Conducerea lui Dinamo, vine cu noi informații despre interdicția la transferuri: ”E foarte ciudat și chiar îngrijorător”

Dinamo se află din nou într-o situație extrem de delicată, din cauza faptului că planul de reorganizare modificat a fost respins de judecătorul sindic la finalul anului trecut.

Din acel moment, s-a pus problema și interdicției la transferuri. Dinamo are interdicție la transferuri, iar actuala perioadă de achiziții se poate încheia cu această problemă nerezolvată.

Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, a oferit câteva precizări în legătură cu conferința susținută de Ovidiu Burcă la mijlocul săptămânii.

Iacob Jr. a transmis faptul că Ovidiu Burcă nu a criticat jucătorii pentru faptul că și-au cerut salariile, dar pentru modul în care au ales să acționeze.

”În primul rând, Ovidiu Burcă a cerut banii atât pentru el, cât și pentru staff. Să ținem cont de acest lucru. Eu am fost pe aceeași lungime de undă cu el și am spus că susțin acest lucru. Situația e ceva mai liniștită, s-a plătit un salariu. Dar Ovidiu Burcă nu și-a criticat jucătorii pentru că și-au cerut salariile. Exclus! Nu asta a fost poziția.

Ovidiu și-a criticat jucătorii pentru modul în care au ales să procedeze, că nu au avut răbdare să comunice, că nu au dat nici măcar un telefon conducerii. Pentru asta i-a criticat, dar și pentru faptul că au refuzat să se antreneze.

A fost o atiudine foarte ciudată din partea jucătorilor, din punctul meu de vedere. Ținând cont de aceste detalii, l-am susținut pe Ovidiu Burcă pentru atitudinea sa. Au fost alte situații în care jucătorii m-au sunat, au discutat cu mine pentru motive mult mai puțin importante decât acum. E foarte ciudat și chiar îngrijorător că de data aceasta nu mi-au dat nici măcar un telefon. De ce? Nu vreau să speculez. Voi discuta cu ei.

Sunt jucători cu salarii destul de mari și sunt jucători la care trebuie să renunțăm fiindcă trebuie redus bugetul de salarii, nu din cauza acelui protest. Doi dintre ei deja au părăsit clubul. (…) Nu s-a pus problema plecării lui Burcă. Lucrurile s-au liniștit, iar de acum înainte ne vom concentra pe partea sportivă.

La capitolul sosiri, lucrurile sunt complicate din cauza interdicției pe care o avem la transferuri. Vom vedea în următoarele câteva săptămâni ce se întâmplă. Va trebui să ne mișcăm rapid, vom vedea dacă reușim să ridicăm această interdicție”, a spus Vlad Iacob.

Vlad Iacob, despre colaborarea cu Răzvan Zăvăleanu: ”Nu am intervenit niciodată peste domnul Zăvăleanu”

Vlad Iacob a vorbit despre diferența de opinii dintre el și Răzvan Zăvăleanu privind planul de reorganizare al clubului Dinamo.

În ultimele zile s-a lăsat impresia că nu este cea mai bună relație între administratorul judiciar și administratorul special.

Administratorul special, Vlad Iacob a transmis în această dimineață un mesaj cu privire la relația lui profesională cu Răzvan Zăvăleanu și a spus că nu are nicio problema să lucreze cu acesta.

”Am ascultat ce ați spus, aveți perfectă dreptate, este nevoie de o relație funcțională între administratorul special și administratorul judiciar. Eu nu am niciun fel de divergență personală cu domnul Zăvăleanu, au mai fost diferențe de opinie în diverse privințe în aceste 6 luni, însă în principiu și în general, în marea majoritate a cazurilor am conlucrat cu succes.

Eu, așa cum am menționat, am comunicat și aseară, sunt total dispus să colaborăm, să nu uităm un lucru, cu toții avem același scop, să salvăm Dinamo. Bineînțeles, că în multe alte privințe și alte chestiuni complexe, fiecare dintre noi poate avea viziuni diferite. Tot ce am încercat să transmit este să facem tot posibilul să maximizam șansele, nu spun că Dinamo este mai aproape de faliment decât de salvare, nu cred asta, însă riscul falimentului este real, așa cum este la multe societăți aflate în insolvență.

