Buget stabilit de CS Dinamo pentru anul 2023

Ionuț Popa, președintele celui mai galonat club de sport din România, a vorbit în premieră despre buchetul Clubului Sportiv Dinamo, dar și despre obiectivele bifate și cele pe care și le-a propus să le realizeze din funcția de președinte al CS Dinamo București.

”Bugetul CS Dinamo este aproximativ cu cel pe 2022, doar pe partea sportivă, 31 de milioane de lei. Am făcut modificări structurale, am adus oameni pricepuți, nivelul de salarizare este foarte mic, este foarte greu să aduci oameni cu mare experiență, aducem oameni tineri dornici să învețe, alături de care stăm permanent și să le insuflăm profesionalism”, a spus președintele lui CS Dinamo, Ionuț Popa în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști de la PlaySport, ”Dinamo 7/9”.

Deși reușește să aibă performanțe an de an, echipa de handbal nu are nicidecum un buget precum cel vehiculat în presă.

”Bugetul CS Dinamo este aproximativ cu cel pe 2022, doar pe partea sportivă, 31 de milioane de lei. Am făcut modificări structurale, am adus oameni pricepuți, nivelul de salarizare este foarte mic, este foarte greu să aduci oameni cu mare experiență, aducem oameni tineri dornici să învețe, alături de care stăm permanent și să le insuflăm profesionalism.

Pe handbal avem 3 milioane de euro buget, jumătate îi recuperăm din bilete, parteneri, sponsori, avem 1,5 milioane de euro investiți reali, restul îi recuperăm. Nivelul veniturilor proprii anul trecut a fost de 3 milioane de euro, este ținută din venituri proprii.

Am văzut că s-a spus în cadrul unei emisiuni că avem 7 milioane de euro buget la handbal, nu avem pe tot clubul un asemenea buget. Când apar fake-newsuri, apar și oameni contrariați. Dacă auzeam că o echipă de handbal are 7 milioane de euro în România, m-aș fi gândit de ce investim 7 milioane de euro într-o echipa de handbal și nu câștigă trofeul suprem.

Oamenii cred că doar investești într-o echipă și aduci 3 jucători buni, trebuie să iei trofeul. La baschet nu era niciun sponsor când am venit în club, doar pentru a-i aduce înapoi trebuie să creezi puțină imagine. Un exemplu ar fi Vlad Moldoveanu la baschet, am adus un partener la echipa de baschet în zona apei, am încheiat un contract și avem 2 contracte cu dezvoltator imobiliar, a început și baschetul să aibă vizibilitate, deși rezultatele nu sunt cele așteptate.

Echipa a fost făcută prost în vară, sportul mai înseamnă și loterie, un sportiv dacă a livrat într-o țară precum Polonia, sunt șanse să nu se adapteze în România”, a mai spus Ionuț Popa.

Președintele CS Dinamo spune că își dorește titlul la volei masculin în acest sezon: ”La volei masculin cred că titlul va fi în Ștefan cel Mare după 28 de ani, vrem să scriem istorie, oprim hegemonia Galațiului, care este de mai mulți ani campioană.

De rugby nu sunt dezamăgit, anul acesta vom avea echipă mai bună decât în sezonul trecut, noi am mizat pe un lot tânăr, fără experiență, alții au mers pe sportivi cu experiență notabilă și se pare le-a ieșit. Eu când am venit în club, Dinamo pierdea cu rivalele la diferențe mari, am bătut în Ghencea, ne batem de la egal la egal, e greu să ridici toate sporturile.

Ce am făcut noi a fost un risc, este mult mai inteligent să te duci targetat, anul acesta iau volei, focusam acolo o sumă de bani și know-how, luăm titlu anul acesta, noi am mers cu toate. E greu să rezistăm, dacă reușim duminică să batem Constanța și să mergem în play-off, Dinamo va fi un adversar periculos, acolo se vor vedea jucătorii noștri cu experiență”, a mai transmis Ionuț Popa.

