Video I Noi detalii importante despre viitorul stadion Dinamo. Ce se pregătește chiar lângă nouă arenă din Ștefan cel Mare

Dinamo a fost nevoită să joace pe mai multe stadioane în acest sezon, fiind o adevărată problemă în acest sens.

Echipa noastră nu evoluează pe stadionul Dinamo, deși acesta nu a fost încă demolat, iar fanii dinamoviști așteaptă cu nerăbdare să vadă o nouă arenă în complexul sportiv Dinamo.

Proiectul pentru construirea noului stadion al lui Dinamo pare să intre, într-un final, în linie dreaptă. După ce CNI a finalizat și ultima procedură aferentă noului stadion, licitația fiind atribuită firmei Profesional Construct Proiectare & Lucian Simion Arhitectura (lideri, cu subcontractori Itech Automatics, Mira Proiect Consult, Profesional Tech Construct Design, Vian Engineering si Geosond).

Joi seară, președintele CS Dinamo, Ionuț Popa a dezvăluit că a luat legătura cu firma care a câștigat licitația (n.r. Profesional Construct Proiectare & Lucian Simion Arhitectura) și că așteaptă să primească costurile finale pentru ”Arena Dinamo”.

”Prioritate este doar stadionul, așteptăm de la ”Lucian Simion” costurile, proiectarea îmi va spune mai multe detalii despre costuri. Mingea este acum la proiectantul care a câștigat, când ne oferă costul și schițele, randările, tot ce a executat, se face HG pentru aprobarea indicatorilor economici, dar și pentru demolare.

Fac un apel la suporteri, îi rog să încerce să îl contacteze pe domnul Lucian Simion cu idei, îi pot transmite pe adresa de mail, să primească propuneri referitor la proiectul stadionului. Poate cineva a studiat, se pricepe, lucrează în străînătate, vine cu o super idee. Poate s-au lovit cu diverse probleme și pot veni cu sfaturi.

HG (n.r. Hotărârea de Guvern) pentru finanțare vine în lunile următoare, doar să fie rea voință, dar nu mai există impedimente, aici am avut de suferit, suporterul de rând nu mai are încredere în noi. Au fost în 2016 niște activități cu proiecte, construcții pe Velodrom, dar noi aveam litigii. Le-am spus tuturor, ce a fost atunci, am luat de la zero, dar nu mai avem litigii, toți oamenii rău intenționați au sărit din ecuație. Nu mai avem de ce să ne legăm, dacă aș vrea, nu am de ce să nu fac stadionul.

Domnul Bode este optimist, a văzut proiectul, are două inele ceea ce este foarte bine, am văzut zona de T0, VIP, am lărgit puțîn boxele speciale, o să facem mai multe spații pentru sponsori, presă, puncte de comandă, le vreau mai moderne, am văzut stadioane similare, vreau totuși să arate a stadion de centrul capitalei. Nu am o problemă cu alte stadioane, s-au făcut stadioane de pe machete deja construite, noi nu am vrut așa ceva, de aceea este de durată.

Vrem ceva personalizat, avem și heliport, locurile de parcare am cerut suplimentare. Este intrare din Ștefan cel Mare, în jurul stadionului se face o platformă modernă, nu știu dacă va mai fi acces de pe Floreasca. Ne obligă FIFA să ai intrare separată pentru echipa, echipa nu mai poate intra pe unde intra suporteri. O să facem platforma separată, să coboare direct în stadion”, a declarat Ionuț Popa în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști de la Playsport, ”Dinamo 7/9”.

Mai mult, Ionuț Popa a dezvăluit că pentru a grăbii demolarea vechi arene, se va ocupa Clubul Sportiv Dinamo: ”Demolarea o vom face noi, CNI are multe proiecte, noi avem un singur proiect”.

O nouă sală în parcul Dinamo!

Ionuț Popa a mai afirmat că s-a interesat la Compania Națională pentru Investiții despre condițiile în care poate fi construită o nouă sală în parcul Dinamo. Președintele Clubului Sportiv speră ca fanii handbalului să se bucure de o nouă arenă.

Actuala sală este depășită din cauza numărului mic de locuri și a distanței prea mici dintre tribune și suprafața de joc.

Ionuț Popa anunță că lucrurile se vor rezolva în scurt timp. O nouă sală ar putea fi ridicată lângă noua arenă de fotbal din Complexul Sportiv Dinamo.

”Era cu totul și cu totul altceva dacă am fi jucat în sala din Ștefan cel Mare. Impactul era fabulos. Cu Barcelona și cu Parisul este… S-au schimbat normele EHF. Și mai mult decât atât, nu știu dacă de la Dinamo a plecat… au stabilit că sala noastră are tribunele prea aproape de teren. Cred că unele cluburi au făcut… Că am avut niște avertismente la unele meciuri. Cred, nu știu. Pentru sezonul 2021-2022 s-a schimbat normativul. Sala cu minim 2500, noi avem 2200.

Acum o săptămână am discutat cu CNI să îmi furnizeze niste informații preliminare referitoare la suprafață necesară pentru o sală de 5000, de 7000, de 10 mii sau 15 mii sau ce au mai construit ei în România.

Am primit aceste date și acum, împreună cu colegii, încercăm să identificăm un loc unde am putea să construim. Da, în parcul sportiv Dinamo. Nu avem cum mai departe. Vedem, în spate, la tir, cu boxul, să intrăm în zona serelor. Foarte multe (secții vor fi incluse în noul stadion – n.r.). Unele săli au multiple destinații”, a mai spus președintele CS Dinamo la ”Dinamo 7/9”.

Modificări și la bazinul descoperit Dinamo

Ionuț Popa a dezvăluit că bazinul Dinamo ar fi trebuit să devină patinoar, dar că efectul venirii lui David Popovici în club a salvat baza de pregătire. Mai mult, bazinul exterior va fi modernizat.

”Referitor la bazinul exterior, am avut mai multe idei cu privire la transformarea lui într-o altă bază sportivă. Ne-am gândit prima dată la un patinoar, dar am renunțat la idee.

Acum, odată cu David Popovici, cu superboomul care a fost din punct de vedere al imaginii natației.. orice copil își dorește să fie David Popovici. Am făcut o expertiză prin care să vedem dacă putem să acoperim bazinul, cu un acoperiș retractabil.

Acel parc trebuie cuantificat, să răspundă nevoilor sportive actuale, dar și să producă niște bani, să se finanțeze. Vedeți că apar frustrări și comparații, că de ce investim într-o echipă și nu în spitale. Nu trebuie să comparăm că am construit o echipă și nu o școală”, a mai spus Ionuț Popa.

CITESTE SI:

Video I Ionuț Popa a dat soluția pentru redresarea lui Dinamo: ”Se pot face documente juridic că cineva să își asume prezentul”

Buget stabilit de CS Dinamo pentru anul 2023

Handbal I Xavi Pascu, promisiune importantă făcută conducerii clubului. Clauză URIAȘĂ stabilită de CS Dinamo

Publicitate

4 gânduri despre &8222;Video I Noi detalii importante despre viitorul stadion Dinamo. Ce se pregătește chiar lângă nouă arenă din Ștefan cel Mare&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s