Ionuţ Negoiţă cu gândul la Dinamo: ”Nu regret că am dat clubul spaniolilor”. Două condiții pentru a reveni la Dinamo

Fostul acționar majoritar, Ionuț Negoiță a lăsat Dinamo de izbeliște în ultimii ani în care ocupa fotoliul de conducător în Ștefan cel Mare.

Acesta este văzut de suflarea dinamovistă, drept unul dintre responsabilii pentru situația grea în care a ajuns Dinamo.

Cu toate că și el știe de ce, Negoiță vorbește în continuare de Dinamo și a spus în ce condiții ar reveni în fotbal.

Întrebat dacă ar mai băga bani la Dinamo, Ionuț Negoiță a anunțat că este gata să revină, însă pune două condiții: Dinamo să aibă stadion nou, iar el să fie acționar minoritar.

(n.r. Dacă ar fi să o luaţi de la capăt, ce aţi schimba?) Decizia de a întra la Dinamo. Dacă ar fi să am experienţa de acum, nu aş mai intra. Dacă aş mai întra vreodată în fotbal, aş intra doar la Dinamo, cu două condiţii: să fie stadion nou făcut şi să întru în calitate de acţionar minoritar. Nu mi-aş mai asuma toată povestea. Aş fi unul dintre acţionari şi să numim o conducere profesionistă care să se ocupe de managementul clubului.

(n.r. Aţi lua echipa chiar şi în liga a doua?) Ăsta e un detaliu. Dacă s-ar găşi un grup de oameni de afaceri care să pună bani suficienţi să construiască un buget multi-anual, pentru promovare, pentru performanţă, promovarea ar fi o chestiune de timp.

Revin, am mai spus-o şi o repet. Cea mai mare problemă a clubului este lipsa stadionului. Dacă s-ar fi făcut stadionul, atunci când a fost iniţiativa cu toate trei, Steaua, Dinamo, Rapid, şi Dinamo avea stadion sau măcar era în construcţie, m-aş fi gândit şi eu de două ori dacă să plec. Faptul că nu are stadion şi nici măcar nu s-a început la el, asta poate fi o problemă foarte mare”, a spus Ionuț Negoiță la Orange Sport.

La cine a apelat, în trecut, Ionuţ Negoiţă pentru a o salva pe Dinamo

Întrebat cum ar putea ieşi Dinamo, acum, din insolvenţă, Negoiţă a dezvăluit cum a procedat el în trecut.

”Eu am apelat la cei mai buni specialişti, la momentul respectiv, am şi dovada că şi dosarul pe care l-am finalizat e că faptă nu există! A fost o falsă problemă.

Dar din ce informaţii am sunt mult diferite de modul în care le-am abordat noi. Eu am rămas foarte surprins de modul în care s-au abordat lucrurile pentru că nu vedem şi nu văd cum s-ar rezolva.

Mi se pare foarte complicată speţa şi abordarea. Nu-i văd logica! De când am văzut planul de reorganizare, mi s-a părut nerealizabil, promisiuni, dar de unde aduci banii ăştia?”, a mai spus Negoiță, în cadrul unui interviu acordat sursei mai sus citate.

Mai mult, Ionuţ Negoiţă a dezvăluit și ce sumă i-a cerut lui Pablo Cortacero pentru a-i ceda pachetul majoritar de acţiuni de la Dinamo.

În august 2020, după o lungă perioadă în care a încercat să scape de club, Ionuţ Negoiţă i-a cedat acţiunile lui Pablo Cortacero, care atunci anunţa investiţii serioase.

Înainte să vândă clubul, Ionuţ Negoiţă a anunţat de mai multe ori că cedează Dinamo pentru doar un leu, dar viitorii patroni trebuie să achite datoriile, care erau de aproximativ două milioane de euro.

La doi ani şi jumătate distanţă, Dinamo este în Liga 2 şi are mari probleme financiare, dar Ionuţ Negoiţă susţine că s-a ţinut de cuvânt şi a vândut acţiunile de la Dinamo pentru doar un leu și că nu este în totalitate vina lui Cortacero.

”Tranzacţia a fost pe 1 leu, nici nu mai ştiu dacă l-am încasat. Problema e că au rămas datorii mari ale clubului, de 900 şi ceva de mii de euro, care şansele se duc către 0 de recuperare.

(n.r. Regretaţi în vreun fel că aţi dat clubul spaniolilor?) Nu, nu regret că am dat clubul spaniolilor. Aşa a fost la momentul respectiv, aceea a fost soluţia şi ei şi-au dorit să cumpere clubul.

Cine spune că din cauza spaniolilor nu se găsesc soluţii e rău intenţionat, pentru că acum clubul nu mai este al spaniolilor, este al românilor.

Nu-i mai impiedică nimic să găsească o soluţie să rezolve problemele acolo, decât aşa să pasăm responsabilitatea.

Că asta a fost una din marile probleme, singurul care fîcea eforturi să rezolve problemele şi aducea bani, şi nu puţini, să ţină clubul în viaţă, şi care se ocupa de tot, să zic acea persoana era de vină, în capul lui se spărgeau toate oalele.

Ceea ce e în neregulă, cine ar fi dispus, ar trebui să fie sado-maso”, a mai spus Negoiţă.

Ionuț Negoiță a fost timp de 8 ani patronul lui Dinamo.

CITESTE SI:

A fost dezvăluit numele pe care îl va purta noul stadion Dinamo

Ovidiu Burcă, despre viitorul lui Dinamo: ”Viitorul îl văd alături de clubul mama”

Video I Ovidiu Burcă a tras concluziile după al doilea meci de pregătire. Cât de gravă este accidentarea lui Ahmed Bani

3 gânduri despre &8222;Ionuţ Negoiţă cu gândul la Dinamo: ”Nu regret că am dat clubul spaniolilor”. Două condiții pentru a reveni la Dinamo&8221;

Lasă un răspuns