Xavi Pascu, promisiune importantă făcută conducerii clubului. Clauză URIAȘĂ stabilită de CS Dinamo

Echipa noastră de fotbal se află într-o perioadă dificilă din cauza problemelor financiare, dar suporterii dinamoviști au și motive de bucurie.

Echipa de handbal Dinamo, defilează în campionat și fac senzație în grupele Ligii Campionilor. Iar conducerea ”dulăilor” speră că vor ajunge chiar mai sus în Europa.

Xavi Pascual a fost la un pas să semneze cu giganții de la PSG. În cele din urmă, tehnicianul a preferat să rămână în România, spre bucuria suflări dinamoviste

Președintele Clubului Sportiv, Ionuț Popa a dezvăluit ce planuri are antrenorul spaniol cu campioana României și a explicat pentru Playsport care au fost motivele acestei alegeri. Mai mult, președintele lui CS Dinamo spune că spaniolul are o clauză de reziliere uriașă.

”Sunt foarte apropiat de Xavi Pascual. Eu sunt apropiat cu toți antrenorii, managerii, sportivii. Sunt prezent la toate meciurile. Am încercat să fiu alături de toți, încerc să multiplic.

(Despre oferta de la PSG – n.r.) Sută la sută. A primit-o personal antrenorul. El era sub contract. În momentul în care el le dădea ok-ul, clubul ne trimitea o adresă oficială, prin care ne cereau o factură pentru plata clauzei. Avea 200 de mii de euro, acum cred că are 1 milion. La negocieri am ridicat-o.

Dacă mă întrebați pe mine, chiar nu mă supăram. I-am și spus, Pasqui, e normal. Vorbim de PSG, un club de tradiție. Acolo, dacă mergea, cred că era finalist cinci ani de acum înainte și cred că mai câștiga două, trei Champions League Parisul”, a declarat Ionuț Popa.

Președintele lui CS Dinamo spune că Xavi Pascual a preferat să continue cu Dinamo încurajat de proiectul de a face din roș-albi un nume mare.

”Personal, ce l-a făcut să rămână este în primul rând soția, care este foarte fericită în România și s-ar fi gândit că în Franța trebuie să o ia de la zero. Nu cred că ar fi rămas în Paris soția, parcă spunea că are cinci ore de făcut cu trenul. Doi, cred că nu a putut să își facă… era prea din scurt. Majoritatea jucătorilor buni sunt semnați.

Mergea la Paris și noi semnasem deja la Dinamo niște jucători inclusiv pentru 2024. El a analizat situația și mi-a spus că e posibil că în 2024 noi să fim mai buni decât Parisul. Nu știm ce condiții sunt acolo, domnul șeic am înțeles că le-a tăiat trei milioane, o să mai taie, Karabatic are o vârstă.

A simțit o siguranță a proiectului, la seriozitate, la noi nu au exitat întârzieri salariale niciodată, am avut coloană vertebrată. A văzut niste modificări și că are foarte multă putere. Noi oricum aveam niște discuții atunci, aveam un backup. Era vorba despre David Davis Camara (n.r. antrenor la Al Ahli în acest moment). Devenera liber, aveam două-trei variante ca antrenor.

Dar nu s-a pus problema, noi am știut de la început că o să îl ținem. Noi nu jucasem niciodată în noul format de Champions League. Fără acea creștere, cu campionate câștigate și cu Champions League, Pascual nu ar fi venit niciodată. Este foarte importaant să stabilim de unde s-a plecat. Am zis că ne trebuie un antrenor care să ne ajute să facem trecerea către noul format de Champions League”, a mai spus Ionuț Popa.

CITESTE SI:

Handbal I Xavi Pascu, promisiune importantă făcută conducerii clubului. Clauză URIAȘĂ stabilită de CS Dinamo

Înot I Dinamo pregătește readucerea în sport a lui Robert Glință

Cosmin Matei, noi scuze după retrogradarea lui Dinamo: ”Nu am pregătit ceva”

3 gânduri despre &8222;Buget stabilit de CS Dinamo pentru anul 2023&8221;

Lasă un răspuns