Oficial I Trei jucători părăsesc ”haita”

Ovidiu Burcă taie în carne vie la Dinamo, iar clubul va rezilia contractele mai multor jucători.

Așa cum am anunțat, miercuri 18 ianuarie, conducerea clubului, s-a descotorosit de PUCIȘTII: atacantul Vasile Buhăescu, portarul Ștefan Fara, fundașul Alin Dudea, iar lista poate continua.

Anunțul a fost făcut și oficial de administratorul special Vlad Iacob, pe rețelele de socializare.

”Dinamo 1948 București anunță încheierea raporturilor contractuale, pe cale amiabilă, cu jucătorii Vasile Buhăescu, Ștefan Fara și Alin Dudea.

3 goluri în 13 etape de Liga 2 a marcat Vasile Buhăescu pentru Dinamo în acest sezon. A mai jucat trei meciuri în Cupa României.

Format la Academia Dinamo, la grupa 2001, portarul Ștefan Fara a apărat în acest sezon doar în meciurile amicale ale echipei noastre și a mai evoluat în carieră pentru Dinamo 2 și Farul Constanța.

11 meciuri a jucat Alin Dudea pentru Dinamo în prima parte a sezonului, 9 în Liga 2 și două în Cupa României.
Mult succes în carieră!”
, a transmis Dinamo.

În următoarele zile se vor purta discuții pentru rezilierea contractelor lui Marius Tomozei, dar și Bogdan Gavrilă, care încă nu au reziliat cu Dinamo.

Dorin Șerdean dezvăluie ce oferte a avut pentru Dinamo

Dorin Șerdean a decis să vorbească pentru prima dată în 2023 despre situația de la Dinamo.

Clubul susținu doar de suporteri, în detrimentul acționoralui majoritar, Dorin Șerdean. Personaj care din punctul nostru de vedere, vorbește ca și Iliescu, mult și fără rost. Individul, stând deasupra și privind cum un club de tradiție se zbate. Asta, reiese color declarate la Play Sport.

Mai mult, pentru Dinamo se apropie amenințător și termenul licenței. În tot acest context. Șerdean, regretă că nu a vândut clubul grupului One:

”S-a semnat acel contract, cel puțin din partea mea, oferta era arhicunoscută (despre filmul făcut de Dorin Iacob, cu semnătura pe contractul cu grupul ONE – n.n). Era vorba de 100 de mii la semnătură, încă 100 de mii în primul an și apoi bonusuri legate de performanță. Intrarea în playoff, câștigarea Cupei României 50 de mii și câștigarea campionatului. Și am semnat, am aceptat. Deși vă dați seama că până la urmă era singura sumă de 100 de mii la semnătură. Am acceptat, hai, să fie, să soluționăm problema. Asta a fost în 31 august. Asta a fost singura ofertă clară.

Discuții am mai avut. Cu Eduard Galan m-am întâlnit o singură dată și am discutat despre situația lui Dinamo. Dacă el spune că a fost o ofertă?… Scris sigur nu are ce să arate. Ce să zic mai mult de atât? Era o discuție. Lumea știe, știm adevărul. I-am pus și lui întrebarea, ce faci cu clubul mai departe. De mâine ce faci?

Situația toată lumea o cunoaște. E suma aia de care s-a tot vorbit, de 550 de mii de euro. S-a discutat. Acum mă întrebați cât vreți. Dacă eu am semnat odată și am dovedit că am fost deschis la o negociere. Au fost acceptați bani în tranșe, nu contează, se poate discuta.

Problema este că investitorul trebuie să prezinte el o garanție pentru Dinamo. Ca să am eu certitudinea. Am cerut 2 milioane de euro în acel contract pe care l-am semnat, mi s-a părut o suma normală pentru a susține activitatea lui Dinamo pentru un an de zile. Pentru a avea timpul necesar că să fie găsite soluțiile optime.

Eu să fiu scos din aceasta ecuație, practic. Rămânea răspunderea lor, a investitorilor din grupul Cortacero. Asta era ideea. Eu am cerut și mi-au acceptat, cel puțin la nivel declarativ. Era bine să fi semnat atunci. Totuși, mai există o șansă, până la urmă, pe partea sportiva”, a declarat Dorin Șerdean la Play Sport, în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști ”Dinamo 7/9”.

Primele declarații ale lui Dorin Șerdean din 2023

Protestul jucătorilor dinamoviști a avut efectul scontat, iar ”greva” lor a dinamitat relațiile dintre Răzvan Zăvăleanu și Vlad Iacob.

Astfel, Dorin Șerdean, administratorul Lotus, acționarul majoritar al SC Dinamo 1948 SA, a simțit nevoia de a comenta și nu a venii cu bani.

