Video I Ovidiu Burcă a tras concluziile după al doilea meci de pregătire. Cât de gravă este accidentarea lui Ahmed Bani

Dinamo rămâne fără victorie în 2023, după 1-1 în meciul amical cu CSO Plopeni.

Echipa cu care elevii lui Burcă au disputat, astăzi, al doilea meci din seria de partide de pregătire, ocupă locul doi în Seria 5 din Liga 3 și a fost aproape de un succes istoric cu Dinamo.

La Buftea, Viorel Oprea a deschis scorul pentru Plopeni în minutul 7, după o gafă imensă în apărarea lui Dinamo. Portarul Oncescu și fundașul Bena s-au încurcat reciproc, iar atacantul echipei adverse a profitat.

Dinamo a egalat în minutul 90+1, prin fundașul Denis Giafer, în urma unui corner.

La finalul partidei, antrenorul lui Dinamo a vorbit despre rezultatul înregistrat de Dinamo, despre faptul că jocul nu arată încă așa cum ne dorim, dar și despre accidentarea lui Ahmed Bani.

În minutul 34, Ahmed Bani a suferit o accidentare gravă, după o intrare dură a portarului Georgescu. După această fază, câte un jucător de la fiecare echipă a primit cartonașul roșu, pentru un conflict: Minea de la Dinamo, Georgescu de la Plopeni.

”Nu ne interesează foarte mult rezultatele, a fost un volum foarte mare de lucru, în condițiile astea ne-am prezentat decent. Le-am spus și lor, chiar și așa, nu există meciuri amicale și oficiale, încercăm să abordăm la nivelul nostru de pregătire, cu acest grad de oboseală ridicat, toate meciurile la victorie. O repriză am câștigat, alta am pierdut, trebuie să arătăm cum trebuie atunci când trebuie.

Avem problema asta cu terenul, e unul din cele mai bune din București, de aceea preferăm să venim aici, e o problema, încercăm să luăm în considerare în toate aspectele, să facem tot posibilul astfel încât să avem tot lotul valid. Bani este ok, a călcat pe piciorul portarului, vom vedea, cred că este o ușoară entorsă la jucător”, a spus Ovidiu Burcă la finalul partidei.

“Mi-a trosnit osul. Nu mai pot să calc!”, a spus Ahmed Bani când a ajuns pe banca de rezerve.

Totodată, antrenorul Burcă a vorbit și despre situaţia financiară de la Dinamo. Tehnicianul a ţinut să îi liniştească pe fanii dinamovişti:

“În momentul de față, este un singur salariu restant. Nu vreau să vorbesc mult despre asta, nu e problema mea cu salariile. Este o zonă de decentă normalitate. Nu este perfect totul, dar lucrurile s-au liniștit. Cred că suntem pe drumul bun.

E o campanie de redirecționare a impozitului. Facem tot ce putem. Este un demers pentru oricine vrea să ne ajute.

Nu cred că există mari lipsuri, neajunsuri. Suntem într-o procedură de reorganizare financiare. Apasă, e normal, dar ăsta e momentul, trebuie să ne asumăm. Ce putem să facem e să ne antrenăm și să jucăm cât mai bine.

DDB este o plasă de siguranță foarte importantă pentru noi. Ne dă liniște. Apoi, de câțiva ani de zile, a existat această incertitudine la Dinamo, nu este ceva nou. Dar cred că suntem aproape de final cu această stare de incertitudine.

A venit domnul Șerdean, a luat pachetul de acțiuni, dar acum am ajuns într-un punct în care nu mai putem continua așa. Trebuie să găsim soluții. Știu că se dorește să se aprobe acel plan de reorganizare, se vor tăia din datorii”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Despre redirecționarea impozitului pe venit, faptul că jucătorii au realizat și ei acest lucru ieri: ”Facem tot putem, transmitem către cei care vor să ajute Dinamo, este o metodă legală de a redirecționa impozitul pe venit, e binevenit acest ajutor”, a mai transmis Ovidiu Burcă la finalul partidei.

Dinamo a început în formula: Oncescu – Demici, Giafer, Bena, Amzăr – N.Roșu, I. Roșu – Bobea, Ghezali, A. Bani – Al. Pop.

Pe parcursul meciului, Ovidiu Burcă i-a mai folosit pe: Dujmovic, Moura, Țîră, Iglesias, Borcea, Patriche, Cune, Șerban, Laruccea, Delciu, Florescu.

Dinamo se bate la play-off!

Dinamo este una dintre echipele din Liga 2 care și-au oprit vacanța de iarnă.

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Iată, mai jos, adversarii dinamoviștilor în perioada de pregătire:

28 ianuarie: Progresul Spartac;

1 februarie: CSM Slatina;

4 februarie: Gloria Buzău;

8 februarie: Muscelul Câmpulung Elite;

10 februarie: Unirea Slobozia;

11 februarie: Farul Constanța;

18 februarie: FC Brașov.

Dinamo, a ales Săftica și Buftea

Ovidiu Burcă a explicat de ce preferă ca antrenamentele să nu se desfășoare în baza de pregătire de la Săftica:

”Vom rămâne pe plan local, vom rămâne la Săftica. Începând de săptămâna această vor veni și ploi, e diferență între temperaturile dintre noapte și zi. Tot ce am făcut, să dăm cu îngrășământ pe teren, am distruge total gazonul dacă am face antrenamente la Săftica. Va fi îngheț în primele ore ale dimineții, varianta cea mai viabilă este să facem pe teren sintetic.

Am discutat pentru Buftea, antrenamentele tehnico-tactice vor fi la Buftea, partidele amicale încercăm să le facem pe terenuri sintetice. La Buftea este un teren de nouă generație, de bună calitate. La volumul de antrenamente din această perioadă, suprafața de teren este foarte importantă. Nu este bine să schimbi suprafețele de teren, orice schimbare deasă, poate să aducă accidentări dese, cum ar fi tendinita”, a explicat Ovidiu Burcă.

CITESTE SI:

Video I Dinamo un nou egal în meciurile de pregătire

Amical I Dinamo – Plopeni. Cum arată primul 11 trimis de Ovidiu Burcă și cine transmite partida

Dinamo București – CSO Plopeni, al doilea meci de pregătire din 2023

3 gânduri despre &8222;Video I Ovidiu Burcă a tras concluziile după al doilea meci de pregătire. Cât de gravă este accidentarea lui Ahmed Bani&8221;

Lasă un răspuns