mercato

Ovidiu Burcă este optimist. Ce spune despre situația de la Dinamo

Șansele lui Dinamo pentru a scăpa de interdicția la transferuri. Ultimele detalii oferite de club

3 gânduri despre &8222;Dorin Șerdean ar fi dispus să accepte o ofertă: ”Mi-a transmis că este dispus să accepte”&8221;

Lasă un răspuns