Handbal I Căpitanul echipei noastre, noul coordonator al loturilor naționalelor de juniori şi tineret ale României!

Federația Română de Handbal, ”fură” handbaliști de la Dinamo!

Căpitanul lui Dinamo, Valentin Ghionea (38 de ani), a fost numit în funcţia de coordonator al loturilor naţionale de juniori şi tineret ale României, a anunţat într-o conferinţă de presă preşedintele Federaţiei Română de Handbal, Constantin Din.

“Valentin Ghionea este încă jucător activ la Dinamo, echipă cu care are şanse mari să se califice în fazele superioare ale Ligii Campionilor. Dar când îşi va încheia contractul cu Dinamo ne va da o mână de ajutor să ne atingem obiectivele la nivel de echipe naţionale.

Eu am foarte mare încredere în Vali Ghionea şi cred că vom face lucruri bune împreună. El cunoaşte foarte bine handbalul mondial şi european, cunoaşte foarte bine modelul introdus de Xavi Pascual la Dinamo şi în cadrul echipei naţionale. Vali Ghionea va fi practic liantul dintre prima reprezentativă şi celelalte echipe naţionale. El vine să ne ajute datorită pasiunii şi dragostei pe care o are faţă de handbal.

Ca funcţie va fi încadrat ca un coordonator al loturilor naţionale de juniori şi tineret la masculin şi poate ulterior şi la feminin. Pentru început va fi doar pe partea masculină a loturilor naţionale, unde deja a început să transmită din cunoştinţele lui. A urmărit şi evaluat loturile naţionale de juniori şi tineret la câteva acţiuni şi împreună am tras concluzia că putem face lucruri bune pentru handbal”, a spus Din.

Extrema lui Dinamo, a declarat la rândul său că pregăteşte un proiect pentru ca echipele naţionale ale României să progreseze cât mai repede.

“Mulţumesc conducerii federaţiei pentru această ofertă, e un semn al aprecierii pentru toată cariera mea şi pentru ce am făcut eu pentru handbalul românesc. Eu sper să reuşim să ducem la cale un proiect pe care îl pregătim pentru a putea progresa cu echipele naţionale. Dorim să facem asta cât mai repede pentru că suntem presaţi de timp, de rezultate. Eu cred că dacă vom munci aşa cum trebuie şi vom pune la punct unele lucruri vom progresa foarte repede”, a spus Valentin Ghionea.

Prezent la conferinţa de presă, secretarul general Viorel Mazilu a explicat că FRH are nevoie de oameni capabili care pot lucra la nivel de juniori şi tineret, aşa cum este cazul lui Valentin Ghionea.

“Mă bucur că Vali a acceptat să vină, eu cu el ne ştim de o viaţă. Avem nevoie de sprijinul lui. Strategia noastră la federaţie este să investim de jos, să aducem oameni capabili care să poată să coboare să lucreze şi la nivel de juniori, nu doar la seniori. Vali este unul dintre ei şi sper în viitor să ni se alăture şi alţii. Avem nevoie de toţi pentru că avem o strategie mare pentru a ajunge acolo unde ne-am propus noi”, a precizat Mazilu.

Foto & Video I Primul antrenament al ”dulăilor” din 2023

Campioana la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, s-a reunit, luni, 16 ianuarie, pentru partea a doua a sezonului.

”Dulăii” revine după vacanța de iarnă, iar primul meci din noul an a fi în Liga Zimbrilor, la Oradea. Partida cu CSM, fiind programată pe 31 ianuarie 2023. După jocul de încălzire, ”dulăii” vor ataca Timișoara. Gazdă fiind, SCM Poli Timișoara, în data de 3 februarie.

Liderul campionatului național, Dinamo București se va deplasa în Portugalia, în data de 8 februarie, pentru a le arăta colții și celor de la FC Porto. După aceea, ”dulăii” revin în Ștefan cel Mare, pentru partida din data 10 februarie, cu CSM Odorhei. Urmând să își facă bagajul pentru Paris. PSG fiind gazda supercampionilor noștri, în data de 16 februarie.

Din Paris, dinamoviștii vor vizita frumoasa Moldovă. CSM Focșani, fiind gazdă BUNĂ, în dat de 19 februarie.

