Ovidiu Burcă, susținut de Răzvan Zăvăleanu: ”Nu avem cum să nu-i dăm dreptate”

Ovidiu Burcă (42 de ani), antrenorul lui Dinamo, a vorbit despre situația echipei noastre dar și al clubului, în cadrul unei conferințe de presă, susținute miercuri, 18 ianuarie.

După mesajul transmis de tehnicianul ”câinilor”, administratorul judiciar al clubului, Răzvan Zăvăleanu afirmă că nu a văzut discursul dur al lui Ovidiu Burcă la adresa jucătorilor de la Dinamo, însă este oricum de partea tehnicianului.

”Cu toată rușinea asta, eu am terminat acum lucrul și nu am văzut declarațiile. În mod normal, Dinamo reprezintă sub trei la sută din portofoliul nostru. Sunt și zile în care ne ocupăm și de alte activități.

Pot să vă spun așa. Este evident că a fost afectat și supărat. Nu am intrat cu el în amănunte. L-am întrebat ce s-a întâmplat și nu a vrut să deschidă subiectul. Mi s-a părut normal să nu-mi spună ce s-a petrecut în vestiar.

Nu au anunțat (n.r. jucătorii). Mi-au spus jucătorii că sunt nemulțumiți, că nu au primit banii și explicații. Nu am simțit că vor face grevă. Nu știu să fi fost chiar așa. Au fost niște discuții mai aprinse, dar nu că nu s-ar fi prezentat la antrenamente.

Da, colegii mei au participat la discuții. Lucrurile trebuie împărțite. Au fost jucatori pe care Burcă nu s-a mai bazat. Au fost și lucruri de natură umană. Nu știu, dar momentul a avut un impact pentru ce s-a întâmplat.

Din punct de vedere financiar nu se pune problema să nu terminăm campionatul. Avem interdicție la transferuri și s-a făcut o analiză. Nu avem cum să nu-i dăm dreptate (n.r. lui Ovidiu Burcă).

Eu nu am văzut declarațiile, dar eu dau credit antrenorului care a făcut numai bine de când a venit la Dinamo. Dacă simte că cineva nu a făcut bine, cineva trebuie să plece.

Un jucător a fost adus în vremea lui. Ovidiu Burcă și-a asumat mai multe lucruri și s-a comportat ca un manager. El a gestionat mai multe probleme. Eu nu știu dacă a greșit sau nu.

Din discuțiile pe care le-am avut, am remarcat tristețea lui și supărarea, că din câțiva oameni, unii i-au trădat așteptările. S-a simțit extrem de trist”, a spus Răzvan Zăvăleanu, la Digi Sport Special.

Primii jucători care părăsesc Săftica. Alți trei fotbaliști își fac bagajul

Ovidiu Burcă a răbufnit, astăzi, la conferința de presă susținută la Săftica.

Tehnicianul lui Dinamo având un discurs dur la adresa jucătorilor care au protestat față de restanțele salariale și au refuzat să se antreneze. Acesta le-a bătut obrazul jucătorilor săi și i-a anunțat că sunt liberi să plece, dacă nu le convine situația.

După acest discurs furibund al lui Ovidiu Burcă, au fost luate primele decizii radicale la Dinamo. Atacantul Vasile Buhăescu (34 ani) și portarul Ștefan Fara (21 ani), doi dintre greviști, și-au reziliat contractele cu Dinamo.

Atacantul, Buhăescu se afla la Dinamo de la sfârșitul lui iulie 2022 și reușise deja să înscrie trei goluri în 13 apariții în stagiunea actuală a eșalonului secund. Fara, în schimb, era legitimat la echipa la Dinamo din iarna anului 2019.

Vasile Buhăescu a lansat un atac asupra antrenorului Ovidiu Burcă (42 de ani), acuzat că a mințit public.

„Burcă e un mincinos! Zice doar jumătate de adevăr. Zice doar ce vrea el, să cadă el în picioare”, a spus Vasile Buhăescu.

Pe lista protestatarilor de la Dinamo s-au mai aflat fundașul Alin Dudea (25 de ani), fundașul Marius Tomozei (32 de ani) și mijlocașul Bogdan Gavrilă (30 de ani). Cei trei au șanse minime să continue în tricoul lui Dinamo.

Ovidiu Burcă lecție de dinamovism: ”Nu accept lucrul ăsta, încă o dată vă spun”

În cadrul unei conferințe de presă, susținute miercuri, 18 ianuarie, în care a vorbit despre situația echipei noastre dar și al clubului.

Acesta, le-a dat o lecție publică de dinamovism, tuturor jucătorilor care îmbracă tricoul lui Dinamo. Tehnicianul din Ștefan cel Mare, le-a dat o lecție și jurnaliștilor prezenți la Săftica.

