Ștefan Fara a răbufnit după ce a fost dat afară de la Dinamo

Ovidiu Burcă taie în carne vie la Dinamo, iar clubul a rezilia contractele mai multor jucători.

Anunțul a fost făcut și oficial de administratorul special Vlad Iacob, pe rețelele de socializare. Așa cum am anunțat, miercuri 18 ianuarie, conducerea clubului, s-a descotorosit de PUCIȘTII: atacantul Vasile Buhăescu, portarul Ștefan Fara, fundașul Alin Dudea, iar lista poate continua.

Fostul portar al lui Dinamo, a răbufnit în presă, după ce i-a fost reziliat angajamentul cu Dinamo.

Goalkeeperul, în vârstă de 21 de ani, susține că greva lor a fost un simplu pretext și a dezvăluit că jucătorii au decis să nu se antreneze luni după ce conducerea clubului nu s-a ținut de promisiune, neprezentându-se la ședința în care ar fi trebuit să ofere informații despre situația financiară și restanțele existente.

”De marți am vorbit cu domnul Iacob și ne-a spus că vine sigur vineri și ne spune ceva concret. S-a făcut vineri, sâmbătă, nu a venit. Apoi am decis la comun și i-am transmis domnului antrenor că, dacă până luni nu vine cineva să vorbească cu noi, noi nu vom ieși la antrenament.

N-a fost vorba că noi, dacă nu ne primim salariile, nu ieșim. Am vrut să primim niște răspunsuri, cum ni s-a spus. Ni s-a zis că nu sunt bani la club, că se vor strânge și vor încerca să ne plătească niște salarii.

Asta a fost tot. Luni, după o ședință, ne-au intrat banii. Dar n-a fost nicio grevă, nu am spus că nu ne antrenăm dacă nu vom fi plătiți. Noi tot ce am aflat știam din presă.

Toată treaba asta cu greva a fost doar un pretext. Acum trei luni, aveam 20 de milioane (n.r. – 2.000 de lei) salariul lunar. Stau la Săftica de un an și ceva.

Nu ne ducem așa departe, dar… Oricum stau mai aproape de Ploiești decât de București, unde să mă duc? Nu a făcut nimeni grevă pentru bani”, a spus Ștefan Fara.

Fara, îl consideră pe Ovidiu Burcă, un prefăcut

Fostul portar a lui Dinamo, afirmă că tehnicianul din Ștefan cel Mare, a jucat un rol în fața publicului.

”Nu știu să spun, că, sincer, m-a pufnit râsul, cu tot respectul. Am văzut că a spus că nu a fost respectat.

Din contră, toți jucătorii l-au respectat în egală măsură, n-a fost vorba de așa ceva. Dânsul a înțeles greșit, a fost o lipsă de comunicare, dar nu din partea noastră”, a mai comentat Fara.

Ștefan Fara are 21 de ani și a ajuns la Dinamo de la Corvinul. În acest an intra în al optulea an de când a ajuns la clubul din Ștefan cel Mare. În actualul sezon de Liga 2 nu a fost utilizat în niciun meci, Ovidiu Burcă preferându-i pe Filip Dujmovic (bosniac, 23 ani, 8 meciuri) și Denis Oncescu (18 ani, 8 meciuri).

În ediția 2020-2021, Fara a fost împrumutat de Dinamo la actuala Farul Constanța, pentru care a evoluat în două jocuri în prima ligă. Pentru Dinamo nu a apucat să joace în Liga 1.

În afară de Vasile Buhăescu și Ștefan Fara, Dinamo a reușit să se despartă și de Alin Dudea, astfel că din cei cinci jucători nemaidoriți de Ovidiu Burcă încă mai sunt legați contractual de club Tomozei și Gavrilă, ambii fără meci disputat în actualul sezon.

Dinamo a stabilit programul de pregătire din 2023

Dinamo este una dintre echipele din Liga 2 care și-au oprit vacanța de iarnă.

Dinamo se bate la play-off!

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Iată, mai jos, adversarii dinamoviștilor în perioada de pregătire:

21 ianuarie: CS Păulești;
25 ianuarie: CSO Plopeni;
28 ianuarie: Progresul Spartac;
1 februarie: CSM Slatina;

4 februarie: Gloria Buzău;
8 februarie: Muscelul Câmpulung Elite;
10 februarie: Unirea Slobozia;
11 februarie: Farul Constanța;
18 februarie: FC Brașov.

Dinamo, a ales Săftica și Buftea

De mâine vor începe antrenamentele, dar Ovidiu Burcă a explicat de ce preferă ca antrenamentele să nu se desfășoare în baza de pregătire de la Săftica:

”Vom rămâne pe plan local, vom rămâne la Săftica. Începând de săptămâna această vor veni și ploi, e diferență între temperaturile dintre noapte și zi. Tot ce am făcut, să dăm cu îngrășământ pe teren, am distruge total gazonul dacă am face antrenamente la Săftica. Va fi îngheț în primele ore ale dimineții, varianta cea mai viabilă este să facem pe teren sintetic.

Am discutat pentru Buftea, antrenamentele tehnico-tactice vor fi la Buftea, partidele amicale încercăm să le facem pe terenuri sintetice. La Buftea este un teren de nouă generație, de bună calitate. La volumul de antrenamente din această perioadă, suprafața de teren este foarte importantă. Nu este bine să schimbi suprafețele de teren, orice schimbare deasă, poate să aducă accidentări dese, cum ar fi tendinita”, a explicat Ovidiu Burcă.

CITESTE SI:

Conducerea lui Dinamo, vine cu noi informații despre interdicția la transferuri: ”E foarte ciudat și chiar îngrijorător”

Lucian Bode, anunță noi detalii despre reconstrucția stadionului Dinamo

Rugby I Dinamo activă pe piața transferurilor

3 gânduri despre &8222;Ștefan Fara a răbufnit după ce a fost dat afară de la Dinamo&8221;

Lasă un răspuns