Cosmin Matei, noi scuze după retrogradarea lui Dinamo: ”Nu am pregătit ceva”

Cosmin Matei a fost unul dintre jucătorii care au contribuit decisiv în sezonul trecut la retrogradarea istorică a lui Dinamo în eșalonul secund.

După barajul ratat cu Universitatea Cluj, Cosmin Matei a fost primul jucător care și-a găsit altă destinație. Fostul decar a avut parte de o primire ”unică” la meciul cu Sepsi din Cupa României, semn că nu a fost uitat pentru retrogradare, așa cum nici colegii lui nu vor fi uitați.

Jucător al lui Sepsi, Cosmin Matei a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat în sezonul trecut, printre care și celebra masă oferită de Nicolae Badea înainte de meciul cu Universitatea Cluj, care a stârnit foarte multe discuții.

”Am renunțat la multe, am făcute multe, nimeni nu înțelegea din jurul meu de ce. Dar, până să iau decizia să semnez cu Dinamo, aveam sentimentul acela de dor, de nostalgie, după Săftica, după vremurile trăite înainte cu Danciu-gol, cu Marius Niculae…

Am crezut că putem face o trupă bună, era și Sorescu. Însă prea multe scandaluri. Jucătorii erau foarte motivați cu Stoican la echipă, creaserăm o familie, omul ne-a unit, după ce a fost cu domnul Rednic, că ne dă afară. Flavius are această calitate, să te deblocheze.

Noi voiam să fim lângă dânsul, dar a fost puțin… Nu vreau, nu știu ce să spun… Nu am pregătit ceva, dacă ne referim la baraj, că pentru ăla ne-am antrenat toată primăvară. Consider că s-a făcut o greșeală, echipa a ajuns obosită la primul meci, la Cluj, făceam antrenamente ca nebunii, câte două ore, pe bănci, săream ca nebunii. Și n-am avut spirit, cineva trebuia să-l dețină.

Eu, personal, am trăit ceea ce promova domnul Hagi la Constanța, a avea hățurile în mână. Iar la Dinamo am simțit că doar noi, jucătorii, am putea s-o scoatem la capăt. Am încercat. Dar trebuia și un om cu autoritate, un antrenor”, a declarat mijlocașul, pentru gsp.ro.

Masa oferita de Nicolae Badea: ”Intervenția domnului Badea, să dea o masă… Chestii d-alea vechi și neinspirate. Nu avea rost. Noi știam ce avem de făcut, cum știam și războaiele dintre X și Y. De ce ne-am dus? Am fost obligați de antrenori!”

Ce a fost dupa barajul cu U Cluj: ”Am primit 700 de mesaje după acel meci. Multe erau pro, „nu suntem de acord, capul sus, știm că ai tras…”. M-au mai înjurat dinamoviștii, dar nu galeria, PCH-ul. Păcat. M-a durut. Fiindcă știu că am pus sufletul, inima, am făcut orice pentru Dinamo.”

”Câinii” nu l-au ”iertat” pe Cosmin Matei: ”Blatistule!”

Suporterii lui Dinamo au creat o atmosferă încinsă, la primul meci pe stadionul ”Arcul de Triumf”, în compania celor de la Sepsi, într-un meci din etapa a doua a grupei A a Cupei României.

La meciul dintre Dinamo și Sepsi (scor 2-3), au asistat aproximativ 5.500 de fani.

Au marcat Francisco Junior ’16, Păun ’58 şi Patriche ’88 (autogol) pentru etnici, respectiv Ciobotariu (autogol) ’82 şi I. Roşu ‘90+3 pentru Dinamo.

Nu au lipsit scandările la adresa rivalilor din capitală, dar nici mesajele triviale îndreptate către Cosmin Matei, fost jucător la Dinamo, în prezent la Sepsi.

În minutul 77, când Matei a fost introdus de Cristiano Bergodi pe teren, fanii lui Dinamo au început să îl înjure pe mijlocaş şi să îi strige: „Blatistule, blatistule!”.

Ironic sau nu, Cosmin Matei s-a întors cu faţa către galeria lui Dinamo şi a aplaudat.

Cosmin Matei (31 de ani) a jucat la Dinamo în intervalele 2012-2016 și 2021-2022. În sezonul trecut, mijlocașul a evoluat în 24 de meciuri pentru bucureșteni, a marcat trei goluri și a oferit patru pase decisive.

La finalul sezonului, Dinamo a retrogradat în Liga 2, iar Cosmin Matei a semnat cu Sepsi.

CITESTE SI:

CS Păulești, noi măsuri aspre după gestul lui Valentin Lazăr din amicalul cu Dinamo: ”Mi-a făcut comuna de râs!”

Ionuţ Negoiţă cu gândul la Dinamo: ”Nu regret că am dat clubul spaniolilor”. Două condiții pentru a reveni la Dinamo

A fost dezvăluit numele pe care îl va purta noul stadion Dinamo

3 gânduri despre &8222;Cosmin Matei, noi scuze după retrogradarea lui Dinamo: ”Nu am pregătit ceva”&8221;

Lasă un răspuns