Pentru a salva clubul, avem nevoie de o situație juridică clară, cu datoriile tăiate. Din multe privințe, ar fi bine ca Șerdean să cedeze acele acțiuni. Știm care sunt elementele de care avem nevoie, dar pentru a atrage fondurile necesare pentru supraviețuirea clubuliu, avem nevoie de claritate juridică și de această reducere a datoriilor. Orice soluție care maximizează șansele ca aceste elemente să se întâmple cât mai rapid pe axa timpului este benefică pentru Dinamo.

Am văzut cum este uzual în astfel de situații, tot felul de declarații scoase din context, cum că apelul nu are șanse. Nu am spus așa ceva, am afirmat că în opinia mea, după consultări cu specialiști, un plan nou ar avea șanse mai mari să se întâmple mai devreme pe axa timpului. Timpul este cel mai mare inamic, cel mai periculos, atunci trebuie că deciziile noastre să fie luate cât mai rapid pe axa timpului. Orice strategie care ține cont de aceste lucruri, maximizează șansele de a ne salva”, a transmis Vlad Iacob.

”Eu sunt pregătit să avem o conferință alături de RTZ, țin să menționez, nu am intervenit niciodată peste domnul Zăvăleanu, nici nu m-am pronunțat cum ar trebui să fie în planul de reorganizare, cum ar trebui să fie, am susținut, am susținut în sală, am avut avocat în sală care a susținut cauza clubului la termene, acest avocat s-a consultat cu cei de la RTZ, au avut o strategie comună.

Vreau să înțelegeți, singurul element important, singurul diferend important între mine și administratorul judiciar este legat de timp. Eu spun că avem nevoie urgent de o soluție și un plan aprobat pentru a ne maximiza șanse de a salva clubul”, a mai spus Iacob, pentru sura mai sus citată.

Dinamo a stabilit programul de pregătire din 2023

Dinamo este una dintre echipele din Liga 2 care și-au oprit vacanța de iarnă.

Dinamo se bate la play-off!

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Iată, mai jos, adversarii dinamoviștilor în perioada de pregătire:

21 ianuarie: CS Păulești;
25 ianuarie: CSO Plopeni;
28 ianuarie: Progresul Spartac;
1 februarie: CSM Slatina;

4 februarie: Gloria Buzău;
8 februarie: Muscelul Câmpulung Elite;
10 februarie: Unirea Slobozia;
11 februarie: Farul Constanța;
18 februarie: FC Brașov.

Dinamo, a ales Săftica și Buftea

De mâine vor începe antrenamentele, dar Ovidiu Burcă a explicat de ce preferă ca antrenamentele să nu se desfășoare în baza de pregătire de la Săftica:

”Vom rămâne pe plan local, vom rămâne la Săftica. Începând de săptămâna această vor veni și ploi, e diferență între temperaturile dintre noapte și zi. Tot ce am făcut, să dăm cu îngrășământ pe teren, am distruge total gazonul dacă am face antrenamente la Săftica. Va fi îngheț în primele ore ale dimineții, varianta cea mai viabilă este să facem pe teren sintetic.

Am discutat pentru Buftea, antrenamentele tehnico-tactice vor fi la Buftea, partidele amicale încercăm să le facem pe terenuri sintetice. La Buftea este un teren de nouă generație, de bună calitate. La volumul de antrenamente din această perioadă, suprafața de teren este foarte importantă. Nu este bine să schimbi suprafețele de teren, orice schimbare deasă, poate să aducă accidentări dese, cum ar fi tendinita”, a explicat Ovidiu Burcă.

CITESTE SI:

Lucian Bode, anunță noi detalii despre reconstrucția stadionului Dinamo

Rugby I Dinamo activă pe piața transferurilor

APCH atacă decizia judecătorului sindic

3 gânduri despre &8222;Conducerea lui Dinamo, vine cu noi informații despre interdicția la transferuri: ”E foarte ciudat și chiar îngrijorător”&8221;

Lasă un răspuns