Nicolae Badea, reacție după vânzarea lui Dinamo

FC Dinamo a anunţat că Red&White 2022 Management a devenit noul acţionar majoritar al societăţii, după ce a preluat 80,7758% dintre actiuni. Acțiunile SC Dinamo 1948 S.A. au fost preluate de la Lotus Perfect Product SRL (72,7758%) și de la Asociația “Peluza Catalin Hildan” (8%).

S-a tot speculat că Nicolae Badea a fost implicat într-o anumita măsură în tranzacția in care a fost cedat pachetul majoritar. Informație confirmată chiar de noul acționar, Andrei Nicolescu, în urmă cu câteva zile.

”Domnul Badea ne-a oferit sprijin în derularea și finalizarea tranzacției cu domnul Șerdean, a fost și este deschis, ne susține, avem o relație foarte bună și credem că putem continua să construim împreună. Cu domnul Dinu nu am vorbit pentru că a fost o perioadă de negocieri de ordin juridic, tehnic, orientate către delimitarea unui pachet majoritar de acțiuni. Sigur, domnul Dinu este acționar, partener de-ai noștri și, indiscutabil, ne vom raporta la domnia sa cu toată considerația pe care o merită. Avem multe de învățat de la Cornel Dinu, despre spiritul lui Dinamo, despre fotbal, despre oameni”, a confirmat Andrei Nicolescu.

În cursul acestei zile, Nicolae Badea (74 de ani) a vorbit despre preluarea pachetului majoritar de acțiuni de la Dinamo de către compania Red&White.

Fostul conducător al lui Dinamo a transmis că mișcarea era obligatorie pentru viitorul clubului și a recunoscut că a avut un rol în negocierile dintre grupul condus de Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, pe de-o parte, și Dorin Șerdean, fostul deținător al pachetului majoritar de acțiuni.

”Cred că lucrul ăsta trebuia să se întâmple. Mai bine mai târziu decât niciodată. Pentru că Dinamo este într-o situație extrem de dificilă de mai mulți ani. E adevărat că suporterii au reușit să susțină și moral, și financiar o parte din activitatea clubului, dar este evident că lucrurile nu puteau să fie de durată.

Cu atât mai mult cu cât vorbim și de o depreciere a calității managementului la Dinamo. Nu mă refer doar la managementul sportiv, ci și la managementul executiv al clubului. Eu cred că preluarea pachetului majoritar de către Red&White a fost un lucru studiat de firma respectivă, nu a venit întâmplător. S-a făcut după o evaluare poate nu completă, dar oricum atentă și diligentă.

Este adevărat că am avut o implicare în sensul convingerii părților. Această tranzacție a mai fost încercată, dar eșuase. Nereușită și pentru că la nivelul administrării judiciare, lucrurile nu au fost abordate profesional.

Mai degrabă un hei-rup în spatele unor afirmații repetate că ‘avem investitor, am găsit, îl convingem, nu îl convingem’. Am încredere că va fi un restart în sensul serios al cuvântului, al reclădirii clubului. Primul motiv pentru care am ales să mă implic este cel sentimental.

Al doilea este legat de faptul că FC Dinamo este structura sportivă din care s-a născut Dinamo 1948 în 2005 și este încă acționar în această societate pe acțiuni. Pe de altă parte, din momentul în care am contestat planul de reorganizare pe care l-am considerat în egală măsură și nerealist, și samavolnic, era firesc să îmi aduc o contribuție la înțelegerea celor două părți, respectiv la preluarea pachetului majoritar de către Red&White”, a spus Nicolae Badea, potrivit Fanatik.

Nicolae Badea a fost implicat la Dinamo și în ultimii ani, când a susținut clubul cu bani, deși nu avea o funcție oficială.

”Nu e o sumă mare, e o contribuție în calitate de suporter, nu altceva. Putem vorbi de 400, 500 de mii de euro. Au fost contracte de publicitate care la vremea aceea au fost bani necesari pentru Dinamo.

Au fost contracte de mecenat. Numai eu am contribuit prin susținerea financiară a unor jucători prin contracte de mecenat. Au fost alte obligații de plată preluate în numele și pentru Dinamo”, a transmis Nicolae Badea.

Nicolae Badea, înjurat la primul meci după vânzarea clubului Dinamo

Dinamo a reușit să câștige detașat meciul jucat împotriva celor de la Unirea Constanța, scor 6-0, iar suporterii lui Dinamo prezenți la această partidă, l-au înjurat pe Nicolae Badea, la primul meci după ce clubul a fost vândut chiar prin intermediul acestuia.

În prima repriză a acestei întâlniri, ”Peluza Cătălin Hîldan” l-a înjurat pe Nicolae Badea, omul care a intermediat tranzacția de vânzare a clubului Dinamo. Imediat după ce și-au făcut numărul, suporterii au scandat ”Dinamo suntem noi”!

3.500 este numărul aproximativ de spectatori care și-au făcut apariția la meciul dintre Dinamo și Unirea Constanța.

Suporterii lui Dinamo, susținere totală pentru jucători

Cu două zile înaintea partidei cu Unirea Constanța, suporterii au mers la Săftica să discute cu jucătorii. Aceștia au salutat staff-ul și pe elevii lui Ovidiu Burcă, apoi s-au strâns într-un cerc.

Dinamoviștii au ținut să le transmită jucătorilor că vor fi alături de ei în continuare, chiar și pe Stadionul ”Arcul de Triumf” și că vor încerca să facă eforturi și pentru a le fi alături și în deplasări.

”Suntem acolo, pe «Arcul de Triumf», facem eforturi să venim și la Sibiu. Aveți meciuri la mâna voastră. Vremuri grele, sper să se concretizeze alte condiții, pe toate planurile. Nici noi nu putem susține continuu echipa. Ne pare rău că nu am putut oferi condiții mai bune”, a fost mesajul suporterilor.

CITESTE SI:

Ovidiu Burcă, mesaj după venirea noilor acționari. Ce spune despre șansele la play-off

Video I Ovidiu Burcă, replică excelentă pentru Cristi Borcea și Ionuț Negoiță

Iulian Roșu, după victoria la scorul cu Unirea Constanța: ”Suntem la mâna noastră acum”. Mesaj de admirația pentru suporterii dinamoviști

3 gânduri despre &8222;Nicolae Badea, reacție după vânzarea lui Dinamo&8221;

Lasă un răspuns