Nicolae Badea, despre marile greșeli care au dus-o pe Dinamo pe marginea prăpastiei

Dinamo a început un nou capitol. ”Câinii” au fost preluați de către Red&White, companie controlată de Eugen Gheorghe Voicu și Andrei Nicolescu.

Dorin Șerdean și-a vândut pachetul majoritar (n.r. 72,27%) de acțiuni pe care îl deținea la Dinamo, companiei Red&White 2022 Management SRL, pentru suma de 500.000 de euro. În plus, Red&White a preluat și cele 8% din acțiunile deținute de Asociația ”Peluza Cătălin Hîldan”.

Nicolae Badea, consideră că situația precară a echipei nu mai putea fi ocolită, iar că preluarea de către compania Red&White este o mișcare bună. Fostul acționar din Ștefan cel Mare, a vorbit despre adevăratele cauze ale prăbușirii lui Dinamo care a culminat cu retrogradarea clubului de tradiție în liga secundă pentru prima oară în istorie.

Acesta este de părere că numirile în funcțiile de administrator special și judiciar ale lui Iuliu Mureșan și Răzvan Zăvăleanu au fost o mare greșeală.

”Lucrurile sunt cunoscute și am fost în fața unei evidente degringolade manageriale care s-a produs în ultimii ani de zile, care a culminat desigur cu marea deziluzie pentru noi toți, cea a retrogradării din prima în liga a doua.

Parcursul în Liga 2 nu a fost cel așteptat. Cred că un declic major, o ruptură majoră raportată la istoria performanțelor și a evoluției lui Dinamo a fost o desemnare nefericită a rolului de administrator special și administrator judiciar în urmă cu doi ani.

(n.r. vă referiți la Răzvan Zăvăleanu și Iuliu Mureșan) Da. Sunt dator să recunosc public că Ionuț Lupescu a avut dreptate când, după opinia lui, s-a comis o greșeală cu numirea lui Mureșan și a lui Zăvăleanu. Eu le-am acordat și încredere și suport financiar, material și logistic doar că ei nu au justificat din păcate”, a declarat Nicolae Badea în cadrul emisiunii ”Fanatik Superliga cu Horia Ivanovici”.

Deși nu l-a acuzat de intenții rele, Nicolae Badea se aștepta la mai mult din punct de vedere profesional de la Răzvan Zăvăleanu. Totodată, Badea a precizat că administratorul judiciar de la Dinamo și-a ieșit din rolul strict pe care îl avea în cadru clubului din Ștefan cel Mare și că nu a mai vorbit cu administratorul judiciar timp de mai mult de un an.

”Sincer să fiu m-am așteptat mult mai mult de la Zăvăleanu și Mureșan profesional vorbind că nu mă refer la multe așteptări. Mă așteptam la mai mult ca expertiză și competență în managementul sportiv, respectiv într-o administrare judiciară a unei societăți aflate în insolvență.

(n.r. Răzvan Zăvăleanu) Este adevărat că a ieșit din sfera strictă a rolului administratorului judiciar. Nu pot să spun că poate nu a fost de intenții bune, dar rezultatele actului de administrare…

Nu, dacă ne raportăm la forța sentimentelor dinamoviștilor și fidelitatea lor față de culorile ”alb-roșu”, cuvântul nu este mare, acela de dezastru. Dar, atenție, când vorbesc despre dezastru, aici nu mă refer în niciun caz la actualul administrator special Vlad Iacob, un tânăr cu reale calități.

Nu am interferat cu Răzvan Răzvăleanu de peste un an și ceva de zile. Nu am mai vorbit cu el deloc. Din câte am văzut în presă dânsul a transmis o altă ofertă de preluare a pachetului majoritar de acțiuni. Așa am văzut în presă și nu a fost dezmințit acest aspect, a fost confirmat și de Dorin Șerdean, că Zăvăleanu a înaintat și a susținut o ofertă din partea APCH”, a mai spus Nicolae Badea.

Nicolae Badea lăudat inițiativa APCH de a ține în viață clubul

Nicolae Badea a lăudat inițiativa APCH de a ține în viață clubul FC Dinamo, dar a semnalat și erorile pe care le-au făcut suporterii.

”APCH cred că a fost un lucru bun inițial, acela de a fi promotorul Programului DDB și de a susține în mod constant o mișcare socios foarte amplă și bine structurată. Care a contribuit prin program, că vorbim de un program.

A avut o contribuție importantă atât prin prezența la stadion, prin susținerea echipei și prin contribuțiile financiare obținute din multiple surse, de la donații, cotizații, contribuții personale, bilete online și alte mijloace. A fost și sper să rămână un promotor și atât.

Pentru că așa a început. Programul DDB a fost inițiat de către APCH înainte chiar de a cumpăra, inspirat dintr-o prezență a lui Manchester City la București. Țineți minte că la meciul FCSB – Manchester City, tribuna a II-a, timp de mai multe minute a ținut un banner complet Doar Dinamo București”, a declarat Nicolae Badea, pentru sursa mai sus citată.

În posesia Red&White 2022 Management, noul acționar majoritar al ”câinilor” a ajuns și un procent de 8% din acțiunile pe care le deține APCH.

”Suporterii au încercat să facă mai mult decât o mișcare socios. Cred că trebuie să se revină la o mișcare socios pe care nu trebuie să o abandoneze. Trebuie reconsolidată și repusă pe un traseu de încredere”, a mai adăugat Badea.

CITESTE SI:

Video I Moment special la Dinamo – Unirea Constanța. Gemenii Irimia au debutat împreună la seniori: ”Este un vis îndeplinit pentru noi”

Nicolae Badea, reacție după vânzarea lui Dinamo

Ovidiu Burcă, mesaj după venirea noilor acționari. Ce spune despre șansele la play-off

Publicitate

4 gânduri despre &8222;Nicolae Badea, despre marile greșeli care au dus-o pe Dinamo pe marginea prăpastiei&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s