A fost dezvăluit numele pe care îl va purta noul stadion Dinamo

Dinamo a fost nevoită să joace pe mai multe stadioane în acest sezon, fiind o adevărată problemă în acest sens.

Echipa noastră nu evoluează pe stadionul Dinamo, deși acesta nu a fost încă demolat, iar fanii dinamoviști așteaptă cu nerăbdare să vadă o nouă arenă în complexul sportiv Dinamo.

Proiectul pentru construirea noului stadion al lui Dinamo pare să intre, într-un final, în linie dreaptă. După ce CNI a finalizat și ultima procedură aferentă noului stadion, licitația fiind atribuită firmei Profesional Construct Proiectare & Lucian Simion Arhitectura (lideri, cu subcontractori Itech Automatics, Mira Proiect Consult, Profesional Tech Construct Design, Vian Engineering si Geosond).

Astăzi, a fost dezvăluit și numele pe care îl va purta arena care va fi ridicată în Ștefan cel Mare.

Potrivit paginii de facebook ”Noul Stadion ”Dinamo”, cea mai bună sursă de informare în ceea ce privește construcția viitorului stadion, au fost publicate ultimele noutăți.

Denumirea oficială a proiectului este ”Construire Arena multifunctionala C.S. Dinamo Bucuresti, Sos. Stefan cel Mare, Nr. 7-9”, iar numele stadionului va fi ”Arena Dinamo”.

Ulterior, după ce proiectul va fi finalizat și va fi predat către MAI, beneficiarul final, complexul sportiv va fi administrat de către CS Dinamo, iar aceștia vor putea decide dacă vor folosi denumirea „Arena Dinamo” sau dacă stadionul va purta numele unei legende dinamoviste.

O altă variantă viabilă ar fi scoaterea la licitație în vederea unei sponsorizări care ar putea aduce și mai mulți bani în conturile clubului.

”Conform documentelor din dosarul aflat in faza de proiectare la CNI, denumirea oficiala a obiectivului de investitii este “Construire Arena multifunctionala C.S. Dinamo Bucuresti, Sos. Stefan cel Mare, Nr. 7-9”, pe scurt “ARENA DINAMO”.

Desigur, dupa finalizarea constructiei si predarea de catre CNI catre beneficiarul final (Ministerul Afacerilor Interne), intreg complexul va trece din nou in administrarea CS Dinamo Bucuresti, care va putea la acel moment sa pastreze acest nume sau sa il numeasca dupa numele unei mari glorii dinamoviste (de ex. “Arena Cornel Dinu”) sau sa procedeze la o licitatie de comercializare a numelui, functie de deciziile de la acel moment.

Pana atunci, numaram zilele si asteptam de la asocierea “Profesional Construct & Lucian Simion Arhitectura” sa finalizeze cat mai repede atat macheta cat si munca de integrare a facilitatilor si specificatiilor de dotari in conformitate cu caietul de sarcini intocmit de CNI, cu totii suntem nerabdatori sa vina luna martie, cand este estimata dezvaluirea randarilor 3D de design!”, potrivit celor de la ”Noul Stadion Dinamo”.

Doar un pas până la demolarea stadionului Dinamo! Anunțul făcut de președintele CS Dinamo: ”Toată lumea îşi dorește asta, suporterii sunt minunaţi!”

Ionuţ Popa a dezvăluit că noua arenă nu se va mai lăsa aşteptată prea mult. Vineri a avut o întâlnire a avut loc pentru finalizarea proiectului noului stadion, care va lua locul vechiului teren şi va avea o capacitate de aproximativ 25.000 de locuri. Complexul este gândit ca o bază multifuncţională, de care să poată beneficia nu doar fotbaliştii de la Dinamo, ci şi celelalte secţii de la club.

”Mă bucur că timpul a demonstrat şi cine a fost răspunzător în mare parte pentru nerealizarea stadionului şi cine a împins clubul pas cu pas către eşec.

Mai departe, pot să vă spun că stadionul este într-un stadiu avansat al proiectului, vineri la ora 14, am avut întâlnirea finală cu proiectantul, în care ne prezintă ce a realizat din creion şi stadiul avizelor necesare şi, din câte am înţeles, la sfârşit de februarie va preda complet proiectul, cu toate avizele necesare, îl va preda CNI-ului.

În momentul în care a predat CNI-ului, noi începem procedura de demolare. Până la 25.000, da. Este o infrastructură modernă, în centrul Capitalei, nu ştiu câte stadioane avem în centrul Capitalei sau în centrul unui oraş important.

Este gândit ca bază multifuncţională, nu este stadion. Are 12 săli, dacă nu mă înşel, şi centre de recuperare, hotel, restaurante, opt săli de conferinţe, deci eu spun că, la cum am gândit noi strategia clubului şi nivelul de venituri proprii pe care le realizăm an de an, o să reuşim să îl facem atractiv pentru zona de sport, mă refer la ce nu înseamnă teren”, a transmis președintele lui CS Dinamo, Ionuț Popa.

Acesta a transmis că își dorește ca echipa de fotbal Dinamo să promoveze în prima ligă, cea susținută de fanii dinamoviști.