După ce i-a ”urechiat” pe jucători, s-a ridicat și a părăsit sala de conferiță, în urletele angajaților din diferite trusturi de presă.

Considerăm gestul lui Ovidiu Burcă, ca o palmă dată, tuturor așa zișilor ”gazetari” care publică articole în necunoștință și care au doar ca scop, accesarea unui articol CAN-CAN-ist. Astfel, doardinamo.com, salută atitudinea lui Burcă și o aplaudă.

Totodată, Ovidiu Burcă a vorbit despre viitorul lui la echipă, dar și despre ultimele evenimente de la Dinamo, cu multă pasiune. Antrenorul lui Dinamo a vorbit cu multă pasiune.

”Să le fie rușine pentru ce au făcut zilele trecute, din punctul meu de vedere nu aveau niciun drept, spun cu toată responsabilitatea. Sunt un om echilibrat, întotdeauna încerc să ofer tot ce e mai bun.

Nu le-a lipsit aboslut nimic, nu cred că greșesc, nu sunt în prima ligă 5 echipe care au condițiile pe care le-a avut Dinamo, mă refer tot, bucătar propriu, până la aspectele financiare care nu au fost întârzieri, totul aproape la zi. Deplasări cu avionul, hoteluri de 5 stele, așa se consideră jucătorii, le oferi totul, le ceri totul în schimb.

Ce au făcut ei este o mare pată pe obrazul clubului, tot ce am încercat să realizăm, au dat cu piciorul într-o zi, nu aveau niciun motiv. Știu, cunosc realitatea fotbalului românesc, 2 luni de întârziere nu este o tragedie, i-am rugat personal să aștepte ca în această săptămână se vor rezolva din aceste probleme.

De aceea sunt supărat, tot ce am făcut încercat să fac în luinile astea, am stricat într-o zi, săptămâna asta a fost una extrem de complicată. Acest grup de jucători a picat testul loialității, față de club și de oamenii care au plătit salarii, au reparat vestiarele, care au trimis mâncare, față de acești oameni au picat testul asta.

Eu nu accept lucrul asta, încă o dată vă spun, știu ce probleme are fiecare, sunt foarte dezamăgit, acum o săptămână, eu personal am simțit să ies, să fac publice problemele, am tras semnale de alarmă. Nu au avut răbdare, au facut grevă, uitați-vă în ce moment am ajuns. Trebuie să reconstruim totul.

Față de acești suporteri nu aveau de ce să facă asta, fac meseria din pasiune,față de ei și club, care este într-un moment delicat, aveam senzația că înțeleg, că nu au venit aici pentru bani.

Eu am băgat mâna în foc pentru ei, știau unde vin, în frunte cu mine, sunt lipsuri, s-a retrogradat, cei care vin la Dinamo să se implineacsa financiar, că lucrurile din punct de vedere material să fie ideale, nu au ce să caute aici. Am nevoie de jucători cu care să mă identific, care să creadă în obiectivul clubului. Nu le cer sacrificii enorme, le-am cerut o săptămâna să aibă răbdare, am cerut mult?

Nu aveau niciun motiv să facă ce au făcut,nu am nimic cu nimeni, vreau lângă mine oameni care să fie motivați dincolo de aspectul material. Nu condamn pe nimeni, un om e motivat de bani, la Dinamo nu vii azi să câștigi bani, Dinamo poate să sufere alte lucruri, poate să ofere pasiune, apartenența la un club imens, nu ai voi e să înșeli așteptările oamenilor.

Nu ale mele, e o meteahnă care se perpetuează de ani de zile. Una, două facem grevă, este ultima pe care o facem. Până să ajungem la greva, trebuie să dialogăm, să îi întrebăm, cred că am făcut multe lucruri pentru ei. Am garantat personal că se rezolva.

Vreau oameni care vin pentru un ideal, nu știu câți au venit tribună plină la Brașov, când li strigau numele, lucrurile astea nu se cuantifică în bani. Nu le cerem să câștige meciurile, vreau să fie motivați de asta, de un idela care merge dincolo de aspecte emateriale, sunt supărat că am picat testul asta, am muncit noi toți, Răzvan, Vlad, suporterii, încercăm să le punem la dispoziție tot ce au nevoie, ne spargem creierii, nu îi jignim, îi tratăm cum se tratează sportivii mari. Nu i-a interesat pe niciunul, o luăm de la zero.

Mie, nu îmi place să fiu șantajat, nu le place să fie șantajați, pe cine șantajăm? Cui să le spunem asta? Oamenilor care ne plătesc din DDB? Să facă lucrul asta unde exist aun patron, când nu vor să plătească jucătorii, avem împământenit asta, dar la noi nu e cazul. Când au fost bani în club, au plătit salarile.

