Reacția lui Cosmin Moți după transferul lui Deian Sorescu la FCSB: ”Nu-l mai voiau!”

Deian Sorescu își scrie numele pe lista RUȘINII a foștilor dinamoviști care au ales să semneze cu rivalele.

Asta după ce fotbalistul în vârstă de 25 de ani a plecat în urmă cu un an din Ștefan cel Mare, după ce Rakow a achitat clubului Dinamo aproximativ 800.000 de euro.

În anul petrecut în Polonia, Deian Sorescu nu a impresionat, reușind să strângă doar 27 de partide în care a marcat de trei ori și a oferit tot atâtea pase decisive.

După ce transferul mijlocașului la FCSB s-a concretizat, fostul dinamovist, Cosmin Moți consideră că mutarea lui Sorescu la FCSB este una grea pentru fanii dinamoviști, în schimb, aceștia ar trebuie să înțeleagă că e mai important ca jucătorul să fie transferat la o formație la care poate evolua fără probleme.

(n.r. Deian Sorescu, la FCSB) Cred că pentru Deian e un pas în față, dacă cei de acolo (n.r. Racow) nu-l mai voiau sau nu-l mai jucau. Cred că e important să meargă la o echipă care-l dorește, să joace și să rămână în vederile naționalei.

(n.r. pentru Dinamo cum e transferul lui Sorescu la FCSB?) E greu, cu siguranță, dar trebuie să înțelegem. Sunt jucători profesioniști și se duc unde au posibilitatea de a crește și de a avea rezultate”, a spus Cosmin Moți.

Cosmin Moți a fost legitimat la Dinamo București în perioada septembrie 2008 – iulie 2012. Ulterior, a ajuns la Ludogorets, unde a făcut senzație și s-a retras în 2021. Actualmente, este director tehnic la formația din Bulgaria.

Deian Sorescu, cel puțin șase luni la FCSB

Potrivit presei din Polonia, FCSB plătește 150.000 de euro pentru împrumutul lui Sorescu, iar suma pentru transferul definitiv se ridică la aproximativ un milion de euro.

Aflat deja în Antalya cu Rakow, Sorescu a schimbat doar camerele și s-a alăturat lotului celor de la FCSB. El ar putea debuta în meciul amical cu Pogon Szczecin (duminică) sau chiar în cel contra fostei sale echipe, Rakow (luni).

Reacția dinamoviștilor, după ce Deian Sorescu a semnat cu FCSB

Deian Sorescu și-a șters toate comentariile de pe Instagram. În doar câteva ore de la postarea în care poza în tricoul FCSB, Deian Sorescu a primit peste 1.000 de comentarii, majoritatea jigniri din partea suporterilor lui Dinamo.

Astfel, jucătorul a luat decizia să șteargă toate comentariile și să blocheze utilizatorii să mai adauge altele noi.

Deian Sorescu, la mila suporterilor FCSB: ”Vreau să nu fiu judecat după trecutul meu”

Deian Cristian Sorescu, s-a înțeles vineri cu FCSB, pentru un împrumut până în vară cu opțiunea pentru un transfer definitiv. Astfel, clubul nostru nu va primi nicio sumă de bani, procentul se aplică doar în cazul unui transfer definitiv.

”Dezbrăcatul” a oferit primele declarații după ce a fost oficializat transferul la FCSB și a spus că nu vrea să fie judecat pentru trecutul său, cică în alb-roșu :)).

Acest personaj, i-a părăsit pe suporterii de la ASU Timișoara pentru Dinamo, iar după un popas la Rakow, va îmbrăca tricoul celor din Berceni.

”Sper să fiu la fel de bine primit (n.r. suporteri), așa cum am fost de colegi. Vreau să nu fiu judecat după trecutul meu, ci după evoluție, nu după echipa la care am fost, pentru că sunt jucător profesionist și îmi voi face treaba la orice echipă voi activa la momentul respectiv.

Mă simt bine și sunt nerăbdător să încep primul antrenament cu băieții. A fost ceva pe moment. Nu m-am gândit că aș putea face schimbarea asta în direct.

Repet, mă bucur că am reușit să vin la o echipă mare, la o echipă cu un istoric foarte bogat și sper să facem treabă frumoasă împreună”, a fost prima declarația a lui Sorescu.

Video I ”Chiflele” lui Robert Moldoveanu și Deian Sorescu

Problemele care au dus la plecarea de la Rakow la doar un an după semnarea contractului

Polonezii de la Weszlo au anunțat că mutarea este deja rezolvată și au prezentat problemele care l-au împiedicat pe Deian Sorescu să rămână la Rakow, liderul detașat al campionatului.

Astfel, sursa citată scrie că Deian Sorescu a avut mari probleme de adaptare în special pentru că nu știe limba engleză, ceea ce a făcut comunicarea cu ceilalți jucători și cu membrii staff-ului aproape imposibilă.

De asemenea, polonezii vorbesc și despre ”probleme de mentalitate” și despre imposibilitatea jucătorului de a se adapta cerințelor celor de la Rakow, care, la un an de la momentul în care l-au transferat de la Dinamo pe 800.000 de euro, și-au pierdut răbdarea cu Deian Sorescu.

Discuții pentru o plecare a lui Deian Sorescu de la Rakow au existat și în perioada de mercato din vară, când Hapoel Beer Sheva l-a vrut pe român, însă negocierile nu s-au concretizat.

Rămas în Polonia, Deian Sorescu a jucat în 15 meciuri pentru Rakow în sezonul de toamnă, deloc puține, însă nu a fost suficient pentru a-și dori să rămână sau pentru ca cei din conducerea clubului să vrea să-l păstreze.

Dinamo are un procent de 15% dintr-un transfer viitor, dar fiind vorba de împrumut, Dinamo va încasa o sumă de bani doar în cazul în care se va activa clauza de transfer definitiv.

134 de meciuri, 29 de goluri și 26 de pase decisive a strâns Sorescu în tricoul lui Dinamo

800.000 de euro trebuie să achite FCSB în vară dacă vrea să îl transfere definitiv pe Deian Sorescu de la Rakow

CITESTE SI:

Video I Deian Sorescu, la mila suporterilor FCSB: ”Vreau să nu fiu judecat după trecutul meu”

Tenis I Andreea Prisăcariu le-a aprins imaginația fanilor cu ultima postare!

Planul lui Vlad Iacob, dat peste cap: ”Nu este implicată în finanțare”

3 gânduri despre &8222;Reacția lui Cosmin Moți după transferul lui Deian Sorescu la FCSB: ”Nu-l mai voiau!”&8221;

Lasă un răspuns