Președintele DDB, invitație publică: ”I-am făcut o propunere”

Dinamo se află din nou într-o situație extrem de delicată, din cauza faptului că planul de reorganizare modificat a fost respins de judecătorul sindic la finalul anului trecut.

Din acel moment, haosul care domnește la Dinamo, veștile bune sau importante pentru suflarea dinamovistă pot fi îngropate sub un morman de vești proaste sau acțiuni negative.

Președintele DDB, Eduard Galan și-a asumat faptul că nu s-a ajuns la o înțelegere cu firma ”Regata”, care ar urma să fie sponsor secundar. Totodată, acesta le-a făcut o invitație publică.

”Vreau să anunț că vom publica statutul modificat inclusiv cu adeziunile membrilor activi DDB, care vor fi membri titulari în asociația noastră. O anunțăm, pentru că e în plan, lucrăm la ea. Dar au fost mai multe probleme care ne-au împiedicat să ne ocupăm de ceea ce trebuia să ne ocupăm.

Anunț în exclusivitate că vom prezenta foarte, foarte repede statutul modificat și adeziunile fanilor. Aproape 5.800 de membri avem. Diferența o fac membrii care și-au plătit măcar o dată cardul, rată, au fost înscriși, dar nu mai sunt”, a spus Eduard Galan la Play Sport, în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști ”Dinamo 7/9”.

Acesta și-a asumat și faptul că nu s-a ajuns la o înțelegere cu Regata, care ar urma să fie sponsor secundar, dar președintele DDB nu renuntă:

”Da, am vorbit, credem că avem niște discuții extrem de prietenoase. Cu patronul. Atât la Brașov, vreo patru ore, cât și telefon, vreo patru ore. Recunosc că e vina mea. Nu am reușit să vând către Regata spațiul sponsorului secundar de pe tricou. Nu am reușit, o să reușesc. E vina mea. Nu am avut suficient timp. Noi ar fi trebuit să ne ocupăm de programul DDB, dar în continuare suntem o echipă cu toții”, a spus Eduard Galan.

Președintele DDB, i-a făcut și o ultimă ofertă pentru preluare pachetului majoritar de acțiuni ale lui Dinamo de la Dorin Șerdean:

”Eu am avut mandat de la DDB și m-am întâlnit personal și am negociat cu Dorin Șerdean pe data de 7 septembrie. Noi i-am propus în felul următor. 100.000 de euro la semnarea contractului, 50.000 de euro până la 31 decembrie 2022 și 50.000 de euro la sfârșitul sezonului. Cum nu a fost reală oferta dacă am negociat?”, a declarat Galan, potrivit fanatik.ro.

Dorin Șerdean a invocat că oferta DDB nu a fost una reală deoarece nu a fost susținută de un document scris, însă Eduard Galan nu este de acord: ”Nu trebuia să fie nimic scris. Trebuia să spună că este de acord și făceam oferta și OP-ul (n.r.ordinul de plată). Era licitație să aibă scris? Discutăm despre o ofertă făcută între doi oameni de afaceri: ‘Îți dau atât!’ Și dacă spunea ‘Da!’, făceam contractul. I-am făcut o propunere și dacă era de acord, eu redectam. El a semnat propunerea de la ONE după ce a expirat!”.

Președintele DDB a explicat care a fost reacția lui Dorin Șerdean la această propunere și ce garanții a primit: ”A spus că este o ofertă corectă, dar se aștepta la mai mult. Nu am încercat să îl păcălesc și nici să țină cu dinții de acțiuni. El ar fi rămas și cu 20% din acțiuni și i-am promis că nu îl vom dilua”.

Ba, mai mult, discuțiile au fost doar pentru preluarea a 50% din acțiuni, iar Dorin Șerdean ar fi putut valorifica în continuare un procent important pe care l-ar fi păstrat:

”Dorin Șerdean putea în continuare să își aducă aportul pentru procentul de 20% mai departe. Oferta a fost atât de bună că mă mir că nu a acceptat-o. Eu cred că de fapt nu vrea să cedeze către DDB pachetul majoritari. Țin să îi transmis pe această cale că oferta este valabilă și acum! Exact ce am vorbit în acea seară!

Discuțiile mele cu el au fost super civilizate. El mi-a spus că e om de afaceri și înțelege cum merg lucrurile și că este o ofertă OK. A rămas că va reveni el către mine. De ce nu a spus: ‘Da, hai să semnăm!’ L-am întrebat cum stă, cum este, dacă s-a gândit, ce facem mai departe… Nu a mai zis nimic”.

Președintele DDB s-a angajat să îi ofere personal o sumă importantă în momentul în care înțelegerea ar fi fost parafată: ”Suma de 100.000 de euro a fost asumată de mine în nume propriu! I-am spus-o la masă. Asta înseamna că își primea banii imediat la semnătură. Mă rog, eu am cerut șapte zile în care să se facă transferul bancar. Nu mi-a mai răspuns. Nu a spus: ‘Da, vreau!’ A zis așa: ‘Mă gândesc și cred că putem face multe lucruri împreună’. Am revenit și a zis că mai vorbim, apoi nu s-a mai întâmplat nimic.

Nu era vorba de o cedare a acțiunilor, ci de o împărțire a acțiunilor. Ne dădea nouă o parte pe bani și rămânea cu un procent, astfel încât mai întâi să îl poată fructifica și să își acopere dacă a avut cheltuieli suplimentare”.

Eduard Galan a ținut să răspundă și la acuzațiile conform cărora DDB ar fi vândut bilete în numele lui Dinamo: ”Dorin Șerdean spunea că noi am vândut bilete virtuale la meciurile lui Dinamo. Fals! Noi am vândut bilete virtuale pentru a da posibilitatea și oamenilor cu mai puține posibilități financiare să doneze către asociație și noi să îi redirecționăm către club. Dinamo a avut propriile bilete la fiecare meci. Cum să vindem noi în numele clubului bilete?!”.

Dinamovistul îl contrazice pe Șerdean și în privința apelului pentru aprobarea planului de reorganizare: ”Noi nu am încercat să tragem de timp când am făcut apelul pentru aprobarea planului de reorganizare. Noi mergem pe ideea noastră și pe faptul că dreptatea e de partea noastră. Justiția se face în sala de tribunal și nu discutând unul cu altul.

După ce am fi preluat acțiunile am fi făcut ce am făcut și până acum. Ideea e ce facem acum cu acțiunile la el?! Noi am fi cheltuit 250.000 de euro pentru un procent mult mai mic de acțiuni față de oferta pe care a avut-o de la ONE. Și ce facem mai departe? Suntem în același punct! Adică să le vinzi către programul DDB era o problemă pentru că nu mergeam mai departe? Păi programul DDB duce Dinamo mai departe!

Cum puteam băga noi bani altfel într-o firmă în care suntem acționari minoritari? Dacă oamenii aveau încredere în Dorin Șerdean i-ar fi dat lui banii! Astea sunt niște subiecte false care agită suflarea dinamovistă, mai ales pe cei cu care nu comunicăm suficient!”, a mai spus Eduard Galan, pentru sus mai citată.

CITESTE SI:

Handbal I Căpitanul echipei noastre, noul coordonator al loturilor naționalelor de juniori şi tineret ale României!

Dinamo, primul meci de pregătire din 2023. Unde poți urmări partida

Dinamoviștii dezmint cele publicate de ”gazetari”

3 gânduri despre &8222;Președintele DDB, invitație publică: ”I-am făcut o propunere”&8221;

Lasă un răspuns