Eu nu mai accept jucatori are să pună condiții de maniera asta, mai ales aici. Nu era cazul la noi, asta este situația, veți vedea că nu am nimic cu nimeni, vreau să rămână cei care cred în ideal, în obiectivul care în vara era imposibil și de care ne-am apropiat puțin.

Am dat speranțe clubului, fanilor, celor care cred în noi, o să continuăm pe drumul asta. Se înhamă niște oameni cu altfel de valori, vreau să am doar astfel de oameni. Unii au anumite nevoie, nu arăt cu degetul, dacă nu se poate, luați geanta și plecați acasă.

Cine nu acceptă situația, e liber să plece, să își rezilieze contractul, să vorbeacă cu Vlad, e simplu” ,a declarat Ovidiu Burcă, în cadrul conferinței din această după-amiază.

Reacția conducerii lui Dinamo, după ce Ovidiu Burcă i-a pus la zid pe cei cinci greviști ai lui Dinamo

Nemulțumit de greva jucătorilor, din cauza restanțelor de două luni, Ovidiu Burcă și-a criticat azi jucătorii. Acesta i-a acuzat că nu au apreciat eforturile făcute de fani și de conducere și a spus că fotbaliștii nemulțumiți pot pleca de la club.

Astfel, conducerea clubului Dinamo, prin glasul administratorul special Vlad Iacob, susține reacția tehnicianului, dar și modul de abordare:

”Susținem total poziția antrenorului principal, Ovidiu Burcă și îi mulțumim încă o dată pentru devotamentul demonstrat. Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă, clubul a fost susținut necondiționat de către suporteri, prin Programul “Doar Dinamo București”.

În cursul săptămânii trecute, jucătorilor li s-a explicat momentul dificil în care ne aflăm și li s-a spus ca vom achita o parte considerabilă din drepturile salariale restante, în această săptămână. Această plata a fost efectuată chiar în cursul zilei de luni. Situația a fost ulterior clarificată, iar prima echipă a clubului se va concentra de acum doar asupra planului sportiv.

Din cauza dificultăților financiare ale clubului, suntem nevoiți să ajungem la o înțelegere cu o parte din componenții lotului și să încetăm în mod amiabil relațiile contractuale cu aceștia.

În replică la informațiile apărute în presă cu privire la jucători cu care Dinamo dorește să ajungă la un acord pentru încetarea relațiilor contractuale, dezmințim ferm faptul că aceștia au fost inițiatori ai refuzului primei echipe de a participa la antrenamentul din dimineața zilei de luni, 16.01.2023.

Decizia de a nu participa la antrenamentul respectiv a fost una colectivă, iar acea situație s-a rezolvat în cursul aceleiași zile.

Dinamo are nevoie de liniște și de unitate. Din postura de Administrator Special al clubului, voi face tot ceea ce ține de mine, în acest sens.

Le mulțumim suporterilor pentru devotement, pentru dedicare și mai ales pentru susținerea financiară. Vom lupta pentru a readuce Dinamo acolo unde îi este locul”, a publicat Iacob junior, pe pagina de facebook, a clubului nostru.

Fotbaliștii au încercat ”să dreagă busuiocul”!

Luni, imediat după startul boicotului lansat de fotbaliști, șefii au mers, de urgență, la Săftica și au avut o discuție cu jucătorii. Primul care a ajuns a fost Elias Bucurică, președintele APCH, după care, la scurt timp, a ajuns și Vlad Iacob.

Pe seară, mai mulți fotbaliști ai lui Dinamo au postat, pe social media, fie pe Instagram sau Facebook, un mesaj de unitate.

Mesajul transmis de jucători a fost: ”Trecem peste toate, ne luptăm cu moartea/ Când se unesc câinii, ziua învinge noaptea!”. Acest mesaj este familiar suflării dinamoviste.

A fost folosit pentru prima oară în 2018, într-o scenografie realizată de PCH dintr-un meci direct cu FCSB, încheiat 2-2.

Potrivit prietenilor noștri de la playsport.ro, Ovidiu Burcă ar lua în calcul chiar și plecarea din Ștefan cel Mare, ca urmare a celor întâmplate în aceste zile la Dinamo.

Totodată, administratorului judiciar a clubului Dinamo, Răzvan Zăvăleanu a anunțat că astăzi, marți, 17 ianuarie, va avea loc o întâlnire cu administratorul special la care va participa și tehnicianul, Ovidiu Burcă.

CITESTE SI:

Rugby I Alexandru Gordaș continuă în Ștefan cel Mare

Primii jucători care părăsesc Săftica. Alți trei fotbaliști își fac bagajul

Reacția conducerii lui Dinamo, după ce Ovidiu Burcă i-a pus la zid pe cei cinci greviști ai lui Dinamo

3 gânduri despre &8222;Ovidiu Burcă, susținut de Răzvan Zăvăleanu: ”Nu avem cum să nu-i dăm dreptate”&8221;

Lasă un răspuns