Acționarul principal al clubului, doar în acte, fără să finanțeze clubul, susține că cei doi (n.r. – Răzvan Zăvăleanu și Vlad Iacob), ar trebui să discute în spatele ușilor și că atacurile publice nu sunt cele potrivite.

(Dacă a vorbit cu Zăvăleanu – n.r.) Anul ăsta nu. În decembrie, după data de 13 decembrie, când s-a respins propunerea de modificare. Am vorbit despre club, despre situația de ordin juridic. Nu s-a putut, asta a fost decizia instanței, trebuie să căutam și să găsim un nou drum.

Apelul făcut de RTZ și de APCH… ei au crezut în cererile lor. Bun, au făcut apel. Din punctul meu de vedere, RTZ își continuă acest demers, deși nu este ceva concret, nefiind motivată. Ei au depus acest apel în termen de 7 zile. Eu așa cred, cred că nu au o direcție foarte clară în a susține ceva în acest aspect. Cred că au făcut-o mai mult procedural.

Spre deosebire de PCH, care au crezut în propunerea de modificare. O susțin și o susțin și mai departe. Se vede și în presă. Acel plan este corect din punctul lor de vedere, deși instanța nu le-a dat dreptate.

(Ce se întâmplă cu problema stadionului, de care depinde obținerea licenței? – n.r.) Nu, aspectul cu stadionul nu l-am discutat cu Răzvan Zavaleanu.

(Cum vedeți aceasta disputa intre administratorul special și judiciar – n.r.) Nepotrivită. Ar trebui să își discute neclaritățile în spatele unor uși închise dintr-un birou. Ar trebui să cadă de acord asupra unui plan pe termen scurt. Nu găsesc potrivit deloc războiul asta al declarațiilor, poate ar fi bine să se pună la masă, să găsească un limbaj comun pentru binele lui Dinamo”, a declarat Dorin Șerdean.

Dorin Șerdean, recunoaște întâlnirea cu Vlad Iacob, dinaintea sărbătorilor de iarnă:

”Da, am discutat, a fost chiar o întâlnire la finalul anului trecut. Am vorbit despre club, despre situația clubului, despre tot ce vreți, partea financiară, logistică, sportivă, condițiile clubului, toate aspectele.

(Dacă sunt discuții pentru investitori – n.r.) Da. Sunt. Sunt niște piste pe care le urmărim. E normal ca suporterii să nu creadă, le respect opinia. Oamenii cred când văd, deși am avut și nu s-au concretizat. Eu sper și am certitudinea că se va rezolva și problema aceasta. Urmează un alt mare hop, obținerea licenței”, a mai spus Dorin Șerdean.

Vlad Iacob s-a văzut cu Dorin Șerdean, înainte de Revelion: ”Da! M-am întâlnit”

Înainte de Revelion, Vlad Iacob s-a întâlnit cu fostul președinte executiv la Alba Iulia. Cei doi au discutat despre situația financiară a clubului, datoriile care amenință cu falimentul, interdicția la transferuri și, din nou, subiectul legat de pretențiile omului de afaceri pentru a ceda pachetul de acțiuni către potențiali investirori.

Iacob și Șerdean s-au despărțit fără vreun rezultat, însă, în urmă, rămâne o situație încordată. Astfel, în momentul de față, situația de la Dinamo trădează un hazard generalizat. Administratorul special (Vlad Iacob) nu a fost de acord cu decizia administratorului judiciar (RTZ & Partner SPRL), după ce echipa lui Răzvan Zăvăleanu a luat decizia de a face apel la respingerea ”planului de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare”.

Iacob și-ar fi dorit reconstrucția cât mai rapidă a unui nou plan, atragerea unor investitori care să deblocheze situația și, în același timp, să betoneze poziția sa. O poziție care depinde de Adunarea Generală a Acționarilor, de votul tuturor acționarilor, dar și de strategia administratorului judiciar, cel care, atenție, poate convoaca AGA mai repede sau mai târziu, în funcție de, așa cum spuneam, strategie.

”Da! M-am întâlnit cu domnul Șerdean. Nu am negociat nimic, nu am mandat pentru așa ceva, am vrut să-i pun vedere situația clubului, care este mult mai complicată decât în vară. I-am spus că ar fi bine să își reconsidere poziția față de societate”, ne-a declarat Vlad Iacob.

CITESTE SI:

Video I Dorin Șerdean dezvăluie ce oferte a avut pentru Dinamo

Video I Primele declarații ale lui Dorin Șerdean din 2023

Ionel Dănciulescu, reacționează după greva fotbaliștilor lui Dinamo

3 gânduri despre &8222;Oficial I Trei jucători părăsesc ”haita”&8221;

Lasă un răspuns