Câinii vor reveni în capitală, pentru a accede în play-off-ul Ligii Campionilor, unde în sala Polivalentă din București, se va juca partida cu GOG. Partida este programată la ora 19:45.

În parteneriat cu Eventim, CS Dinamo le oferă suporterilor, patru tipuri de bilete care pot fi comandate prin eventim.ro.

PREȚURI BILETE:

VIP: 150 de lei;

Categoria 1: 60 de lei;

Categoria 2: 50 de lei;

Categoria 3: 30 de lei.

Tichetele se vor putea achiziționa, în limita permisă și de la casele de bilete ale sălii Polivalente, în ziua meciului, începând cu ora 18:00.

”Dulăii” vor închide luna februarie, cu derby-ul, Dinamo-Steaua în sala Dinamo, în data de 26.

Video I Primul antrenament al ”dulăilor” din 2023

Dinamo începe anul în forță! ”Dulăii” se întăresc serios pentru Champions League

Până la debutul în 2023, Dinamo este activă pe piața transferurilor, deoarece are de gând să prindă Final Four-ul, Ligii Campionilor.

Astfel, potrivit Prosport, Dinamo a transferat unul dintre cei mai buni portari din handbalul european.

În vârstă de 28 de ani, Vladimir Cupara a acceptat propunerea bucureștenilor și ar urma să ajungă în 2024 la Dinamo, după ce a fost convins de proiectul condus de Xavi Pascual, tehnicianul care a câștigat Liga Campionilor pe banca Barcelonei.

Printre cei care l-au convins pe Cupara să accepte oferta este și Lazar Kukic, handbalistul adus de Dinamo de la Benfica. Cei doi s-au născut la Belgrad, sunt buni prieteni și fac parte din lotul Serbiei la Campionatul Mondial de handbal masculin, titrează Prosport.

Vladimir Cupara apără poarta Serbiei din 2016. El a intrat în circuitul naționalei la puțin timp după transferul la Ademar Leon. Spaniolii l-au luat pe acesta de la Steaua Roșie Belgrad.

În 2018, sârbul a făcut un pas important în carieră și a ajuns la Kielce. Progresul acestuia a continuat, iar Cupara a semnat un an mai târziu cu Veszprem, una dintre cele mai bune formații din Europa.

Vladimir Cupara o cunoaște bine pe Dinamo, din moment ce a fost adversarul dulăilor atât în acest sezon, cât și în ediția trecută de Liga Campionilor. La București, campioana României a bătut-o în 2021 pe Veszprem, scor 31-29, într-o partidă disputată în Ștefan cel Mare. Apoi, pe finalul anului trecut a izbutit un rezultat de egalitate, scor 31-31, după un meci în care a demonstrat că a făcut un progres remarcabil pe plan european.

Cupara a rămas impresionat și de atmosfera superbă făcută de fanii lui Dinamo, care au umplut Sala Polivalentă.

Foto I Primul antrenament al ”dulăilor” din 2023

MAI SUNT DE DISPUTAT

08.02.2023 Porto-Dinamo;
16.02.2023 PSG-Dinamo;
23.02.2023 Dinamo-GOG Gudme;
02.03.3023 Magdeburg-Dinamo.

MECIURILE JUCATE DE DINAMO

Dinamo-Magdeburg 28-30;
GOG Gudme-Dinamo 38-38;
Veszprem-Dinamo 33-30;
Dinamo-FC Porto 32-27;
Dinamo-PSG 29-36;
PPD Zagreb-Dinamo 28-29;
Dinamo-Wisla Plock 32-27;
Wisla Plock-Dinamo 26-28;
Dinamo-PPD Zagreb 27-27;
Dinamo-Veszprem 31-31.

CITESTE SI:

Dinamo, primul meci de pregătire din 2023. Unde poți urmări partida

Dinamoviștii dezmint cele publicate de ”gazetari”

Ștefan Fara a răbufnit după ce a fost dat afară de la Dinamo

3 gânduri despre &8222;Handbal I Căpitanul echipei noastre, noul coordonator al loturilor naționalelor de juniori şi tineret ale României!&8221;

Lasă un răspuns