”Sper ca echipa de fotbal să promoveze în Liga 1 şi să închirieze, să fie beneficiarii acestui stadion. Toată lumea îşi doreşte asta, suporterii sunt minunaţi, emulaţie, mai mult decât atât, trebuie să creăm modele.

Vorbeam de FC să promoveze, nu CS. Noi am înfiinţat această echipă pentru a avea continuitate la academie şi pentru stadion, pentru că trebuie să avem o echipă care să joace pe acest nou proiect de investiţie al României”, a mai spus Ionuț Popa.

Planul noului stadion Dinamo

Dimensiunea terenului de joc: 105 x 68 metri;

Incinta terenului, respectiv terenul de joc şi distanţele (de siguranţă şi pentru panourile led publicitare) până la tribune: 125 x 85 metri;

Suprafaţa de joc hibridă (gazon natural ranforsat cu fibre sintetice), prevăzut cu sistem de aspersoare şi de drenare a apelor şi instalaţie de încălzire şi degivrare;

Circa 2.000 de locuri pentru zona VIP, incluzând locurile din loje;

Locuri speciale pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru însoţitorii acestora;

Sector special destinat galeriei oaspete (circa 1.250 locuri), însemnând 5% din capacitatea totală a stadionului, cu o cale de acces distinctă faţă de ceilalţi spectatori;

Magazine de suveniruri, de articole sportive (fan-shopuri) şi spaţii pentru alimentaţie tip fast-food & băuturi răcoritoare, amplasate în fiecare tribună a stadionului;

Restaurant (pub);

Spaţii pentru presă şi săli pentru conferinţe şi activităţi de protocol;

Zonă de presă şi minim 2 studiouri TV;

Spaţiu expoziţional pentru ”Muzeul Dinamo”;

Hotel pentru sportivi (circa 40 camere);

Sala ospitalitate VIP;

Spaţii vânzare bilete;

Spaţii tehnico-administrative;

Cabinet medical de prim ajutor;

Post de supraveghere pentru sistemul de monitorizare video – atât cel perimetral, cât şi cel din incintă;

Camera VAR;

Infrastructură modernă de comunicaţii;

Sistem suplimentar independent de alimentare electrică de rezervă (generator electric);

Spaţii depozitare utilaje întreţinere teren;

Parcări (parcare specială destinată echipelor, arbitrilor şi oficialilor meciurilor, parcare;

VIP de circa 150 locuri, parcare subterană de 2 nivele pentru circa 1.000 maşini).

Ce a transmis Ministrul de Interne, Lucian Bode

Lucian Bode a anunţat că sunt făcuţi paşi importanţi pentru materializarea proiectului de construire a noii arene multifuncţionale din Complexul Sportiv Dinamo.

Ministrul de Interne, a venit și el cu noi detalii despre stadiul proiectului construcției noii arene multifuncționale din Complexul Sportiv Dinamo.

Alături de Ștefania Ferencz – secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne, de Ionuț Popa – Președintele CS Dinamo și vicepreședintele Adrian Popescu și de reprezentanții ai Companiei Naționale de Investiții s-au întalnit cu conducerea companiei de proiectare “Lucian Simion Arhitectura” pentru a analiza stadiul proiectului construcției noii Arene multifuncționale din Complexul Sportiv Dinamo.

”Am avut astăzi o întâlnire de lucru foarte bună la care am participat alături de secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne, de reprezentanţi ai CS Dinamo, ai Companiei Naţionale de Investiţii şi ai companiei de proiectare pentru a analiza stadiul proiectului construirii noii arene multifuncţionale din Complexul Sportiv Dinamo, care va avea ca piesă centrală un stadion ultramodern de fotbal.

Anul trecut am pus piatra de temelie pentru acest proiect major de dezvoltare a infrastructurii sportive a CS Dinamo şi continuăm să facem paşi importanţi pentru materializarea lui. S-au stabilit câteva detalii importante, precum facilităţile din cadrul arenei şi căile de acces, în conformitate cu cerinţele forurilor internaţionale de fotbal”, a scris Lucian Bode, vineri, pe Facebook.

Ministrul de Interne a adăugat că elementele de noutate sunt faptul că stadionul va avea două inele şi va fi înconjurat de o platformă pentru distribuţia fluxurilor de spectatori.

”Ca elemente de noutate, stadionul va avea două inele şi va fi înconjurat de o platformă pentru distribuţia fluxurilor de spectatori, situată la cota străzilor adiacente. Va fi cu siguranţă un proiect emblematic pentru MAI si pentru sportul românesc.

Clubul Dinamo este un simbol al tradiţiei şi al performanţei şi ne-am angajat cu toţii să consolidăm acest parcurs al modernizării instituţionale. Performanţa se face cu investiţii. Iar sportul românesc are nevoie de investiţii consistente”, a completat Bode.

CITESTE SI:

Ovidiu Burcă, despre viitorul lui Dinamo: ”Viitorul îl văd alături de clubul mama”

Video I Ovidiu Burcă a tras concluziile după al doilea meci de pregătire. Cât de gravă este accidentarea lui Ahmed Bani

Video I Dinamo un nou egal în meciurile de pregătire

3 gânduri despre &8222;A fost dezvăluit numele pe care îl va purta noul stadion Dinamo&8221;

Lasă un răspuns