Decizia luată de FRF, pentru comportamentul lui Vali Lazăr din meciul amical cu Dinamo

Comisia de Disciplină ar trebui să îl sancționeze dur pe Valentin Lazăr (34 de ani), după gesturile din amicalul cu Dinamo.

Deși gestul infect a fost criticat de mai multe voci din fotbalul românesc, Federația Română de Fotbal a decis să nu se autosesizeze, iar cei de la Casa Fotbalului au decis să nu îl vor pedepsi pe fostul atacant din Ștefan cel Mare.

Anunțul a fost făcut prin vocea lui Răzvan Burleanu (38 de ani), în cadrul conferinței de presă susținute vineri.

Președintele FRF a transmis că fotbalistul nu va putea fi sancționat decât dacă Dinamo sau CS Păulești vor face o reclamație în acest sens.

„Cu siguranță, nu ne dorim să vedem asemenea incidente. În același timp, m-ați întrebat dacă FRF se va autosesiza. Răspunsul este nu.

Este un meci amical, nu este organizat de FRF. Ambele cluburi pot face o sesizare la Comisia de Disciplină. Până în acest moment, niciun club nu a făcut acest demers”, a transmis Burleanu, în data de vineri, 27 ianuarie.

Astfel, reiese că administratorul special a lui Dinamo, Vlad Iacob, nu a înaintat o scrisoare oficială către FRF și s-a rezumat doar la publicarea pe pagina oficială a clubului de pe Facebook.

Vlad Iacob, a emis un comunicat de presă (23 ianuarie) în care face apel către Federația Română de Fotbal, pentru pedepsirea lui Valentin Lazăr.

Redăm mai jos comunicatul clubului:

”Clubul nostru condamnă ferm gestul și declarațiile jucătorului Valentin Lazăr și va sesiza Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal cu privire la comportamentul reprobabil al acestuia din timpul și de la finalul meciului amical Dinamo București vs CS Păulești, desfășurat sâmbătă, 21 ianuarie 2023, la Centrul Național de Fotbal de la Buftea.

Jucătorul celor de la CS Păulești a avut un comportament incalificabil, mediatizat în presa centrală de reprezentanții mass-media prezenți la Buftea, pe care nu îl consider demn de a fi expus în amănunt în prezentul comunicat.

Avem încredere în factorii responsabili din Federația Română de Fotbal și sperăm că aceștia vor lua atitudine și vor decide să condamne ferm gesturi de asemenea factură, dând dovadă de toleranță zero față de astfel de comportamente.

Consider că astfel de manifestări sunt intolerabile și nocive pentru fotbalul românesc, un fotbal care ar trebui să promoveze valori precum respectul, integritatea și fair-play-ul”, a transmis clubul Dinamo.

Plecat cu scandal din Ștefan cel Mare, după ce a intrat într-un conflict cu Ovidiu Burcă, Valentin Lazăr (34 de ani) s-a reîntâlnit cu Dinamo într-un meci amical, care s-a disputat la Buftea.

Noul jucător al lui CS Paulești nu a avut un comportament respectabil și a vrut să arate cât de inteligent este. Gestul infect de sâmbătă, care a atras numai antipatie pentru fostul angajat a lui Dinamo, i-a adus o amendă din partea clubului, precum și pierderea unui post în cadrul clubului.

Directorul sportiv de la CS Păulești, Daniel Iancu, a declarat că Lazăr va fi pedepsit prin reținerea următoarelor trei salarii și rezilierea contractului.

Valentin Lazăr a ajuns să joace la minifotbal

Lazăr are șanse mari să fie dat afară de CS Păulești, din Liga 3, astfel că s-a reorientat.

Conform, fostului fotbalist Valeriu Răchită care a anunțat că șefii grupării din Liga 3 îl vor da afară în vară, considerând că a adus prejudicii grave imaginii comunei din Județul Prahova.

Vali Lazăr, însă, nu va duce lipsă de activitate, chiar dacă sunt șanse mari ca CS Păulești să nu se bazeze pe el în această a doua parte a sezonului. Imediat după ce s-a despărțit de Dinamo, la finalul anului trecut, echipa de minifotbal MFC Oilfriends Ploiești a anunțat că a bătut palma cu fotbalistul în vârstă de 33 de ani și a menționat, la acea vreme, că acesta va debuta pe terenul sintetic de dimensiuni reduse odată cu startul returului Ligii Minifotbal Prahova.

În cursul zilei de miercuri, pe rețelele de socializare s-a confirmat că Vali Lazăr așteaptă reluarea competiției, după această pauză de iarnă.

Minifotbalul este un sport destinat amatorilor, care se joacă pe terenuri sintetice de dimensiuni reduse între echipe formate din șase jucători.

CITESTE SI:

Meciul de pregătire cu numărul TREI a fost anulat

Video I Noi detalii importante despre viitorul stadion Dinamo. Ce se pregătește chiar lângă nouă arenă din Ștefan cel Mare

Ricardo Grigore, OUT de la FCU Craiova! Posibilă revenire la Dinamo după jumătate de sezon

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Decizia luată de FRF, pentru comportamentul lui Vali Lazăr din meciul amical cu Dinamo&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s